שתל קוכלארי

קפהש

New member
שתל קוכלארי

כתבתי את התגובה הזו לדיון בנושא השתל. אבל התגובה שלי נקברה בתחתית הפורום. לכן התחלתי שרשור חדש (כדי לקדם את עמדותי). אני מושתל כבר 14 שנה.כך שאני אחד הוותיקים בארץ.וחוץ מזה עברתי את ההתפרחחויות של גיל ההתבגרות עם המכשיר הזה. כך שאני יכול לדבר על ההתרשמות האישית שלי. כל המגבלות שהזכרו למעלה זה לפי ההמלצות של החברות השתל הכוחלארי. ויש בזה לא מעט כיסוי תחת, ואני יכול לספר שאני חורג לא מעט מהכללים. צלילה: אני הייתי הראשון בעולם שהעלה את הנקודה הזו. בעיקבות הפניה שלי הם עשו מספר מבחנים לשתלים בתא לחץ (שמדמה תנאים של צלילה). השתלים עמדו בהצלחה במבחנים. אבל החברה החליטה להמליץ לא לצלול. מומחה לרפואת צלילה שדיבר איתי, אמר שהמבחנים שהם עשו לא מכסים את כל טווח האפשרויות בצלילה. (לא בדקו צלילות חוזרות). לאחר התיעצות עם הרופאים הוחלט לאשר לי לצלול עד 10 מטר (התעודה מסמיכה לצלילה 30 מטר). מאז צללתי כ- 100 צלילות לעומק 10 מטר ואני יכול לדווח שבמקרה שלי לא נגרם נזק. לגבי חשמל סטטי: כאשר עברתי את ההשתלה לא אמרו לי כלום על חשמל סטטי. רק שנים אחרי ההשתלה שלחו לי איזו חוברת עם כללי מותר ואסור לגבי חשמל סטטי. היו שם שטויות נוראיות. למשל שילדים צריכים ללבוש בקיץ שתי חולצות, והחוט צריך לעבור בין שתי החולצות. (זה היה בתקופה שלמכשירים עוד היה חוט). החלטתי שאני ממשיך להתעלם מההנחיות האלה. לגבי סורקים בטחוניים (נגד גניבות וכו'): בהתחלה עוד הייתי מתעקש שינתקו אותם לפני שאני עובר דרכם. אבל היום יש בכל מקום סורק כזה, או מאבטח עם סורק ידני. המון פעמים בכלל לא יודעים איך לנתק ולמה לנתק. אני פשוט עובר דרך הסורקים מהר מהר. חלק מהסורקים לא משפיעים עלי, וחלק גורמים לי לציפצופים. לא נעים לא נורא. אגב גם חלק מהסלולארים גורמים לי לציפצופים כאלה, ובהחלט יכול להיות שבקרוב ימליצו לנו לא להשתמש בסלולארי. לגבי סורק תהודה מגנטי (MRI): זה ציוד רפואי שמיועד למטרה מאוד ספציפית (אין לי מושג למה בדיוק, אבל זה קרוב משפחה של ה- .C.T). ברור שלא נתקלים בזה בחיי היום יום. הסבירו שבמכשיר הזה נוצר שדה מגנטי חזק במיוחד, ויש חשש שהשדה הזה יגרום לשתל לזוז בתוך האוזן בגלל החלקים המתכתיים שבשתל (מאוד לא מומלץ). כל טוב קפהש

צלף

New member
האם מותר לי לשאול אותך ../images/Emo35.gif

1) איך שמעת לפני השתל
ואיך אחרי
2) האם רעש חיצוני מפריע לך
3) אם יש לך שיחה בסביבה רועשת, האם אתה מצליח לשמוע ולהבין את השיחה
, והאם תוספת רעש לא גורמת לך לעייפות
4) האם אתה משתלב בחברה השומעת כמו שומע, או שיש לך קשיים
5) האם יש לך אפשרות שידרוג של שתל בלי ניתוח (בכל זאת עברו 14 שנה)
ב

Catty

New member
גם אני מעתיקה את התגובה שלי ../images/Emo13.gif

אפשר לשאול, איזו חברה של שתל בעצם יש לך? בקשר לסורקים בטחוניים נאמר לי כי בחנויות זה באמת לא משנה, אלא בסורקים בטחוניים חזקים במיוחד, כמו בשדה תעופה. מה אתה אומר על זה? אתה יכול לספר באיזו מידה זה שינה לך את החיים, עד כמה השפיע ואיך?

noreenie

New member
תשובות לקייטי וצלף

לפני הניתוח לא שמעתי כלום, לקות עמוקה ביותר. מכשירי השמיעה הקונבנציונליים לא עזרו לי. היום אני מרגיש יותר כמו כבד שמיעה עם לקות בינונית. השתל עוזר לי מאוד לשוחח עם אנשים. אני עדיין נעזר הרבה בקריאת שפתיים. בערך 50 אחוז קריאת שפתיים ו- 50 הקשבה. רעשים חיצוניים מאוד מפריעים לי בהבנה, במיוחד רדיו שפתוח ברקע ומשבש לי את כל הקשב. אני לא מצליח להקשיב לרדיו או לטלוויזיה. לדבר בטלפון אני יכול בצורה די מוגבלת. את אמא שלי, למשל, אני מבין די טוב אבל את האחרים אני מבין רק כשהם אומרים דברים ממש פשוטים כמו "כן ו- "לא". ברור שאני לא כמו שומע. וברור שבחברה השומעת יש לי הרבה קשייים. למשל בתקופה האחרונה מפריע לי מאוד בעבודה שאני בשום פנים ואופן לא מצליח לעקוב אחרי דיונים עם הרבה משתתפים (הרבה משתתפים = יותר משלושה אנשים). חוץ מזה אפילו שאנחנו חיים ב-"עידן האינטרנט" אני עדיין תלוי באחרים כשצריך לדבר בטלפון. את השתל עצמו אני לא יכול לשדרג. מקסימום אני יכול לעשות ניתוח באוזן השנייה. אל תשכחו שמדובר פה בניתוח פולשני ולכן אין הצדקה להחליף רק משום שיצא לשוק דגם חדש יותר. שתלים רפואים (אני מתכוון לכל השתלים הרפואיים ולא רק לשתל קוכלארי) אמורים להיות מתוכננים כך שיחזיקו מעמד לאורך כל חיי האדם ולא יהיה צורך להחליף אותם.אני רוצה לומר שזה לא כמו היחידה החיצונית של השתל שיש לה אורך חיים קצר יותר וניתן להחליף / לשדרג אותה מדי כמה שנים. בהקשר הזה יש לי בעיה לשדרג את המעבד (היחידה החיצונית של השתל). מאחר והשתל שלי מדגם מיושן (מלפני 14 שנה), החברה לא משקיעה בפיתוח מעבדים חדשים לדגם הזה של השתל. החברה מעדיפה להשקיע את המאמצים בפיתוח מעבדים לאנשים שהושתלו לא מזמן ובעיקר לאנשים שרוצים לעבור השתלה בקרוב. שם נמצא הכסף הגדול שלהם. השתל שלי הוא מחברת קוכלאר. דגם ספקטרה עם 22 אלקטרודות. הושתלתי בתל השומר ע"י ד"ר קונברג. בקשר לסורקים הבטחוניים לא אמרו לי שיש הבדל בין הסוגים השונים. אבל באמת חלק מהסורקים גורמים לי לצפצופים וחלק לא. אני רק יכול לומר שעברתי לא מעט פעמים בסורק הבטחוני בבקורת הגבולות ונשארתי בחיים. כפי שאמרתי, השתל שידרג את השמיעה שלי ממעמד של טוטל-לוס למעמד של לקות בינונית. ואני בכלל לא מזלזל בזה. מאוד עוזר לי בחיי היום יום בתקשורת עם אנשים אחרים. אני צריך להתאמץ פחות על מנת להבין את האנשים שמדברים איתי. ולדעתי זה שווה את הניתוח. קפהש

0ne Man

New member
האם לדעתך...?

הניתוח של השתל מתאים גם לכבדי שמיעה, ששומעים קצת, או שהוא מתאים רק לחירשים "טוטאל לוס" ? אני שמח שהשתל עזר לך ושאתה מרוצה. אני מקווה שתוכל לשדרג יום אחד גם את המעבד שלך למשהו חדיש יותר. זה לא הוגן שאחרי שהשתילו לך את השתל, אי אפשר לשדרג אותו למשהו מתקדם יותר. הרי כל הזמן יש חידושים בטכנולוגיה, ומי יודעף אולי יום אחד ימציאו מכשיר, שמחקה את הפעולות של השתקל הקוכלארי ללא ניתוח. בכל היה מאד מעניין לקרוא את מה שכתבת. תודה!

צלף

New member
מחשבות על השתל לכבדי שמיעה

או בעצם אם נהיה מדויקים, ללקויי שמיעה (כולל חרשים) שמצליחים להסתדר ולתפקד עם מכשירי שמיעה הקיימים היום. כמה שהבנתי מהרצאות ששמעתי, ומהאירוחים וההודעות בפורמים, היום מתחילים להשתיל לכבדי שמיעה במטרה לשפר את שמיעתם, ויש הצלחות בזה (כפי ששמעתי אישית). היום אם לקוי שמיעה בעל ירידה עמוקה עד חמורה רוצה לשפר את השמיעה שלו בצורה משמעותית, האופציה היחידה זה השתל. אלא מה נוסף לעלות הכלכלית הרצינית, יש גם את הבעיה של להתקע עם שתל קבוע לכל החיים, ולהפסיד את כל האפשרויות לעידכון אפשרי גם של השתל הרפואי וגם של המעבד. ואני מודה שלי אישית קצת קשה לי ללכת על השקעה רצינית כאשר אני מסתדר לא רע עם המכשירים ואבזרי עזר הקיימים...

האם זה רק נדמה לי

או שיש כאן בלבול בתגובות? או ששוב מתעסקים יותר מדי בשמיעה ופחות מדי בדברים אחרים? הגיע הזמן לעזוב שוב את הפורום. דבר לא השתנה והפורום אינו מעניין.

lipsr

New member
למה לא?

פורום של לקויי שמיעה, זה טבעי שיתעסקו בשמיעה. במה אתה רוצה שיתעסקו? באדריכלות?

Novokat

New member
ואתה מתנדב להיות הראשון

שיילך עם רכיבים אלקטרוניים מחוברים לראשו בסגנון הבורג? "Objection is purposeless. The Borg will assimilate you" איך תופיע כך במסיבות של TLP?

miritsk

New member
Denial Is Futile

זה כבר נושא לדיון בפורום אחר, אבל לדעתי שתלים מסוג זה הנם בלתי נמנעים, וסביר שהם יהיו נפוצים בעתיד הרחוק, ולאו דווקא רק למטרות רפואיות. שתלים קוכליאריים הם רק ההתחלה. אז יכול להיות שלקפהש יהיה הכבוד לספר לנינים שלו שהוא היה מהמושתלים הראשונים... דני סגל

0ne Man

New member
שלום דני ../images/Emo13.gif

וברוך הבא לפורום!
אני מקווה לראות אותך כותב בפורום גם בעתיד! שבת שלום

Novokat

New member
אתה מאוד חכם

למיטב הבנתי אין לך שתל וגם לא למי שאיתך. מהדברים בפורום אתם מתקשרים בשפת הסימנים, גם תוך כדי נהיגה. התבססות השתל [זהה בשלושה קווים] היעלמות החרשים מעל פני כדור הארץ [זהה בשלושה קווים] חלום "רטוב" של "לקויי שמיעה" ומתוסבכים למיניהם. או שכתבת Denial בציניות?

miritsk

New member
לא, זה בכלל לא היה בציניות

הרבה אנשים ניסו להלחם בקדמה, ובסופו של דבר נכשלו כשלון חרוץ. לכל היותר הם הצליחו אולי לעכב אותה מעט, אבל לא הצליחו למנוע אותה. אז זה לא משנה זה חלומי הרטוב או לא, כפי שהדברים נראים לי עכשיו, קהילת החירשים תצטמצם מאוד בעוד דור או שנים, ולכל היותר תשאר אולי קבוצה סגורה ומצומצמת שתשמור על התרבות שלה בקנאות, נוסח האיימיש או הקהילה החרדית. מי יודע ... אולי יום אחד יהיו גם סיורים מודרכים לתיירים.
הכלבים יכולים לנבוח כאוות נפשם, אבל השיירה עבור תעבור, לא בגלל שזה רצוני, אלא משום שזהו טבעו של עולם. ובכלל, אני מאמין שזה לא יעצר בשתלים קוכליאריים, אלא ימשיך גם לשבבי זיהוי ומידע תת-עוריים, שתלי זיכרון במוח, שתלי ראיה, שתלי טלקינזיס (כבר היום מבצעים בהצלחה ניסויים בהם קופים מזיזים קוביות בעזרת המחשבה בלבד). רק תחשוב על המרגלים שישתילו להם את כל הדברים האלה, ויהיו להם שמיעה, זכרון וראיה אבסולוטיים, אפילו שהם בכלל בריאים. אני מניח שגם לדברים האלה יהיו הרבה מתנגדים, אבל הם יכשלו, בדיוק כמו החירשים, ולא משנה אם זה טוב או לא. אה, ואני כ"ש בלתי מסמן. סורי. דני

Novokat

New member
יפה שחשבת על קופים, מרגלים וקוביות

ואותי השווית לכלב. הבהרת שאתה כ"ש בלתי מסמן. גם לי היו חברים שצחקו על שמנות ובסוף התחתנו עם שמנות.

0ne Man

New member
מקריאת ההודעה של דני סגל

איני רואה שהוא השווה אותך לכלב, אחרת הייתי מוחק כמובן את ההודעה. אין מקום להודעות מעליבות בפורום זה, כל זמן שאני המנהל. הוא העלה כאן פתגם נפוץ, האומר, שלמרות שיש מתנגדים לשתל, השימוש בשתל הולך ומתרחב. איני רואה מקום להתקפה אישית כתגובה לדיעה לגיטימית, גם אם אינה מוצאת חן בעינך. תודה וחג שמח

Novokat

New member
טעות בפרשנות

ואין צורך להתערב בכל הודעה המופיעה בפורום, בעיקר לא בשעות כאלו.

hearing

New member
שלום קפהש

היה מרתק לקרוא מה שכתבת. אני לא יודע אם אתה חבר בקול או מכיר את הארגון, אבל אני מציע שתפנה ותבקר במרכז התצוגה, אני מניח שיש הרבה אביזרים שיכולים לעזור לך (על ידי חיבור ישיר לשתל או שימוש במצב "T"). במצבים שונים, ביניהם: טלויזיה, טלפון, ישיבות. אנו לומדים הרבה גם מלא מעט חברי בקול שעברו ניתוח שתל ומיידעים אחד את השני לגבי פתרונות אפשריים. בברכה, עידו גרנות

קפהש

New member
האם אני מכיר אותך?

היי עידו. בטח שאתה מכיר אותי. אפילו הבאת לי לא מזמן כרוב. הכרוב מלבלב ובמצב מצויין. ובאמת אני צריך לעבור אצלך ולבדוק עם יש עזרים שמתאימים לי. ביי קפהש

צלף

New member
רעיון לבקול ../images/Emo62.gif

הבעיה למושתלים ותיקים, שלחברות השתל לא משתלם להשקיע בעידכון מעבדים ליחידה החיצונית של השתל. העניין הזה נוגע גם למושתלים חדשים (שמעתה יתקעו עם מעבדים ישנים בעתיד הקרוב) וגם למי שסבור שאולי ישקול השתלת שתל בעתיד. הצעתי לחוקק תקנה שרק לחברות שיתחיבו לעדכן מעבדי חיצוניים כל מספר מסויים של שנים יוכלו לקבל החזר הוצאות וסיוע ציבורי עבור השתלת השתלים שלהם
וזה לא מעט כסף: קודם כל לאנשים עד גיל 18 יש כיסוי מלא של השתלה, וגם יש החזר הוצאות מסוים מקופות חולים, ואני סבור שחלק מהתקציבים הרפואיים מוקדש לקיום מחלקות שבהן מותר לבצע השתלה. אם חברה לא עומדת בתנאי עידכון אז היא תוכל לקיים השתלות רק בבתי חולים פרטיים. וגם אפשר להעלות את הנקודה בכנסים בינלאומיים של כבדי שמיעה ליצירת לחץ כלל עולמי...

למעלה