שתיית מים ורמת הסוכר בדם

tulkin

New member
מגניב!

המחקר הזה עדיין פעיל? אני מיד נרשם ומעודד את חבריי ובני משפחתי להירשם
(ולגבי האינסולין, בינתיים אני מצליח לשמור על איזון רק באמצעות תזונה וספורט. בקרוב הבדיקה התקופתית. נראה איך אני מצליח. לפי הגלוקומטר, ממוצע המדידות השבועי שלי, וגם הדו שבועי והחודשי הוא 105)

תומרונתם

New member
מנהל
שאלה לי...

האנדוקרינולוג שלך תומך בזה? סתם שואלת, כי בעצם מה שאתה עושה זה "סוחט" את כל המיץ של הלבלב שלך, עד שבסוף (הבלתי נמנע בכל מקרה) תצטרך לקחת אינסולין. מה הוא/היא אומר/ת?

tulkin

New member
האנדוקרינולוג שלי לא הביע התנגדות נחרצת

ומלכתחילה הוא לא התכוון לתת לי אינסולין (זה לחלוטין בא ממנו - הוא טען שבמצבי הנוכחי אפילו מעט אינסולין יכול להפיל אותי להיפו). הוא כן המליץ לי לקחת מטפורמין בשביל תנגודת אינסולין שהוא טוען שיש לי (על סמך מאפיינים של משקל עודף וכו', וכנראה צודק), אבל כשהוא ראה את השיפור בחודש הראשון הוא מיד הוריד את המינון מ3 ביום ל 1 ביום, וכאמור, כשהסברתי שאני מעדיף לא לקחת הוא אמר שבמצבי זו עדיין אופציה, למרות שהוא ממליץ כן לקחת מנימוקים סטטיסטיים.
מהפעם האחרונה שראיתי אותו המצב השתפר אפילו עוד. גם מבחינת משקל (הורדתי עוד לפחות 10 קילו מאז) וגם מבחינת בדיקות הגלוקומטר (אז הממוצע היה סביב 115, היום סביב 105).
במקביל התייעצתי באופן בלתי פורמלי עם אנשים שמבינים סוכרת ומכירים אותי, ומכולם קיבלתי את הרושם שההחלטה להישאר ללא תרופות היא התנהגות סבירה במצבי. כך שאני מרגיש בסדר.
אחרי פסח תגיע הביקורת התקופתית האמיתית הראשונה שלי. נסתכל בנתונים נדון ונחליט איך להמשיך.

בכל מקרה, אם יש, אני אשמח לשמוע נימוקים טובים ומבוססים מדוע כן כדאי לי לקחת תרופות ואיזה. (וכמובן.... אני יודע, הפורום זה לא רופא מומחה. העצות שתתנו לי לא יחליפו התייעצות עם רופא, האחריות היא כולה שלי, והמדיניות שלי היא של שיתוף ולמידה. כמו שאני רואה את זה עצות שאני מקבל כאן יכולות רק לשפר ולהעשיר את הדיון שאני מנהל עם הרופא ואת ההתנהגות שלי שנקבעת בעקבותיה.)

tulkin

New member
וחוץ מזה

אני הייתי זה שבא ושאל את האנדו אם לא כדאי להתאים לי לפחות אינסולין קצר טווח כדי לטפל בקפיצות לא מתוכננות (בפועל, כוונתי הנסתרת היתה לתת לי את היכולת לאכול גלידה מפעם לפעם בלי לדאוג לרמת הסוכר בדם). האנדו הגיב שאין צורך.

DDN

New member
אגב גלידה

אם הבנתי נכון, גלידת שמנת לא תקפיץ לך את הסוכר, כי שמנת (שומן) מאטה את הספגות הסוכר בדם. אם אתה יחסית מאוזן, כדור גלידה לא אמור להפריע לך. (גלידה של גלידריה איכותית, שאתה יודע שזו גלידת שמנת ולא קקמאיקה צמחי)

לרוב הגלידריות הנחשבות אגב, יש גם טעמים ללא סוכר.

אבו זקן, לא מתאים לך, אתה יודע שזה לא רציני

עשית 4 בדיקות תוך שעה שכולן ממש אותה התוצאה. דיוק המכשיר היא פלוס מינוס 12%..
ואיפה סטיית התקן?. גם אם תחזור על הניסוי הקטן שלך עוד 10 פעמים, והתוצאות תהינה
דומות, אז עדין לא עשית כלום. זה רק עשוי להרשים את אלה שחושבים מראש שכך הוא הדבר.

tulkin

New member
דווקא חזרה על הניסוי 10 פעמים

עשויה להגביר את הבטחון שמדובר בתוצאות שאינן מקריות ובטווח השגיאה :)

אבו זקן

New member
חברים, חברים

אני רק תרמתי את תרומתי הזעירה למאגר הנתונים שאנחנו הולכים לאסוף, כן? ודאי שארבע המדידות שלי הן רק טיפה (או, אם לדייק, ארבע טיפות אדומות) בים, אבל בדיוק בגלל זה ביקשתי ממי שמוכן לחזור על הניסוי שיעשה וידווח.

אם נראה שבאמת מתקבל מינימום אחרי חצי שעה נוכל להשתמש בידע הזה כדי לרמות את קופ"ח בבדיקה הורידית הבאה

למעלה