שתי שאלות בנוגע למעבדה...

Rus Almighty

New member
לדעתי פשוט במקום לסגור את הקליבר

על הכדור צריך לפתוח אותו עד שהכדור יעבור דרכו, הכדור לא יעבור דרכו כל עוד הוא לא ניפתח לרוחב הקוטר

maverick 42

New member
פתרון פשוט ל 1

לבצע כמה מדידות. לגבי למדוד את המקסימלי ביותר - אף פעם אי אפשר למדוד משהו בצורה מדויקת במאת האחוזים. מי אמר שהכדור בכלל מושלם בעצמו?

ניצלוש מעבדות-כמה זה חשוב?

אני שוקל ברצינות תהומית לדחות את קורסי המעבדה של שנה א(פיסיקה חדחוגי) לשנה הבאה. הסיבה היא שהם גוזלים המון זמן,4 שעות בתכלס,ועוד לא מעט בבית. מהלך שכזה יאריך לי את התואר בשנה-ל4 שנים. בכל מקרה,אני חושב שהחסכון בזמן יעלה לי את הממוצע בשאר הקורסים-וזה נורא חשוב. לשאלתי,האם המעבדות בפיסיקה גם תורמות באופן מהותי להבנת נושאים פיסקליים תאורטיים שאלמד בשנה א?(אני כבר לומד כמובן) בעתיד אולי ארצה להוסיף שילוב של הנדסת חשמל או מדמח,מה שברור שיגרור את התואר ל4 שנים ואולי יותר. האם ההחלטה שלי היא קריטית?בכל זאת אני כבר לא צעיר(23),כי למי שלא יודע,אין אפשרות להתחרט,זה מוסיף שנה שלמה בוודאות גם אם זה יהיה הקורס היחיד שיהיה לי בשנה ד',ואני מאמין שלא. מה דעתכם? המניע העיקרי שלי-פינוי זמן לארבעת הקורסים האחרים שאני עושה כרגע-ציונים גבוהים יותר. האם זו לא השתפנות על ההתחלה ,או צעד מושכל ונכון? ואגב,היום הייתי במעבדה,היה ממש לא כיף,מדריך מעט מבולבל ואפילו תפסנו אותו טעות בנוסחה. זה נראה לי הולך לגזול לי קצת יותר מדיי זמן-עבור מעט מדיי נקודות. תרגיעו אותי שזה סביר לדחות את המעבדה?היא ממש מעיקה עליי ויושבת לי על הלב. (אגב באופציה של לשלב עם מדמח'לא צריך מעבדות ג-וכך נפתרים מהארכה שלה שנה-אני ממש לא רוצה שזו תיהיה האופציה אני רוצה תואר מלא בפיסיקה-אבל עדיין,עוד שיקולון) המון תודה לכולם

תוספת-אם אני בחד חוגי

בפיסיקה,אני יכול פשוט לבטל את הקורס וככה בעצם מפצל את התואר,או שזקוקים לאישורים של ועדת הוראה וכאלה? אני לא רוצה שדיני יהיה כדין נכשל בלי שאגיע לקורס. אנרכיסט-אתה בטח מבין בזה שתף אותי

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא יודע, זה תלוי בך...

מה שכן אם תרצה לדחות בשנה כדאי שתחליט בקרוב, כי החל מזמן מסויים לא מקבלים את הכסף בחזרה. אני דחיתי מכמה סיבות, אחת מהן שהשנה הראשונה לפחות בסמסטר הראשון לא תהיה עמוסה. גם באתר הוירטואל, בפורטל הסטודנטים לפיזיקה (שכרגע אני לא מוצא אותו אצלי) היו בפורום טיפים לפיזקאי המתחיל שביניהם נכתב שאפשר לא להרשם לקורס מסויים, רק שכאשר צריך להרשם למעבדה צריך להזכיר למזכירה באותה שנה (השנה המזכירה הכניסה גם את כל הקורסים של שנה ראשונה יחד עם שנה שניה אצלי אז לא הייתה בעיה), נראה לי שזה שאתה מסיים מעבר לשלוש שנים (או שנות התקן) זה גורר קנס מסויים, לא זוכר בדיוק כמה.

רגע,

אז ניתן לדחות את הקורס בלי ועדות הוראה שכאלה? כי זה בכל מקרה מאריך לי את התואר, אין מצב שלא ייתנו לי לעבור לשנה ב ללא מעבדות וללא אישור מועדת הוראה?

בטטהמן

New member
אני רק הערה

תלמידי פיסיקה-מדמ"ח אמנם לא מחוייבים לקחת מעבדה ג', אבל אם הם רוצים להמשיך לתואר שני בפיסיקה הם צריכים לקחת אותה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לי אישית כל התואר שלהם לא נראה לי בנוי מי

יודע מה. שנה ראשונה בקושי לומדים קורס אחד במדמ"ח (נראה לי בדידה) וגם זה קורס יותר מתמטי מאשר ממש קשור למדמ"ח (כלומר הם מלמדים בצורה המתאימה למדמ"חניק אבל עדיין הנושא הוא יותר מתמטי מלמשל הקורס מבוא מורחב למדמ"ח שהוא יותר תכנותי), כלומר זה התואר הדו חוגי היחיד (למיטב זכרוני) באת"א, שמצד אחד הוא דו חוגי של מדמ"ח ולמרות זאת הם לא לומדים את הקורס אינפי למדמ"ח דו חוגי אלא אינפי לפיזיקאים והם גם לא לומדים מבוא לאלגברה, ועם זאת בניגוד לשאר תארים המשלבים פיזיקה אתה עכשיו אומר שהם לא מחוייבים למעבדה ג'. אני לא מבין את יציר הכלאיים הזה... (-:

maverick 42

New member
tell me about it

בגלל זה עברתי לרק מדמ"ח

למעלה