שתי שאלות:

Spartani1

New member
מי את שתשפטי אותו ותדביקי לו כינויים ?

את נחשבת מלאה באור אך אינני מתחבר אליך בכלל . כנראה שדברייך עוררו בי חלחלה מהגישה היהירה והשטחית לחלוטין לדברים . ואם אנחנו שופטים : את מלאה באנרגיות שליליות . אולי מתוחכמת אבל עדיין .... במקום לכתוב שטויות אולי עדיף שתרקחי לך צמחים להפיג את העניינים האישיים שלך ?

זה נפלא ../images/Emo13.gif

שיש אנשים כמוך שמשתלחים באחרים ללא הכרה בחופש הביטוי שלהם, ללא הכרה בכך שהם מביעים את דעתם האישית וזו זכותם המלאה. כך נוכל לטפח את סבלנותנו וחמלתנו כלפיך, איש נהדר שכמוך שמלא בשפיטה, ברגשות שליליים ובעניינים אישיים בעצמך

Spartani1

New member
ברוך הבא לסיר הפלא איש נהדר שכמוך

לשים הודעה כאילו חיובית ולהתקיף גראנג מאסטר של צי קונג בצורה כזאת שפלה לא מקובל עלי . בטח לא כשיש לה שם עם צבע כחול כמנהלת פורום ואנשים אחרים שומעים לה . זכותי לבחור להגיב עם חמלה וגם בלי חמלה , איפה חופש הביטוי שלי ? איפה הזכויות שלי ? ומה שונה תגובתך השתלחותך בי ? האם יש בה חמלה ?

Spartani1

New member
זכותך לא להתחבר

"סדרת הסרטים שהורדת על הרצאות חיות" היא עבודת חייו ופרנסתו שנגזלת באינטרנט על יד "עובדי אור" שאחר כך מתפלאים שהם לא מוצאים עבודה.... הגישה המכנית היא שלך והרגשות השליליים שעלו בך גם הם שלך . ההודעה שלך פוגענית ומתוחכמת .

0 אור 0

New member
ראשית ואחרית

ראשית עלי לומר שאני מסכימה אתך בהתנגדות להורדה בלתי חוקית של עבודתם של אנשים - אמנם הצצתי על מנת לראות מה זה בתקופה מסויימת שבה הייתי מחוברת לאותן תוכנות, אך לו הייתי מעוניינת להמשיך ללמוד את השיטה בהחלט הייתי עושה את המעשה הנכון ורוכשת את הספרים או סרטים. כאשר אני עושה שימוש ביצירתם של אנשים , אני נוהגת לרכוש אותה (ויעידו אנשי אמזון על כך שאני לקוחה קבועה שלהם - גם כאשר מדובר בחומרים שזמינים באינטרנט). שנית, איני מנהלת הפורום הזה. ואנשים שמכירים את כתיבתי פה יודעים שאיני מנחת טנטרה מעולם לא התיימרתי להיות כזו, ומעולם לא התיימרתי לידע שאין לי. ואחרית: מה העלבון הגדול וההתנפלות הענקית? האם כל אחד חייב לאהוב את גישתו של כל מורה? האם לגישתך אין לאדם זכות לדעה משלו? מי שלא אוהב את המורה החביב עליך מיד הופך לעוכר העולם ואינו ראוי למצוא עבודה? האם העובדה שאיני מתחברת אליו פוסלת את עבודתו? למנטק צי'אה יש מספיק מעריצים. אני משוכנעת שהוא מספיק חזק וגדול גם אם יהיו מספר אנשים שלא מתחברים לדרכו. ורק לידיעתך: את ההערה על הסרטים הוספתי דוקא לטובת המורה - כי יכול מאד להיות שלו הייתי נתקלת קודם לכן בספרים שלו, הייתי מתפעמת מדברי החוכמה, ומהפילוסופיה או הידע. מקווה מאד שאתה מבין איזה שירות דב אתה עושה למורה שלך - כי מי שקורה את דברי השטנה שלך, עלול להסיק שכתלמיד כן המורה. לא חבל?

Spartani1

New member
כל עוד שמך מודגש בצבע את נתפסת כסמכות וכיודעת

רוב הגולשים פסיבים וחלקם לפחות לא מכירים או זוכרים מי מנהל מה . אולי כדאי שתשימי לב מה את כותבת ולא מה התכוונת לכתוב . או לפחות תיפטרי מההבלטה בצבע ותיכנסי לפורום שאת לא מנהלת - כאחד האדם .

0 אור 0

New member
ההחלטה על האדמת גולשים הינה של הנהלת הפורום

ומשתנה בין פורום לפורום, לא בכל פורום היא מעידה על מומחיות, לפעמים רק על משתתף שמשקיע הרבה בדיונים ובהחיאת הפורום - זה ידוע היטב לגולשים בתפוז. אני לא ביקשתי שיאדימו אותי ואם יש לך טענות אנא תפנה למנהלי הפורום. בכל מקרה, בין אם אני אדומה , כחולה או שחורה, עדיין כשאני כותבת ש"אני אישית לא מתחברת" למישהו למרות ש"הוא נחשב ידען גדול ואפילו גורו" (ציטוט מדויק של מה שכתבתי) - אז כל גולש, בין אם הוא מכיר אותי או לא, בין אם הוא יודע מה משמעות של צבעים בתפוז או בפורום או לא, יכול מיד ובבירור להבין שמדובר באדם שהוא ידען וגורו ומוכר על ידי רבים ושאני אישית לא מתחברת אליו. שזו דיעה אישית ופרטית שלי, שלה אני זכאית כמו כל אדם שגולש בתפוז. מהות הפורומים הינה דיונים בין גולשים - בה אנשים מביעים לעתים קרובות את דעתם האישית. כאשר יש חוסר הסכמה בין דעות של גולשים שונים, זה לא חייב להתפתח להחלפת מהלומות וקללות , אלא יכול להתפתח דוקא לדיון פורה ומעניין. אם לדוגמא, במקום ללכת ולחפש אותי בכל הפורומים שאני כותבת בהם, ולנסות לנצל את הידע הזה כדי להשחיר אותי ולאחל לי רעות, היית מנסה להשיב לאותו אדם ששאל לגבי מנטק צ'יאה, לספר על העקרונות והידע שהוא מעביר ולהמליץ לו על ספרים, אזי דעתך בודאי היתה יכולה לשכנע אותו לא פחות ממשפט קצר שאני כתבתי. או שאם מפריע לך הרושם שאני קיבלתי מן הסרטים הללו ולדעתך הוא מוטעה, יכולת לנסות לשכנע אותי אחרת על ידי ההסבר של מה שעומד מאחורי ההרצאות הללו. הבחירה שלך שלא לנסות לכתוב טובות על מי שאתה רואה כמורה רוחני, אלא לכתוב רעות על מי שכביכול השמיץ אותו, היא זו שיוצרת את האוירה העכורה בדיון. יכול להיות שאתה אדם נפלא ומואר בחיי היום יום שלך, אבל הבחירה שלך בדרך כזו מציגה אותך באור אחר.

Spartani1

New member
את מתגוננת וזו לא באמת שיחה או דיון

הנה מה שכתבת בהודעתך : "נתקלתי בו לראשונה בסדרת סרטים שהורדתי על הרצאות חיות שהוא העביר ועוררו בי חלחלה מהגישה המכנית לחלוטין לדברים". זכותך להביע דעה כמו כל אחד אחר אבל כשאת מודגשת - גם נגד רצונך - את עדיין מודגשת . אני למשל לא ידעתי מה הסיפור של ההדגשים והצבעים ואני לא מבין על סמך מה את מניחה שכולם יודעים . את לא מגלה רגישות מלבד לעצמך . למה את מצפה מאחרים ?

0 אור 0

New member
אם אתה לא מבין מה זה פורום אז לך ותלמד

כאן זה לא בלוג, וזה לא הכה את המומחה, פורום באינטרנט הוא סוג של שיחה או דיון. אולי תה יושב וחושב על כל מילה לפני שאתה כותב (לא ממש נראה כך) - אני לא. אני פשוט משוחחת, כמו רבים אחרים שמשוטטים בפרדס הזה. לפורום בתפוז יש כל מיני נהגים וכללים ומוסכמות שהצטברו עם השנים. מי שמסתובב פה מכיר אותם. הנושא של אדומים וכחולים הוא ממש רשמי ושייך לכל מערכת הפורומים, אבל יש גם כללי נימוס והתנהגות מקובלים נוספים שכדאי ללמוד. אחד מהם, אגב, הוא שמכיוון שלכל פורום יש "תרבות" קצת שונה, אז כשמישהו חדש מגיע, הוא קודם כל מקשיב קצת, לומד מה מקובל ומה הכללים, אחר כך נכנס ומציג את עצמו. מתחיל לכתוב את דעותיו. לא ממש "מנומס" להתפרץ ישר בהתנפלות על מישהו בהאשמות מגוחכות - כגון זאת שמכיוון שאני אדומה אני צריכה להסתיר את דעותי האישיות או משהו .. כמו זאת שאני צריכה להיות אוהבת כל אדם , ולהיות נחמדה ורגישה גם למי שנכנס ואין לו מה להגיד חוץ מעלבונות. אני שומרת על זכותי הטבעית להחזיר לך במטבע שלך, ולא להיות רגישה אליך, אלא שתפסת אותי במקרה במצב רוח טוב וסלחני של אחרי חג, אז הצד הזה שלי לא יתבטא היום. ולמה אני מצפה ממך? שתקרא את העצות שנתתי לך. אם במקרה אכפת לך ממנטק צ'יאה ואתה מעריך אותו עד כדי כך שנעלבת בשמו - במקום לעשות מעצמך צחוק, תחשוב רגע מה אתה רוצה לספר עליו ותשנה כיוון. ושתפסיק עם הויכוח המטופש הזה - אני מניחה שאני ברת סמכא יותר ממך לגבי מה התכוונתי או לא התכוונתי להגיד, אז אל תתחיל להתפלפל ולפרשן לי למה התכוונתי, אלא תתחיל להגיד מה שאתה רוצה להגיד ולא עלי - כי אני לא נושא הדיון. אני מקווה שנצליח לסיים בזה את הסטיה מהדיון ואם יש לך מה להגיד בנושא הראשי שהוא מנטק צ'יאה אתה מוזמן לכתוב.

אנחנו מחליטים מי מובלט,

ותרומתה של אור לפורום הזה, לא תסולא בפז. עם זאת אנו מזמינים אותך לקרוא את התגובות הכל כך סבלניות של אור -אליך. (על אף ולמרות ההשתלחות) וכמו שכתבנו לך בתגובה נפרדת, אולי באמת , תספר לנו ותחלוק את הידע שיש לך בנושא ? באמת , נשמח לקרוא.

../images/Emo4.gif ולדעתנו ....

אפשר לומר בדיוק את אותם הדברים בשפה הרבה יותר מכבדת, אותך Spartani1, את האחר וכמובן את המורה שלך. בדרך בה השתלחו מילותיך באור ושנטידווה, הדרך בה קבעת קביעה על אדם עוד בטרם הכרת אותו, מאירה דווקא אותך באור אחר, שאינו מחמיא לדרך שלך. בכל דו-שיח אנו רוצים להניח מקום לספק, שהרי - דבר אינו מובן מאליו, ולכן דווקא שאלות שהיית מציג לאור ושנטידווה, היו יכולות להבהיר לך את כוונתם. אנחנו לא רואים בהודעה של אור - פוגענית ! אנו רואים בה הודעה שבאה ממקום אישי ודעה פרטית של אדם, ואין זה משנה אם השם שלה באדום או כחול או כל צבע אחר, עדיין מותר לה להביע את דעתה, בלי לחטוף חיצים ומילים פוגעות ומשתלחות. שוב נדגיש כי כדאי תמיד, לתת מקום לספק, לאפשר את אי הידיעה. אתה לא יודע בוודאות ומעל לכל ספק למה אדם מתכוון... אם אדם אינו מתחבר לדעתך, או לאמונה מסויימת שלך, האם אתה מוכן להכיל ולקבל אותו כמו שהוא, באהבה ? במה זה שונה? אנו מניחים כי ההתנהלות שלך הגיעה ממקום של אי הבנה, ורצון להגן על אדם הנחשב מאוד בחייך ובדרך בה אתה הולך. והנה הזמנה מאיתנו אליך, תוכל לפתוח הודעה חדשה, (כמו לפתוח דף חדש) ולתת לנו לקרוא קצת ממה שאתה יודע בנושא. נשמח לקרוא.
וברכות למימונה נהדרת "תירבחו ותיסעדו" בן ואפרת

Spartani1

New member
תודה לא תודה

ההודעה שלי היתה מכוונת מדויקת ומודעת . אינני רואה טעם להרחיב או לחזור על מה שנאמר .

../images/Emo12.gif מכוונת? מדוייקת?

בקשנו שתרחיב על מנטאק צ'יאה... ולא על מה שנאמר.

למעלה