שתיקת הכבשים, חניבעל, דרקון אדום

לא להרוג אותי...

כמובן שהמספר בהגזמה... אבל אני סנילית זה בסדר... יש הרבה דברים שאני שוכחת...

kfir number 1

New member
הטרילוגיה על פי חניבעל לקטר

טוב דניאלוש נגעת בטרילוגיה האהובה עלי (במיוחד שתיקת הכבשים) אז ככה חניבעל לקטר היה בשנות ה80 פסיכיאטר אשר היה נוגע לטפלם עד שטירופו הגיע לכך שהוא היה אוכל את בשר הקורבן שלהם. בסרט שתיקת הכבשים סוכנת אפ בי איי (גודי פוסטר בתפקיד שהביא לה את האוסקר השני) מגלמת סוכנת fbi (בסרט מתברר שהיא לא) שמנסה ללכוד את באפלו ביל אשר טוענים שהוא תופס נשים מלאות חותך אותם משליך אותם למים ומשקיע בעיצוב שמלות. כדי ללכוד אותו קלריס סטרלינג (פוסטר) נאלצת להיות בבית הכלא השמור בבולטימור שם נתאחסן לקטר זה משום שלקטר היה המטפל שלו לפני הטירוף של שניהם. שניהם ביחד זהו קרב מוחות שנון וחריף שהביא לשניהם את האוסקר. מותחן אימה פסיכולוגי מותח ומעניין מומלץ לראות. אגב הסרט וההמשכונים הם לפי נובל של תומאס האריס (שתיקת הכבשים היה מועמד ל7 אוסקרים וזכה לפרס התסריט המעובד, שחקן ראשי הופקינס, שחקנית ראשית פוסטר, במאי גונתן דמי וסרט) כאמור שלושת הסרטים מבוססים על הנובלה של תומס האריס וכך לאחר עשור הופקינס חזר לדמותו חניבעל אבל לתפקיד הסוכנת משחקת גוליאן מור ולא גודי זה משום סירובה להמשיך לשחק בהמשכון. כך גם הבמאי לא גונתן דמי אלא רידלי סקוט ( הנוסע השמיני, גלאדיטור) הסרט מצולם ברובו באיטליה פירנצה וכך אנו רואים את חניבעל מנסה להמלט אבל נתפס אחרי שגבר איטלקי מוצא אותו במצלמת נסתרת בחנות בשמים. לאחר שהוצא פרס כספי גבוהה עוקב אחריך עד לסופו המר. כאן סטרלינג הסוכנת נכנסת והם נכנסים שוב לקרב מוחות יחד עם הסוכן החדש (לא סקוט גלן גק קרופורד משתיקת הכבשים). סרט זה אפשר להגיד עליו שהוא די דוחה אבל מי שאוהב את עלילות חניבעל יהנה פה. וכך אנו מגיעים לחלקו השלישי בעלילות חניבעל בסרט דרקון אדום . פה מסופר על עלילות המקרים כביכול לפני שתיקת הכבשים. הפעם נכנס לסרט סוכן (אדוארד נורטון) ולא סוכנת וכאן מסופר על גבר אשר מחקה אותו בלילות של ירח אוכל את קורבנותיו ומתאהב באישה עיוורת (אמילי ווטסון). מה שיוצא מכל הסרטים זהו טרילוגיה שכן משותף לה הוא חניבעל לקטר. החלק השלישי מבוים עי ברט ראנר והוא בתחילה מקפיץ ודי מותח אבל לא מפחיד ומענין כמו שתיקת הכבשים. בכל מקרה אני ממליץ לראות את שלושתם וכך תוכלו להביע את דעתכם עליו. ודניאלוש אני מקווה שעזרתי. אם תרצי עוד פרטים תשאלי בפורום

עזרת../images/Emo8.gif עכשיו אני מבינה הרבה יותר..

תודה!!!!!

RockBoy2

New member
שתיקת הכבשים

שם הסרט מגיע מפרט שולי ביותר:כדי שלקטר יעזור לה בחקירה סטרלינג נאלצת לספר לו משהו שקרה לה בילדות.והמשהו הזה זה משהו מאוד טרגי שקשור לכבשים ולטלאים ומכאן נובע השם שתיקת הכבשים.

למעלה