שתי שאלות :אוכל והתנהגות

שתי שאלות :אוכל והתנהגות

1. אוכל - האם פריסקיז יבש נחשב מזון טוב? (כתוב על האריזה שמתאים לכל שלבי התפתחות החתולים. ברכיבים מוזכרים ראשונים קמח תירס. זוכרת ששמעתי פעם שמזון טוב יתחיל ברכיבים עם בשר?!)
אם הוא מזון טוב האם הוא מתאים לגור (3-4 חודשים)? והאם josera עדיף יותר ממנו?
2. התנהגות : טומי מקסים מקסים מקסים (בזמן שהוא לא ישן...). אוהב מאד ליטופים, נותן לילדים להרים אותו חופשי וללטף וממש חמוד.
הבעיה? נכון שיש תנהגות כזו לחתולים שהם מוציאים ומכניסים ציפורניים על כרית,בד וכאלה?(לא משייפים. רק מניח את כפות הרגליים על שמיכה נניח ומוציא ומכניס ציפורניים).
אז בבקר הוא בא להעיר אותי,מתכרבל לידי ומתחיל עם הכנבת והוצאת הציפורניים. הבעיה שלפעמים הוא עושה את זה על הידיים שלי או הרגליים וזה לא נעים. אז אני מזיזה אותו והוא שוב חוזר. איך ללמד אותו לא לעשות את זה על בני אדם?!

dimitrygo

Active member
מנהל
פריסקיז זה מזון גרוע מאוד, לא כדאי לתת אותו לאף חתול, אפילו

לא לחתולי רחוב.
josera לגורים זה מזון לא רע.
&nbsp
לא מכיר דרך ללמד חתול לא לעשות את זה חוץ מלגרש אותו. אם לא בא לך לגרש אותו תחזיקי לידך איזו מגבת עבה או משהו בסגנון ושימי בינך לבין הרגליים שלו כשהוא מתחיל לעשות את זה.

תודה

רעיון המגבת נראה לי. אנסה.
איך המזון select לחתולים? (הוא אוהב לאכול את האוכל של הכלבים שזה select.אז חשבתי לקנות לו select לחתולים. זה מזון טוב?).

bogib

New member
אוכל

כרגע מאכילים בפריסקיז, חתולת חצר קטנה בגודל והיא לא ממש יכולה ללעוס את האוכל לכן היא לוקחת את האוכל עם הלשון ואני מניח שהוא מתמוסס ולכן קל לה.
היא די בררנית באוכל, לא אוכלת כל דבר, האם יש משהו דומה, איך אפשר לדעת שהיא תאכל את החדש?
תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
המזון לא מתמוסס בפה. אתה יכול לנסות להרטיב כמה כופתיות

ולראות איך הן מתנהגות.
&nbsp
אפשר לנסות להתאים לה מזון אחר עם כופתיות קטנות אבל אי אפשר לדעת מראש מה היא תסכים לאכול במקום פריסקיז כי זה מזון "ממכר" - יש בו המון תוספי טעם וריח.
&nbsp
איפה אתה גר? מה התקציב שלך פר ק"ג מזון?

bogib

New member
המשך

אזור המרכז, השק שקניתי יצא בערך כעשרים שקלים לקילו.

dimitrygo

Active member
מנהל
השאלה היא האם אין לה בעיות בפה. היא אוכלת מזון אחר כלשהו?

bogib

New member
תשובה

לא ממש יודע אם יש לה בעיות בפה, אבל היא אוכלת למשל טונה, שניצל, לפעמים חתיכות כבד, אבל חתיכות קטנות, לא גדולות.
את האוכל שמחלקים ברחוב היא לא ממש אוכלת והיא די בררנית אז השאלה היא האם כדאי בכלל להתעסק עם החלפת האוכל?
משהו בקשר לאחסון האוכל, את השק שמתי בשקית וקשרתי טוב טוב ושמתי במחסן חיצוני והנמלים הקטנות הגיעו אליו. מה שלא ניסיתי, קרטונים, שקיות על גבי שקיות ובכל זאת הנמלים מצאו את הדרך לאוכל וכל פעם צריך לסנן אותן, זה מייגע.
יש רעיון איך לאחסן?

Yukita

Active member
מנהל
אם היא אוכלת רק חתיכות קטנות

ואף פעם לא מנסה להתמודד (בהצלחה) עם משהו שצריך לקרוע בשיניים, יתכן שיש לה בעיות שיניים וזאת הסיבה שהיא לא אוכלת אוכל יבש. כלומר, לא מתוך בררנות - אלא כי היא לא יכולה מבחינה בריאותית.
&nbsp
חתולים הם טורפים - השיניים שלהם כולם שיניים מחודדות (ולא כמו אצלנו, חלק טוחנות שטוחות כאלה). הם לא באמת לועסים כמונו, הם קורעים אוכל ואת החתיכות הקטנות הם לא לועסים אלא מזיזים את הלסתות כך שהאוכל זז אחורה בפה ונבלע מבלי שנלעס. זאת הסיבה שהרבה חתולים ללא שיניים מסוגלים לאכול בהצלחה אוכל יבש. חתול שסובל מכאבים כל פעם שהוא מנסה לעשות כן לא מצליח לאכול בצורה כזאת כל כך בהצלחה.
&nbsp
אצלנו יש אחת עם שן אחת בלבד בפה (הגיעה אחרי תאונת דרכים). כשהגיעה, התקשתה מאוד לאכול אוכל יבש ואכלה כמעט רק רטוב. אחרי כמה ימים ככה התחלתי לחשוד שלא מדובר רק בחשש מסביבה חדשה ובשיקום כללי מפגיעת ראש בתאונה, ולקחתי אותה לבדיקה נוספת. התברר לנו שהשיניים שלה במצב מאוד לא טוב (עם או בלי קשר לתאונה). עקרו לה כמעט הכל, נשארה רק שן אחת. ברגע שעקרו את השיניים המתנדנדות והכואבות - התאוששה והחלה לאכול כמו שצריך. זה לא אומר שזה בהכרח מה שקורה אצלכם, אבל בעיות שיניים הן סיבה נפוצה למדי לבעיות אכילה.

dimitrygo

Active member
מנהל
גם אני חושב שכדאי לבדוק את החתולה אצל וטרינר. בר"ג יש מרפאה

של עמותה תנו לחיות לחיות והמחירים שם מסובסדים. יש גם וטרינרים שעובדים עם העמותה אבל אני לא יודע איך זה הולך בפועל. פה בדף הזה למטה יש קישורים שצריך ללחוץ כדי לקבל פרטים על המרפאות ועל וטרינרים
http://www.letlive.org.il/?page_id=94
&nbsp
אחרי הבדיקה אני מקווה שיהיה יותר ברור מה לעשות עם המזון.
&nbsp
לגבי אחסון - כדאי לרכוש קופסאות פלסטיק אטומות ולהעביר את המזון בהשקית שלו אל תול הקופסאות.

צילי 25

New member
שאלה בקשר לפריסקיס

התכונתי לשאול אם לא לתת גם את השימורים, כי החתולים שלי בבית מתים על זה

dimitrygo

Active member
מנהל
אם את מדברת על קופסאות של 156 ג' אז הן לא משהו, בעיקר מוצרי

לוואי של תעשיית בשר ודגים.

אלישבע777

Well-known member
דימיטרי- מדוע פריזקיס הוא כזה גרוע?

החתול הקודם שלי התקיים עליו 10 שנים. אחר כך התגלו אצלו גבישים בשתן ולכן העבר למזון רפואי ( מת בגיל 16 וחצי) . הוא מאוד אהב את המזון הזה, ידוע שיש לו טעימות גבוהה , עבור חתולים.

dimitrygo

Active member
מנהל
הינה המרכיבים שלו

Ground yellow corn, corn gluten meal, ground wheat, chicken by-product meal, soybean meal, beef tallow, meat and bone meal,
&nbsp
כלומר דגנים, גלוטן, סויה, מוצרי לוואי ועצמות.
חתולים הם טורפים ולא כך אמור להראות המזון שלהם. הסיבה שהוא כ"כ טעים היא שמוסיפים אליו המון חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים. אני כבר לא מדבר על צבעי מאכל שמוספים למזון הזה כדי שהוא לא יראה אפור

Yukita

Active member
מנהל
האם ב10 השנים הללו

החתול אכל רק פריסקיז או שנתת לו גם תוספת בשרית?
&nbsp
בבתים שביקרתי בהם כשמר-חתול, בכל המקרים שהאכילו במזון הזה האכילו גם בעוד משהו, לעתים קרובות בשר טחון ולעתים פחות קרובות בשימורים בשריים. אם כך היה גם אצלכם, יתכן מאוד שזה מה ששיפר את המצב - כי אז החתול לא התקיים רק על המזון היבש והבאמת לא איכותי הזה.

אלישבע777

Well-known member
אכן הווטרינר המליץ לתת לו שווקא גבינה מדי פעם

הוא אהב גבינת פרומעז בגליל ( גבינת עיזים 25% שומן) שהיה מעדן בשבילו ולפעמים גם קצת קוטג' ושאריות עוף מבושלים או לא וגם לעיתים רחוקות קופסת שימורים קטנה פנסי פסט או משהו דומה. עיקר תזונתו היום יומית היתה פריסקיס.

הוא היה בריא לגמרי עד גיל עשר. כשהתגלו הקריסטלים בשתן הוא עבר למזון רפואי ואחר כך כבר היה מבוגר וחלה במחלה אחרת ועבר ניתוח לכריתת המעי הגס, אז הוא החל לקבל מזון רפואי עתיר סיבים.

דגלמנגה

New member
תנועות לישה עם שליפת ציפורניים לסירוגין ברגליים הקדמיות

אופיינית לגורי חתולים בשלב היניקה. הלישה הזאת באזור הפטמה מעודדת יצור חלב.
כך הסבירה לי וטרינרית אחת, לפני שנות דור. חתולי בית רבים, משמרים גם בבגרותם,
תכונות גוריות, בהתנהגותם כלפי ידידיהם האנושיים.
לפי ההסבר הנ"ל, טומי שלך מתייחס אלייך כאילו את אמא שלו.
איזה כיף לך

למעלה