שתיקה

sharonchoen1

New member
שתיקה

אני כל הזמן חושבת, כל הזמן חושבת ולא יודעת אפילו על מה.
בא לי פעם אחת להוציא החוצה את כל מה שאני חושבת עליו. להוציא, לשפוך, לא לאגור ולשמור הכל לעצמי. אני כל כך קטנה אין לי מושג איפה כל זה נכנס.
הלוואי שאני אמצא את האדם שאיתו אני ארגיש מספיק בנוח כדי להוציא. מספיק בנוח בשביל לא לשתוק, מספיק בנוח בשביל לרקוד לצחוק ולהנות בלי לחשוב כל הזמן על... אין לי מושג מה.
אני רוצה לא לחשוב כל כך לפני כל פגישה עם כל בנאדם על מה אני אדבר איתו ולהכין את עצמי שעות ובסוף כלום לא קורה. אני פשוט שותקת. שומרת לעצמי.
אני רוצה שיהיה לאנשים כיף איתי, מעניין איתי, והכי חשוב שירצו להיות איתי בגלל מי שאני. אבל איך אראה להם מי אני? אם אני לא מצליחה להוציא את זה החוצה..

מי אני?

זאת שאלה שהכי קשה לי לענות עליה. מי אני? וואו. איך עונים על שאלה כזאת?

אני שרון, בת 23 מהרצליה (אוקיי ו???) מלצרית, לומדת באוניברסיטה תל אביב ראיית חשבון. כל מה שאמרתי עד עכשיו זה פרטים יבשים. אבל מי אני באמת? הרי שכששואלים אותך מי אתה לא מתכוונים שתתחיל לספר להם את קורות חייך, אנשים רוצים לדעת מי אתה בין כל העולם הגדול הזה.

אז מי אני?

אני פחדנית, ביישנית, לא נותנת לעצמי להשתחרר ולעשות את מה שבאמת הייתי רוצה שזה להשתחרר, אני רגישה מאוד, נותנת מעצמי המון בכל מקום בו אהיה (אם זה מקום עבודה, זוגיות , חברות וכו'), אני אחראית מאוד, אה כן ואני משעממת.
כן, לפעמים אני מרגישה שאני אולי הבנאדם הכי משעמם שאני מכירה. הלוואי שזה לא היה ככה, הייתי רוצה גם אם זה לא נכון לפחות להרגיש בנאדם מעניין. כי בסופו של דבר ההרגשה שלך כלפי עצמך היא מה שתוציא החוצה, והיא כנראה מה שתגרום לאחרים לראות כלפייך.
למה אני לא יכולה לבוא למקום שאני לא מכירה את האנשים ולהתחיל פשוט לדבר? הרי אני לא מכירה את הבנאדם, בטוח יש יותר ממיליון שאלות שאני יכולה לשאול, להתעניין אבל זה אף פעם לא יקרה. אני בחיים לא יתחיל שיחה עם מישהו, אני נגררת. נגררת אחר שיחות של אחרים, ברוב המקרים זה רק לשבת בצד ולהנהן, ומידי פעם לזרוק איזו מילה כמו "כן, לא, שחור, לבן"
אני מודעת לכל זה וכל כך רוצה לשנות את זה אבל השאלה היא אם זה בכלל אפשרי? אני כל הזמן עובדת על עצמי, אומרת לעצמי "טוב יאללה היום לא אכפת לך ממה חושבים עלייך, היום תשימי את המחשבות בצד" אז אני אומרת את זה לעצמי, יופי, אבל לא יוצא מזה כלום. אני תמיד בסופו של דבר שותקת.

אז מה עושים עם השתיקה הזאת?

Kagg6

New member
מוזיקה

שומעים מוזיקה שממש אוהבים, אבל לא מדכאת, כזאת שמשתקת אותך ולא עוזרת לך להשתחרר.

וכמובן אפשר לשנות גישת חיים, אולי זה יעבוד..

למה להגיב בתגבה כזאת קשת לב

על מישהי שחושפת את עצמה בכנות ולא הזיקה לאף אחד?? לא מובן לי, באמת..........

Purple Mushroom

New member

Purple Mushroom

New member
ואו, אהבתי את הטקסט

מה עושים את השתיקה הזאת?
כותבים קודם כל, אפשר גם במחברת, ואפשר גם כאן, ואפשר גם לפתוח בלוג. (לא חייב בתפוז דווקא, אבל אם אנחנו כבר כאן
).
מזכיר לי את עצמי לפעמים.
אחרי הכתיבה, אפשר להסתנכרן במציאות, עם אנשים, חברות חברים, וכו'. לי זה קרה בגיל 30 בערך. אבל לדבר די בטעם.
הגענו למסקנה לפני כמה ימים, השותף הבכיר שלי ואני, שלחפור, זה לדבר, והשני לא ממש בהקשבה ובהכלה אליך. אז לדבר.
לא לשמור יותר מידי, אחרת זה יתפרץ איפה שהו.
אהבתי את הכתיבה. הרבה בהצלחה :)...
(בסוף לא כתבתי על עצמי ממש באריכות ובהיסטוריה):)
א.א.
=]

ofir1223

New member
מים שקטים חודרים עמוק...

כל בני האדם נבראו שונים... זה כל היופי! לא כל אחד חייב להיות רעשן, מוחצן וסופר מעניין... העולם היה מאוד משעמם אם זה היה ככה...
לפעמים דווקא האנשים השקטים הם אלו שבסוף זוכים בכל, כי מסתתר מאחוריהם עולם שלם, שלא כולם מבינים ויודעים...
מעניין אותי לדעת איך את מתנהגת עם אנשים יותר קרובים אלייך... חברות, משפחה... גם איתם את "משעממת"?
ובעיקרון, הפיתרון הוא בדיוק מה שאת חושבת - טיפה יותר ביטחון עצמי, יותר הערכה עצמית...
את "המחשבות" האלה אני מכיר בעצמי, בעיקרון צריך לזרום עם החיים ולקוות לטוב... מאחל לך רק בריאות וטוב!

Purple Mushroom

New member
גם על הנושא,וגם התוכן.

עלי אמרו את זה הרבה בתיכון, ב18 ורבע השנים הראשונות של חיי, בקושי דיברתי

פופאפ

New member
להשתחרר רק מסטריאוטיפים ?

ככה, אומרים שגם כשאדם נפתח ומדבר הרי הוא לא מספר הכל ומשאיר לנו להסיק
משהו מדבריו - במקור זה נשמע יותר מתחכם וממצה..
פחדנית ובעיקר ביישנית, לדעתי אלו הגדרות חמקמקות, לא מאמין שיש ביישנים
יותר שיש מי שלא נוח לו לספר משהו.
מצד אחד את טוענת שאת לא מצליחה להוציא את זה החוצה (אולי עדיף?)
מאידך את יודעת שיש מה שהיית יכולה לשאול -למה לא לנסות?
הרי מה שכתבת כאן הוא גרעין מצויין לפתוח שיחה.
אפשר על דרך השלילה לשוחח על מה שהיית רוצה להיות או לעשות ועדיין
לא ניסית, כמו ציפיות ומישאלות. טוב להיגררבמטרה להקשיב חצי מהזמן וחצי
השני שייך לך. לא להכיל על עצמך סטראוטיפים, יותר אפיזודות אמיתיות
כסוג של שיתוף בחוויות..

Light18m

New member
או שתמצאי מישהו שאת יכולה לשתוק איתו בנח.

זאת גם אפשרות.
אני גם לא מדבר הרבה.
ואת עוד במצב טוב. כשאני מנסה לדבר עם מישהי מושכת בעיניי, אני פשוט לא מצליח לחשוב על כלום. אם אני מצליח לחשוב, אני מגיע לשלב המלחמות עם עצמי להגיד את מה שאני חושב ולא לשתוק.

אבל בדייט לצורך העניין, אפשר לנצל את השתיקה לטובתנו- להסתכל בעיניים אחד של השני (אפשר ללמוד מזה כל מיני דברים), או להתחיל להתמזמז

einat162

New member
מגיבה :

בטחון עצמי- מתישהו זה יבוא. לא, אני לא מדברת על בטחון עצמי במובן הכי פשו של המילה (להעיז, להיות ראשון במשהו, לא לפחד לעשות דברים) אלא יותר במובן של להגיע להשלמה עם עצמך, להכיר את עצמך בצורה הכי טובה ולקבל את השוני, אני מי שאני- ולא כולם אותו הדבר.

אני גם טיפוס די שקט יחסית לאחרים, לא כ"כ טובה ב"מינגלינג" (מזוייף או אמיתי) והרבה פעמים אני מסתכלת סביבי ורואה כל מיני טיפוסים שיש מסביבים אנשים ונמצאים באמצע הכל. הרבה פעמים עולות לי המחשבות הבאות :
* ספציפית באירוע והאנשים שכרגע מכרכרים סביב אותו אדם, מה אופי הקשר - פרטי אישי אמיתי או עמיתים לעבודה שמנסים "להיות בסדר" או להתחנף למישהו?
* כל אותם אנשים "מקובלים" נמצאים שם באמצע כי הם לוקחים יוזמה ומרימים דברים (כמו מסיבה, ארוחת צהריים), כמה באמת זה צורך פרטי שלהם - וכמה זה מנגנון של משיכת תשומת לב?
* אם תקחי את אותם אנשים שעושים הרבה רוח רעש וצלצולים ותשימי אותם על אי בודד, או אחרי שואה אפוקליפטית - כמה זמן יקח להם לפני שהם יאבדו את השפיות \ יהיה להם מאוד קשה להתסתדר (להיות לבד זה נכות עבורם)?

אני חושבת שהדרך הכי טובה להכיר את עצמך זה גם מניסיון חיים (עד כמה שזו קלישאה) כי תכנסי למצבים שבהם יפול לך האסימון לגבייך, לכתוב בלוג או פוסטים בפורומים- לנצל את האנונימות ברשת. זה מכריח אותך לשבת ולחשוב על דברים (פרודקטיביים, לא רק מחשבות מדכאות).

מאד מזדהה איתך.

אני גם לפעמים מרגישה ככה .. אבל מה שחשוב שאפילו שאת לא ממש מעריכה את עצמך, זה חשוב לך לשנות את זה. יש אנשים שככה הם חושבים על עצמם אבל לא יעשו שום דבר בנידון.

אז אני גם פעם חשבתי על עצמי ככה- שאני מאד ביישנית, שאני משעממת. עדיין מרגישה ככה לפעמים. אבל מה שחשוב שזה השתנה מ"לתמיד" או "הרבה פעמים" ל"לפעמים". פעם הייתי "כמו דג" והשתניתי מאד.. עדיין לא "מסמר הערב", לא חושבת שגם אי פעם אהיה מוגדרת כך אבל לפחות לא כמו דג
.
מאד ממליצה לך ללכת לקואצ'רית או לעבוד על ההיגיון של עצמך בצורה עצמאית או משהו.. אבל העיקר לעשות משהו. כי זה הכי גרוע לא להעריך את עצמך ולחשוב שאין מה לעשות..

למעלה