שתי שאלות במכניקה.

phobos

New member
שאלה 3

באמת אפשר להבין בשתי דרכים מהו המשטח חסר החיכוך אבל זה לא משנה: כיוון שגובה החלקיק לא משתנה במהלך ההתנגשות הוא לא מפסיד אנרגיה פוט' לכן אין טעם להכניס את האבר הזה למשוואה. המשוואות הן: שימור תנע: mv = MV אנרגיה: m*v*v=M*V*V+I*w*w תנע"ז: m*v*h=I*w ולבסוף: I=M*L*L/12 4 משוואות, 4 נעלמים

phobos

New member
לגבי v

אתה מניח שהוא ידוע והוא מצטמצם כיוון שהוא לא משנה את התוצאה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
גם אם אין האנרגיה הזו לא משתנה, זה לא אומר

שהאנרגיה הפוטנציאלית של המוט לא משתנה, ההפך היא חייבת להשתנות, לכן אני לא מבין למה אתה לא מכניס את זה לשימור האנרגיה, הרי בהתחלה יש לנו אנרגיה פוטנציאלית של המוט MgL/2, ובסוף האנרגיה שווה לאפס, לאן איבר זה הלך במשוואות שלך?

phobos

New member
התנגשות

ההתנגשות היא מאורע רגעי - המהירויות משתנות במהלכה, אבל המיקום של הגופים לא.

niv1990

New member
חשבתי כאילו המוט מונח על שולחן חסר חיכוך נגיד

ועל מישור השולחן נעה המסה m ופוגעת בו. בכל אופן, אם הכוונה לעצירה רגעית (אני לא רואה אפשרות אחרת) אז העבודה של כוח הכובד היא אפסית ואפשר להתעלם ממנה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אבל מה עם האנרגיה הפוטנציאלית של המוט, אין

שינו באנרגיה שלו? הרי האנרגיה של המערכת מורכבת משני העצמים.

niv1990

New member
אם הבנתי נכון העצירה היא רגעית

וכל תהליך הפגיעה מאוד מהיר. לכן אנחנו מדברים רק על המהירות רגע לפני ורגע אחרי. התנועה האנכית שנעשית בזמן הפגיעה זניחה אני חושב.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
עוד שאלה הפעם בגוף קשיח שאני לא כ"כ מבין

אותה. מסה m מונחת על מישור אופקי חלק וקשורה לגלגל ע"י חבל וגלגלה חסרי מסה,הגלגל שרדיוסו R, מורכב ממעגל וארבעה חישורים העשויים מחומר מתכת דק שצפיפותו הקווית היא s (מסה ליחידת אורך), יש להזניח כל חיכוך, משחררים את המערכת ממנוחה. 1.חשב את מומנט ההתמד של הגלגל. (חישבתי וקיבלתי sR^3/3 2.חשב את המסה m כדי שהיא תשאר במנוחה. עכשיו פה אני לא כ"כ מבין, אין חיכוך בכלל, אז מה ימנע מהמסה לנוע בכוון ההתקדמות של הגלגל שנע למטה, האפשרות היחידה היא שהמתיחות בחבל שווה לאפס, אבל זה לא אפשרי, נראה לי שהשאלה לא נכונה, אבל יכול להיות שאני טועה, מישהו מצליח להבין את השאלה? נ.ב אין שרטוט עבור השאלה. יכול להיות שהמסה m נמצאת כבר למטה בזמן t=0, אבל גם זה לא הגיוני, צריך כוח חיצוני שיזיז פה משהו.

למעלה