"שתלתם טיגונים בי אימי ואבי...

Ofericko

New member
"שתלתם טיגונים בי אימי ואבי...

טיגונים מזמורים שכוחים
גרעינים גרעינים נשאם לבבי
עתה הם עולים וצומחים
עתה הם שולחים צרבות בדמי
שורשיהם בעורקי שלובים..."

אז אמש התרגשנו מחגיגת ההנבורגרים (שלא להגיד "הנבורגֶרִי...), ולכן היום החלטנו להנדס גנטית בפעם הראשונה בחיים שניצל טופו. הכי פשוט בעולם:
פרוסות טופו טבולות בבלילת קמח חומוס, מים ושמרי בירה. משם מעבר חד לפירורי לחם מתובלים היטב ומשם היישר ללוחשת לשמנים.
יצא אעפס מעניין... טיפהל'ה חרוך אבל לא רע. פריך מבחוץ, מוזר מבפנים. טעון שיפור.

הקינוח היה מעניין וטעים הרבה יותר! חברים הכינו שניים-שלושה מתכונים מהחוברת של הליידי והשאירו לנו מחוץ לדלת כמה דגימות של הגביניות לשבועות! יצא נ-פ-ל-א!!

subatoi

New member
האם הטופו שומר על עצמאות הטעם שלו שם בפנים,

או שהוא מקבל טעם?

Ofericko

New member
תראה, כבר די מזמן הגעתי למסקנה

שגם אם תיקח קיר גבס ותטגן אותו - הוא יהיה מעדן כשהוא יצא מהמחבת. אולי זה המצב גם כאן.

וברצינות: הערב לא השקעתי וזה אומר שפשוט פרסתי את הטופו, סחטתי קצת (לא יצא כמעט כלום), הבללתי, הפררתי וזרקתי לשמן המלחש. יצא לא רע סך הכל. אבל אני מניח שאם משרים את הפרוסות קצת במרינדה לפני הטיגון, הטופו סופג טעם הרבה יותר טוב.

tapuzo2

New member
אין דבר יותר לא בריא לגוף מטיגון...

כבר עדיף שתאכלו בשר.

ladybug6

New member
בואו נירגע פה עם ההתבטאויות האלו

1. אני שמחה שבריאות הציבור חשובה לך אבל האגרסיביות הזו מיותרת.
2. זה פורום של צמחונים וטבעונים ואנחנו לא ממליצים פה על אכילת בשר, גם לא בהשוואה לחציל מטוגן.
3. המלצות לאוכל בריא, הצעות ייעול לבישול וטיפים בריאותיים יתקבלו בברכה, אבל הטפות ונזיפות זה לא נעים לאף אחד

Ofericko

New member
חרדה אמיתית!

בגלל זה שמחתי שחברים הכינו ושלחו לנו

ladybug6

New member
בהחלט עדיף להשרות את הטופו

בתבלינים או מרינדה, או לפחות לצוות לו בלילה מתובלת כהוגן. אפשר ללכת לכיוון של חרדל, טימין ותבלינים, או לכיוון של קארי, או לכיוון של סויה וצ'ילי. אבל סתם ככה בלי טעמים נוספים זה קצת נשאר בטעם של מחק, רק מטוגן..

ella100

New member
אמנם עשיתי את זה עם קוביות טופו-שווה בכל צורת

הכנה.
בהשקעת עבודה מינימלית של הבזקת מלח,שום מעושן וטיגון השחמה במחבת, יצא טעים כל כך שלא להאמין,וסביר שלא משנה אם קוביות או
שניצלים.

אהבתי את "בללתי" וכו'.אפשר גם בלי.

elin86

New member
ד"א ניסיתי את המתכון שלך של השניצל טופו

יצא ממש טעים! רק אני חייבת להצטייד במחבת קטנה ומעולה ולא אחת שהכל בדבק בה..

למעלה