שתי שאלות:

ליהיא51

New member
שתי שאלות:

1. ילד שנולד מיחסים בין כהן לגרושה,(לא נישאו כמובן) מה יחס היהדות אליו ? 2. אלמנה + ילד, רשאית להנשא לאח בעלה המת ולהוליד ילדים ?

תריג

New member
תשובות

1. נקרא חלל - פסול לעבודה בבית המקדש לא משנה להיום. 2. מותר להתחתן לא חיים שיהיו בריאים וחזקים .

ענתר

New member
אולי אתה יכול להרחיב

לגבי 2 לי נאמר שזה אסור ופסול לאלמנה עם בת להתחתן עם אחי בעלה ואני חשבתי שזו מצוות היבום מי שאמר לי זאת בעצמו דתי- לעומתי

tamarhp

New member
מוזר מאד.

אם לבעלה (המת) אין ילדים, אזי קיימת מצוות יבום, שכיום מבוצעת כ"חליצה" (שאאל"ט אחריה כן מותר להם להתחתן). אם יש לו ילדים - אין שום הגבלה.

ענתר

New member
תודה על ההתיחסות

לבעלה המת הייתה בת כךשאני חושבת שזה לא נחשב כממשיך הסיפור היה במאה ה 19 בהונגריה אבל הנין של האלמנה- איש מבוגר ודתי,ממש מתביש בסיפור, ומשוכנע שאסור היה לה להתחתן עם אחי בעלה ולכן הצאצאים של הנישואין השניים היו לא כשרים

tamarhp

New member
אני כמעט בטוחה שמותר.

כיום לא נוהגים ייבום בכל מקרה, מכל מיני סיבות. בכל מקרה, גם אם היה צריך לעשות ייבום - אז דווקא היתה מצווה שהם יתחתנו.. בכל מקרה כדאי לשאול רב.

ענתר

New member
מאחר ואני לא פוגשת כאלו

אשמח אם מישהו ישאל ויענה לי ועוד יותר אם יהיה גם את האסמכתה

tamarhp

New member
את מוזמנת

לשאול באינטרנט רבנים, למשל באתר כיפה או מורשת... :) http://www.kipa.co.il/ask/ חשוב לתת את כל הפרטים, למשל בהתחלה כתבת שיש ילד אבל לא כתבת שהילד הוא אכן מהבעל , ולא כתבת שמדובר בבת.. ואולי הפרטים האלו משנים.. :) אגב, מה הכוונה חוקרת משפחות?

ענתר

New member
תודה על ההפניה

השאלה הראשונה הייתה של חברה שלי, שמצאה אתכם ושאלה במקומי אני הצטרפתי לאחר שסיפרה לי על הפורום הזה הפרום הראשון שהצטרפתי אליו הוא "שורשים משפחתיים" אני חקורת את שורשי משפחתי, ולכן הסיפור הישן הזה למטה רשימת המשפחות שאני מחפשת מידע עליהן

tamarhp

New member
מגניב.. :)

יש לי חברה גולברג, ובת דודה שלי התחתנה עם פישר.. אברהם זה אשכנזי?!

ענתר

New member
באמת מגניב לדעתי

גם מנציחה את המשפחה, הרבה נרצחו.... וגם לומדת המון: היסטוריה, גאוגרפיה, יהדות, תולדות ארץ ישראל ומצאתי גם קרובי משפחה שהקשר ניתק ולא ידענו אחד על השני אברהם שלי מקורו מטרנסילבניה גולדברג ופישר יש המונים פישר שלי לווים מטרנסילבניה גולדברג שלי מליטא

אופירA

New member
מנהל
נושא בהחלט מגניב

ולעניין ההיתר או האיסור של האח להינשא לאלמנה - גם אני מעולם לא שמעתי על איסור כזה. ידוע לי שמותר בהחלט. אבל כשאני שומעת את הסיפור שלך מרגיש לי בבטן שיש שם בעיה אחרת, שבגללה אסור היה לזוג להתחתן, והצאצאים לא היו כשרים. נראה לי שהבעיה כאן היתה ייחוס ולא חוסר כשרות אמיתי כמו ממזרות, כי אם הנין היה ממזר, הוא היה יודע על כך בוודאות. אז תעשי טובה - תשאלי באתרי הלכה לגבי האיסור הזה, ותספרי שם את כל הסיפור כולו כולל הפרטים, אולי מישהו יבין מה היה הבעיה בסיפור ולמה הנין מתבייש. פשוט מעניין. ואם תעלו על הנקודה - אנא, תעדכני אותנו...

ענתר

New member
לגבי הסיפור המלא

נרשמתי לאתר שהומלץ לי, ולמרות זאת כשאני מנסה לשאול, אני מקבלת שוב את מסך ההרשמה כך שאני לא יודעת עוד היכן לשאול והסיפור מחדש עם שמות מדומים: בסביבות 1880 מתחתנת חנה עם אברהם למשפחת ישראל כנראה שחנה בהחלט ממשפחה מכובדת ואף אביה כהן נולדת לה בת שרה אברהם נפטר חנה מתחתנת עם אחיו יצחק למשפחת ישראל נולד להם בן יעקב יצחק נפטר חנה ויעקב נרצחים בשואה הנכד של חנה מבתה שרה היחידי שנשאר מכל המשפחה בנו היום דתי ובטוח שנישואים השניים אסורים והבן שנולד מנשואים אלו היה ממזר לענינו הנין שסיפר לי את כל הסיפור, עליו לא משפיע שום דבר כי הוא צאצא מהנישואין הראשונים

tamarhp

New member
מוזר,

את רוצה שאני אשלח את השאלה בשמי? ואני אכתוב את המייל שלך... (תשלחי לי במסר)

אופירA

New member
מנהל
מוזר מאוד

באתר דעת מובאים כל האיסורים השונים בנישואין, ואין שום איסור להתחתן עם אלמנת האח. http://www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishut10.htm אסור לגבר להתחתן עם אחות אשתו לשעבר, כל עוד היא בחיים, אבל אם אשתו לשעבר נפטרה - מותר לו להתחתן עם האחות. אולי ההלכה הזו בלבלה אותו והוא חושב שאסור לגבר להתחתן עם אשת אחיו שהתאלמנה? אין שום סיבה שהבן השני, יעקב, היה ממזר. שום סיבה. ייתכן שהיו סיבות אחרות שהנישואין היו אסורים, כגון שחנה ויצחק קיימו יחסים לפני מותו של אברהם, ואז אסור היה להם להתחתן אח"כ. אבל הבן שנולד אינו ממזר, כי לא נולד כאשר חנה היתה נשואה לאברהם, אלא לאחר שאברהם נפטר, וחנה נהייתה לאלמנה. בטוח שהנין טועה. חבל שהסתובב עם הרגשה רעה ולא שאל רב.

ענתר

New member
אולי הכוונה לפסוק הזה למה שהדגשתי?

שניות לעריות הן: קבוצת עריות שאיסורן מדברי סופרים. ביניהן: אשת אחי האם, אשת אבי אביו, חלוצה (=אישה שחלצה) האסורה לכוהן ועוד. עשרים נשים אסורות באיסור "שניות לעריות" ופירוטן ברמב"ם, הלכות אישות א,ו.

tamarhp

New member
הפסוק מדבר על

נשים שאסור להתחתן איתן, אבל אין להן קשר לסיפור שלך...

אופירA

New member
מנהל
אבל יש 20 מקרים מהסוג הזה

ולא את כל ה-20 מקרים פירט הפסוק. אולי אחד מה-20 דומה למקרה של האלמנה והאח? אם יש 20 מקרים שאני לא מכירה את כולם, איך אני יכולה לדעת שהמקרה הזה מותר בוודאות? לי מרגיש בטוח שהבעיה היא אחרת, ולא אלמנה ואח (אולי הוא התחתן איתה מיד לאחר השבעה, ולא חיכה 3 חודשים וכו'), אבל אולי בין 20 המקרים שאת חלקם לא פירט הפסוק, יש מקרה דומה שאפשר יהיה לחשוד שזה הטעות של הנין.

למעלה