שתי שאלות על לידה חטופה

• פותח הנושא tovim
  • פורסם בתאריך

tovim

New member
כתבתי ומשום מה נמחק.

שלא חשתי שום שיפוטיות בשאלה. להיפך, היא נכתבה בנימוס ומתוך סקרנות ולגיטימית בעיני מאד לאור רוח הפורום. ברור לי שהמשתתפות כאן אינן מהזן המתלהם שיבריח כל יולדת בי"ח פוטנציאלית. ברור לי גם שלא ימליצו על אפידורל כאופציה ראשונית. בדיוק כמו שבפורום הנקה אנחנו לא מגרשות מי שמתעניינת בשילוב תמ"ל אבל גם לא נדחף כל אמא צעירה שמתקשה בתחילת הדרך לבקבק באופן קבוע.

ס ו ל ה

New member
טובי יקרה, ממש לא שאלתי ממקום

של שיפוט. אני בעצמי ילדתי שתי לידות עם אפידורל! וזו לא מילה גסה בעיני! רציתי לדעת באמת מתוך סקרנות מה עבר עליך בלידות. הלואי שאצליח לעמוד בלידה הקרובה בכאב כמו אמא אדמה אמיתית. ולך באמת רק טוב...

tovim

New member
מאחלת לך ולי אותו דבר

שאכן נצליח ללדת כמו שאנחנו רוצות בדרך שהכי נכונה לנו ולגוף שלנו
.

אורניקי

New member
מיילדת בית שמגיעה בסוף...

כדאי לדבר איתה על כך מראש. בלידה האחרונה שלי המיילדת אכן הגיעה ממש בסוף, בכל אופן היא קיבלה את התינוק, חתכה את הטבור, אספה את השיליה וכל הבלגן, קילחה אותי, ולא הייתי מוותרת על הפינוק שלה, למרות שעיקרו היה דווקא אחרי הלידה. לא היו לי ספקות לגבי התשלום וכמובן שהיא קיבלה תשלום מלא. אגב, כמובן שבמהלך הנסיעה שלה לביתי (שעה מביתי בערך) היא גם נתנה הוראות טלפוניות לבתי הגדולה שהיתה איתי, מה לעשות במקרה שאני לוחצת וכו'. חשוב שמי שיקבל את התינוק יחטא את ידיו, ושכל האזור יהיה סטרילי, שזה לא יקרה באמבטיה, ולא על הרצפה. בכל מקום שהיולדת נמצאת (ועושה קולות של לוחצת) שיהיה מתחתיה מצע רך של מגבות, רצוי מחוממות לפני כן במייבש. אבל הכי טוב, שהמיילדת אכן תגיע הביתה. כי גם אחרי הלידה צריך לטפל בך ובתינוק, וכדאי שמי שיעשה זאת יהיה מקצועי וישרה אוירה רגועה.

כמי שהלידות שלה נחשבות למהירות אני

אענה לך: קודם כל יש סימנים לכך שלידה הולכת להתחיל ואם את בקשר עם המילדת שלך אז אין שום סיבה שהיא לא תגיע. שנית מה עושים אם היא לא מגיעה פשוט יולדים וזה מה שהיה לי בפעם השלישית שהמיילדת גרה קרוב אלי, ושהיא מגיעה אז משלמים לה.(כן והדרישה לתשלום הייתה מיד בסוף הלידה) שלגבי התשלום אני מציעה לך לברר עם המיילדת כי לכל מיילדת יש את הדרך שלה. מציעה לך לדבר עם המיילדת לספר את ההיסטוריה של הלידות שלך, ואם תיזכרי יכול להיות להיות שתיזכרי גם בסימנים מוקדמים לפני שהגעת לביה"ח כמו כאבי גב כמה ימים לפני צירים וכו.. ןהכי חשוב לדעת שגם ללדת לבד זה יכול להיות כי גם שאת מתכננת ללדת בבית חולים מי יודע אם תגיעי לא חסרים סיפורים על לידות בדרך.ועוד משהו תקשורת ואמון עם המיילדת יכולים לעזור.(מה שלי לא היה עם המיילדת בפעם האחרונה). תהיה קשובה לעצמך. הרבה טוב

tovim

New member
אני לא בקשר עם מיילדת../images/Emo8.gif

כי כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי אני מתכוונת בעז"ה להגיע לחדר הטבעי בליס. השאלה נבעה רק מהחשש האפשרי ללידה חטופה לא מתוכננת.

למעלה