שתי שאלות:

שתי שאלות:

1. טוש ולורד זה לא אותו דבר? 2. נכון שאומרים בׁחן ולא בַחַן? [אין לי מושג לגבי הפתח/קמץ, אבל הבנתם את כוונתי..]
 

or99

New member
1. נכנסת למחלוקת עתיקת יומין...

ראי כאן. בירושלים ובעוד כמה מקומות זנוחים נטען שלורדים הם הדקים... שיהיו בריאים. לדעתי וכך ברוב המקומות, לורדים הם העבים וטושים הם הדקים. (אבל אפשר להשתמש בטושים לתיאור גם עבים וגם דקים). 2. וגם עניין הבוחן לא פשוט. בתור תושב המרכז פחות או יותר, גם אני נכנסתי להלם כשבאתי לחיפה. מתברר שבחיפה ובסביבותיה נפוצה המילה בַּחַן (משום מה הם חשבו שהמשקל קַטַל מתאים יותר). בכל שאר הארץ בּׁחַן (ראי פה). וגם זה ראוי לסקר. באמת כדאי שנעשה סקר גם בפורום הזה. הסקר לא שווה כ"כ ללא ציון מקום מגורים, או לפחות אזור. אז קדימה לשרשר! שאלות הסקר: 1. בַּחַן / בּׁחַן 2. לורד וטוש. יש הבדל? אם כן, מהו? 3. מקום מגורים / אזור
 
קודם כל - תודה.

ובקשר ל-2.. אני בדיוק מתווכחת עם חברה שלי שגרה בחיפה על העניין, זוועה. P:
 

or99

New member
והנה שאלתי עוד ירושלמית...

וגם לדעתה לורדים הם הדקים וטושים העבים. ממש מצחיק.
 

or99

New member
../images/Emo26.gif תשובה לסקר:

1. בּׁחַן. 2. לורדים - עבים, טושים - דקים. 3. אזור השומרון.
 

gitta

New member
ישן מפני חדש תוציאו

נראה לי שכאן, בצפון מזרח ת"א, כבר שנים רבות לא שומעים את המילה לורדים. את מקומה תפסה כבר מזמן המילה טושים, לציון אותם כלי צביעה וסימון. ומה הכוונה בעטים "דקים"? האם הם משמשים בעיקר לכתיבה ולסימון, כמו "ביק" או "פילוט"? הכוונה לא ברורה. ולגבי השאלה השנייה, אומרים בוחן (בֹחן).
 

or99

New member
פיילוט זה עט.

ב-"דקים" שהזכרתי הכוונה למשהו יותר עבה מעט. לא חד. ב-"עבים" שהזכרתי כותבים בד"כ על לוחות.
 

lordgino

New member
תשובה לסקר

1. בֹּחן. 2. טוש – דק, לורד – עבה. 3. רחובות. אפרופו אזור מגורים, רחובות הביאה לעולם את המילה דוּפִּייה שמשמעה צינור. שלא נדבר על המילים הירושלמיות כגון : "אֵשְתָנור", שכמדומני משמעה לאפה, או "אבו יו יו" שהוא שק הקמח הישן והטוב...
 

rhbe

New member
אפרופו רחובות

גיליתי עוד כמה ביטויים רחובותיים: אנפילאות – נעלי בית דו-פִּיָּה - צינור לגובב - לאסוף את המים מהרצפה אחרי השטיפה בעזרת מגב (מקל עם גומי) להוזיז – להזיז פוקרֵס - גופיה לבנה ארוכת שרוולים אני צודק?
 

Yuvalenko

New member
אוקי, אנפילאות הינה מילה עברית לכל

דבר, זה לא סלנג! אבל באמת בשום מקום לא שמעתי שמשתמשים במילה הזו ביומיום, כנראה שברחובות מאמצים גם מילים קיימות לעגת הרחוב..
אצלי אגב- בוחן/בחן- לא משנה. בבית הספר השתמשו בשתי הצורות במידה שווה פחות או יותר. לורד/טוש - גם כן לא משנה, אצלנו זה נחשב למילים נרדפות. ייתכן שיש כאלה שראו את הלורד כסוג של טוש. אבל לא יותר מזה. אני גר בכרמל, בחיפה..
 

rhbe

New member
אבל אני חושב לאנפילאות במקורות

יש משמעות שונה. המילה מופיעה במסכת שבת (דף קח): ואלו הם שמנה עשר כלים מקטורן אונקלי ופונדא קלבוס של פשתן וחלוק ואפיליות ומעפורת ושני ספרקין ושני מנעלים ושני אנפילאות וב' פרגד וחגור שבמתניו וכובע שבראשו וסודר שבצוארו. מכאן נראה לי שאולי אנפילאות = גרביים. אגב, מישהו מכיר את המלבושים האחרים שכתובים שם? (סודר=צעיף?!)
 

or99

New member
בטוח יש פירוש בגמרא...

של הרב שטיינזלץ. רק שאין לי כאן.
 

lordgino

New member
שאלתי מומחית לענייני רחובות

(אמא שלי) ולמעט דופייה כל המילים אינן רחובותיות. אבל, היא טוענת שהמילה "אורייה", שהיא מילה שצועקים אותה לפני שזורקים חופן לאויר, היא מילה רחובותית. למשל: אורייה על גוגואים (חרצנים של מישמיש) או אורייה על קלפים. אני מכיר את המילה מילדותי ולא היה לי מושג שהיא המצאה מקומית. אם מישהו יכול לאשר/להכחיש... (רבותי יש כאן רטרו ענק לימי בית הספר היסודי שלי...)
 

rhbe

New member
עכשיו סיבכת אותי...

זה נרשם מפי רחובותים, אבל לך תדע
לפי המחקר שלי, "אוריה בגוגואים" הוא צרוף שמוכר ברחבי גוש דן, אבל גם זה לא מידע אישי, אז גם כאן יכולה להיות טעות. אתה מוזמן לחפש כאן עוד מילים מקומיות.
 

אסופית02

New member
1.../images/Emo127.gif. 3 ../images/Emo127.gif.2 ../images/Emo127.gif

ואת שאר המילים לא מכירה, לא בדורי...
 

dorgad

New member
בוקר ושבוע טובים!

תשובות לסקר: 1. בּׁחַן _ובכתיב חסר ניקוד - בוחן) 2. לורד - עבה / טוש-דק 3. מקום מגורים - אזור מערב השפלה
 
למעלה