שתי דרכים שונות בתכלית, וקושיה.

שתי דרכים שונות בתכלית, וקושיה.

לפני מספר שנים עצרתי את כל הלימוד שלי, כדי לשאול את עצמי שאלה. אני אשאל את השאלה הזו עכשיו אתכם. אז ככה : מזומנות לנו שתי גישות. האחת היא דרך העשיה (או הפעולה): כישוף, ריפוי, "מיסטיקה" - שבאמצעותן אנו מנסים להשפיע על המציאות כך שתהיה כפי שאנחנו רוצים. אם בדרך של יצירת שינוי ב"השלכת" עולמנו הפנימי; אם באמצעות יצירת שינוי ישיר במציאות החיצונית; או אפילו באמצעות שינוי ישיר של עולמנו הפנימי (כלומר : הביקורת של האגו על המציאות). השניה היא דרך הקבלה (או אי-עשייה): מדיטציה ושחרור - שבאמצעותן אנו מנסים להשתחרר מרצונותינו כלפי המציאות, ולשחזר את הקשר היסודי שלנו לבריאה כולה - ודרך כך להוות צינור לרצונות של הקיום והמציאות עצמה. בשתי הדרכים, הפתרון למצוקה האנושית (שהיא בעיני דתות רבות ה"נושא" המרכזי של קיומנו) טמון באיזון המשוואה "מציאות"-""ציפיות". השאלה היא : איזו דרך נכונה יותר מבחינה מוסרית ? ואני מקשה : בהנחה שאנו רוצים להיות אנשים מוסריים, כיצד נוכל להשתמש בדרך הראשונה ? כיצד נדע שאנו עושים תמיד "טוב" ? ותשובתי היא : הידע שקיים בתוכנו הוא ידע השחרור. הידע של גישת העשיה הוא מלאכותי וחיצוני. לכן : ראשית יש להשתחרר. ואז אולי נגלה בדיוק לשם מה נועד הידע החיצוני (שאי אפשר להתכחש לקיומו - וכנראה שיש סיבה לקיומו). אך כל עוד אנו פועלים מתוך האגו, אנו בסה"כ מפעילים טכניקות למימוש שאיפותינו - ויתכן מאוד שאלו אינן רוצות בטובת שאר העולם, ובעיקר - יתכן שאיננו מודעים לנזק שמימושן גורם. ותשובתכם ?...

אבשלו

New member
לערן היקר

דאלה קשה ועמקוה חיצוני ופנימי הם אחד כך לימדו אותי והתשובה היא שבעוד שעבודה פנימית משנה את התודעה עדיין יש צורך לעשות את הדברים ביום יום. נידמה לי "אלוהים עוזר לאלו העוזרים לעצמם" ועוד משהו שאלה שתיראה כביכול נוגדת את רוח הפורום למה איכפת לך כל כך משינוי העולם מה עזרה לחיים שלך קודם ככל

אבשלו,

"אלוהים עוזר לאלו עוזרים לעצמם" הוא רעיון. רעיון חיצוני. וצריך לקבל אותו, ולא דוקא את, למשל "אלוהים עוזר שאלו שמענים את עצמם", כדי להשיג הישגים מאוד מסויימים (ברמה תפיסתית לפחות). כלומר, אני מנסה לומר שעצם השימוש במשפט הזה ממקם אותך בגישת העשיה. לגבי שאלתך - לא רק שהיא קשורה לפורום, היא קשורה ספציפית לדיון הזה ! הרי מי שרוצה לשנות את העולם, עוסק במשוואה ציפיות-מציאות. באשר לי, איני מבין על איזו "עזרה לחיים שלי אתה מדבר". החיים של כולנו הם שינוי מתמיד, ותמיד יש תהליכים נקודתיים שהם חלק מהתהליך הגדול. אם אחשוב רק על עצמי, על מה שאני עובר... הרי אפשר לעשות זאת תקופת חיים שלמה (ובכל תקופות החיים כולן
) ! לעומת זאת, אני מודע למשהו אחר : "עצמי" הוא רק חלק קטן. אני הוא גם הכל. יש כאן עניין של לראות ממני פנימה וממני והלאה. צריך לדאוג לשניהם, לא ?

אני לא יודע. אשמח לשמוע ממישהו ש

יודע!!! טוב, בסדר, אני גם אגיד ש: אין לי שום בעיה עם אף אחת מה"גישות". אני לא קורא לזה "גישות", כמו שאני לא קורה לגירוד שלי באף בשם "גישה" (למרות שמהצד זו גישה). יש מציאות, נכון? סבבה. והמציאות הזאת היא משתנה וזורמת, נכון? ואני חלק ממנה, נכון? ואני עושה דברים, נכון? אז בא פתאום השכל ואומר: "רגע אחד, מה שאתה עושה כרגע שייך לגישה א´... ומה שעשית קודם שייך לגישה ב´... זה לא יעיל... תבחר! תחשוב על זה שוב!" אז אני אומר לשכל: "תודה" ועושה כדבריו, אבל לא בעזרת עצמו (כלומר, לא בעזרת חלוקה לגישות והחלטה מה עדיף), אחרת ייצא שהוא סתם שיפר לעצמו את החיים בכאילו. אני עושה כדבריו, אבל בדרכי. והמציאות שלי זורמת וקיימת... באיזו גישה?

ellii

New member
היות שבן העלה בכמה הודעות את

נושא ה"גירוד באף" כמכשיר התפתחותי רב עוצמה...(לפני כמה ימים עסקנו בפוקים,ועתה הגיע תורו של ה"סמארק") אני רוצה להבין בן,כשאתה כותב בהודעה הקודמת: "(למרות שמהצד זו גישה)" אתה מתכוון "מהצד=אם מביטים מהצד".....או שאתה מתכוון-"מהצד=לגרד את האף מהצד" אגב ,אתה אכן נוהג לגרד את אפך?!...... וא"כ באיזה טכניקות,ובאיזו תדירות?! בסקרנות איש הטישו

ellii

New member
ועוד דבר קטן ששכחתי....תמיד

תהיתי מה נותן את הטעם המיוחד לגעפילטע פיש של הפולניות....האם אלה אכן תובנות שנותרו בסדקי צפרניהן המהוקצעות?!

deep ocean

New member
אלי אני אוהבת לחטט באף

כשבא לי כמובן. זה כיף! בייחוד כשאני נוהגת, ואז אנשים מסתכלים זה הכי כיף!!!!!!! ואז אני מחייכת להם והם מופתעים שאני ממשיכה לחטט!

ellii

New member
חחחחחחחחח../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif../images/Emo8.gif../images/Emo12.gif../images/Emo13.gifחחחחחחחחחחח

deep ocean

New member
לאלי :)

ההודעה הזאת בעצם מופנית לו אליך אלא ל-WHITE BEAR היום הוא אמר שהוא לא קורא את כל ההודעות שלי אבל מצד שני הוא אמר ש......בקיצור אני הולכת לבחון אותו ולראות אם הוא יקרא את ההודעה הזאת!! לטל יא חתיכת$#^^#%&^*&)*^^(*()^* יא מאנייק מתלהב חוצפן ומשוגע תגיד לי אם קראת או לא?! !!!! :))))))) מעכשיו זה לקח ללמד אותך להתחיל לקרוא את כ-ל ההודעות שלי!! סתם סתם תעשה מה שבא לך אבל אל תתפלא אם אני אכניס משפטי %&#&^% חהחחהחהח

אני אוהב לחטט באף

אבל בזמן האחרון אני מרגיש שקצת הגזמתי בנושא, כי כמות החיטוטים עולה וגם ברחוב וכאלה ואני עלול להכניס את עצמי למצבים מביכים ולא נעימים, שבהם אנשים יגידו לעצמם דברים כמו: "המממ... מי זה המגעיל הזה? מי זה הגועל נפש הזה שמחטט ככה באף?" ואז תלמידים שלי יפסיקו ללמוד אצלי ואנשים יפסיקו להעריך אותי, כי אני כזה מגעיל.

deep ocean

New member
אני אישית לא אוכלת את התכולה

אבל יש לי חבר קרוב שעושה כך-ואין לי בעיה עם זה מגעיל? ממש לא!

chips

New member
סמרק אלה גורמה

אמא שלי פעם עבדה באוניברסיטה כחוקרת והיא הראתה לי נזלת תחת המיקרו סקופ איכס טוב נו לא אומרים איכס על אוכל

אהה... כן, גם... (../images/Emo12.gif )

קראתי את הודעתך 6 פעמים. אני מקוה שהבנתי. תראה, אני חושב שזה בדיוק סוג התגובות שלא רציתי לקבל. אני דורש ממך להחליט ! סתם, פשוט נראה לי שהעברת את הדיון משאלה מוסרית לשאלה של יעילות או משהו כזה. אני ממקד בחזרה : איזו משתי הדרכים מוסרית יותר ? האם ניתן לומר שמישהו שעוסק במאגיה, ולשם הדוגמא מבצע "כישוף" כלשהו כדי לגרום למישהי להמשך אליו (love magic תמיד היה תחום פופולרי !
) הוא מוסרי ? (דוגמאות לכשפים כאלה אפשר למצוא ולהמציא בלי הגבלה.) האם אפשר למצוא בעיה כזו גם אצל מודט, או דאואיסט ?

כשאתה שואל אותי אם "זה מוסרי או

לא", זה בדיוק כמו שתשאל אותי אם "זה קשור לאף או לא"... כלומר, אני מניח שזה תלוי במקרה הספציפי. אצל מישהו אחד, העשיה שלו נובעת מ"מוסר", אצל מישהו אחרת, היא נובעת ממשהו אחר... אבל, מה זה בעצם משנה לך?

לא, למה אתה מתכוון ?

לא בטוח שהבנתי - אתה שואל, מה זה משנה לי אם המעשים מוסריים או לא ?

הפוך על הפוך

שמע אפשר להפוך את השאלה שלך די בקלות. האם זה מוסרי לשבת בחוסר מעש ולשבור את הראש על קואנים מטופשים, כאשר אנשים מסתובבים שם בחוץ ועוקרים עיניים של חתולים במזלג? דרך אגב, האם כשפי אהבה עובדים?

למעלה