שתן צהוב מאד וגם שאלה על ה GABA

שתן צהוב מאד וגם שאלה על ה GABA

יש לי שאלה מאוד חשובה שמדאיגה אותי- לאחרונה לפשוש יש שתן מאוד אבל מאוד צהוב. צהוב מוזר כזה. הוא מקבל באופן עקרוני מולטי ויטמין של קלייר, אומגה 3, ויטמין C, וביומיים האחרונים גם GABA (אבל השתן הצהוב להערכתי התחיל לפני הגאבא). צריך לדאוג? לעשות בדיקות שתן? מישהו כבר חווה תופעה כזו? רציתי גם לשאול על הגאבא, מה זה בדיוק? תופעות לוואי אפשריות, אזהרות? אנחנו מקווים שהיא תסייע בהירגעות לפני שפונים לטיפול תרופתי על כל ההשלכות. הפנייה לגאבא - אחרי ייעוץ של ברת סמכא שאנו מאמינים בו.
 

khisha

New member
מה רעיון?

יכול להיות שילד לא שוטה מספיק לכן שטן יותר מרוכז. יכול להיות שהגוף לא סופג קבוצת הB עזי זה יוצא עם שטן הצהוב. לגבי GABA שאלה לא כל כך יפה. או שאתם סומכים ומחפשים באינטרנט בשקט או שאתם שואלים שאלות בחשדנות. כעיקרון זה חומצת אמינו שמשמשת במוח כניירומדיאטור שאכן אמור להרגיע.
 

JacobSk

New member
שטן צהוב יש לרוב הילדים וגם מווגרים שמקבלים

B קומפלקס עודף שגוף לא ספג יצא דרך השתן.בגלל זה ויטמינים מקבוצות B וC לא טוקסיק. לגבי גבה תגובות מאוד אינדיוידואלים מילד לילד. חשוב להבין למה הגתם להחלתה להשתמש בגבה.
 

vered73

New member
שתן צהוב מופיע אצלנו בכל תיסוף משמעותי של B.

כאשר התחלנו שימוש במולטי ויטמין של קלייר שמתי לב לכך שוב. לפעמים יותר ולעיתים פחות. לדעתי את יכולה להסיר דאגה מליבך באשר לה"האם זה בסדר". מה שכן נותר לבדוק הוא כיצד זה מהווה אינדיקציה לרמת הספיגה של הB שכידוע במחקרים שונים עלה כי היא קטנה בחמישים אחוזים מזו של אדם רגיל. (אצל ילדים בספקטרום). לדעתי יש בהחלט קשר בין השניים משום ששמתי לב לשינוי גם בענין הצבע - פעם יותר ופעם פחות. על גאבא שמעתי לראשונה בכנס של ד"ר מקנדלס, השני שהיה. הבנתי שזה מסייע מאד להרגעה והרדמות. עד היום זה עזר להרגיע רק מצבים של תסכול וסערת רגשות מצד הילד, אולם לנו - שאר בני הבית - זה היה פשוט משהו מרגיע לפני השינה, מתכון טוב לחלומות טובים. ידוע לי שיש לגאבא שימושים נוספים בתהליכים הביולוגים ולטובה. אני באמת באמת שלא זוכרת ולא מצאתי אצלי רישומים מסודרים בתיקיות אך אני ממליצה בחום לחפש שוב במנגנוני החיפוש. יש קצת הסברים ביוכימיים אבל חלקם לא תמיד בעייתיים.
 

razgalili

New member
השתן הצהוב הוא תופעת לוואי של שימוש בקלייר

שמכיל ויטמינים מקבוצת B. עודפי ויטמינים אלה מופרשים בשתן ולהם צבע צהוב. גאבא הוא נוירוטרנסמיטר מעקב ומרגיע. http://en.wikipedia.org/wiki/GABA
 

ק ל י ל ה

New member
לגבי ה- גאבא - שאלה :

האם ה- GABA מסייע גם ללמידה ולריכוז טובים יותר ?
 

daphna26

New member
מחקר על DMAE מדבר

על "התנפחות" תאים וחלוקה לא בריאה שלהם
 

khisha

New member
מה קשר לדרמטולוגיה קוסמטית?

הכתבה על שימוש באצטיל כולין למריחה. שימושים נוספים בחומר גם בייצור גומי. לפני שנה אני ניהלתי קרב על שימוש בDMAE במקום ריטלין עם פסיכיאטרים מובילים בארץ על סמך מחקרים מ . PUBMED ולא יצאתי מטומטם שם. חבל שהלך לי הלפטופ עם כל הלינקים. חוץ מזה קריאה ביקורתית של מאמר הנ"ל עד הסוף מביאה לסיכום מעניין גם בהקשר זה, שכאמור אינו קשור האם צריך להזהר מ-DMAE? אפשר להרחיב ולומר דברים רבים, חלקם לא ידברו אליכם כי הם ברמה טכנית מידיי ומצריכים ידע ברפואה/ביולוגיה. אבל הנקודות שאפשר לדבר עליהן, הן: 1. בגלל שהגירסה המלאה של מאמר 1 איננה זמינה עדיין, קשה ללמוד מהם על השימוש ב-DMAE כקרם קוסמטי. ההשפעות של DMAE תלויות ב-PH, בנשא, באופן המריחה, בריכוז ועוד. הנתונים מעניינים, וצריך לעקוב אחריהם, אבל מוקדם מדי להסיק לגבי השימוש הקוסמטי. (מי שעדיין מודאגת יכולה להקפיד לא לעבור מעל ריכוז של 1%). 2. במאמר נכתב שהתוצאה שהתקבלה דומה לתוצאת הטיפול בטריאתנול אמין. טריאתנול אמין משמש במוצרי טיפוח מזה עשורים. הוא יכול לגרום דרגה נמוכה כלשהיא של נזק בכמה אנשים (וגם על כך יש ויכוח) אבל הוא לא באמת טוקסי בעור בריכוזים נמוכים. 3. יש בגדול שתי צורות של DMAE, שאחת מהן היא מאד בסיסית ולכן עלולה לגרות את העור ולגרום לו התנפחות (כמו עוד חומרים עם PH מאד גבוה). זאת הצורה האמינית. ויש צורה שנייה, שהיא DMAE bitartrate, הקשורה למלח של חומצת יין. צורה זאת היא בטוחה, לא מגרה, עם PH קרוב לנייטרלי. יש הטוענים כי זאת צורה שנותנת תוצאות פחות טובות. אבל הנקודה היא – שבמאמר לא הוזכר איזו צורה שימשה את החוקרים, וייתכן שהתנפחות התאים קשורה בתגובה לגירוי שעוררה הצורה האמינית – המגרה. כל בסיס כזה יכול היה לעורר התנפחות. 4. השימוש בתרביות תאים (תאים שגודלו בצלוחית) מאפשר קבלת תגובה חזקה לכמות קטנה יחסית של חומר. אין כאן בעיית חדירות והגעה לאתר היעד. בתכשירים, אותם ריכוזים שנוסו במעבדה לא בהכרח מספיקים לחולל אפקט דומה.
 

khisha

New member
שאלה יפה

התשובה היא חד משמעית לא. אבל DMG - הוא בעצם דימטיל גליצין שהוא שלב בתהליך מטילציה. אבל אף פעם לא קישרתי לגליצין כחומצת אמינו. אולי זה באמת קשור אבל אופן פעולה שונה לחלוטין. מעניין אם יש למישהו תשובה? לתלמה בטוח. DMAE ו DMG לא קשורים בכלל. מה שמבלבל אותך זה אותיות DM שזה קיצור של DI-METHYL בשני המקרים.
 

anatot catering

New member
../images/Emo13.gifגם הdm וגם הגליצין נשמעים אותו דבר

אני שואלת כי לבן שלי יש מוסחות גבוהה ביותר והוא מקבל dmg פשוט כי קראתי איפשהו שזה מאד עוזר .
 

khisha

New member
גם לנו

אבל לא לריכוז אלא לשיפור קוגניטיבי. דרך אגב, למה DMG ולא TMG? אתם עושים MB12?
 

anatot catering

New member
פשוט כי קראתי על הdmg שהוא טוב

מה ההבדל ביניהם? אנחנו רוצים להתחיל בזריקות mb12 אנחנו לחלוטין חדשים בעניין פשוט כל מה שאני קוראת פה נראה לי הגיוני לגמרי האם לפני הזריקות כדאי לתת משהו? כרגע מקבל כמה תוספים ורוצה להתחיל עם האנזימים. האם כדאי לתת בנוסף גם את ה dmae? הזמנתי גם מלטונין אצור קשר עם הרופא שהומלץ כאן
 

RebelRex

New member
לא בדיוק תשובה אבל רפרפתי

עכשיו במחקר שהציע את אותה השערה:
"Research on D-cycloserine includes the finding that 15mg can reverse scopolamine-induced amnesia in healthy people.120 Subsequently, a trial of biologically available glycine found improvements in episodic memory in young students and middle-aged men. The latter group also sustained benefits to attention.121 These findings may provide the rationale for the unproven suggestion that trimethylglycine is a cognition enhancer."​
 

RebelRex

New member
אבל כדאי להוסיף

שבמחשבה שניה, תיסוף ב TMG גם מעלה את הSAM-E בגוף , וSAM-E כבר משפיע ישירות על דופמין,סרוטונין,נוראדרנלין- מה שיותר סביר שיסביר את השיפור ביכולת הקוגניטיבית
 

razgalili

New member
דברים שמסייעים ללמידה וריכוז

דבר ראשון יש לוודא שלילד אין בעיות בריאות שגורמות לבעיות ריכוז. שיניים שיניים שיניים. ילד עם כאב שיניים שלא יכול להסביר מה הבעיה יתנהג בצורה כועסת ואלימה ולעיתים קרובות יסממו אותו במקום לטפל בכאב. כמו כן דלקת קטנה בשיניים או בחניכיים ביחוד אצל אס"פים גם אם לא גורמת לכאב יכולה לגרום לתוצאות לוואי מרחיקות לכת מבחינה התנהגותית. בעיות למידה וריכוז והיפר אקטיביות יכולות להיות תוצאה של בעיות בPST. במקרה כזה הטיפול הראשון והחשוב הוא דיאטה נטולת חומרי צבע טעם ריח ושימור. הרבה ילדים מחוץ לספקטרום הראו שיפור מרחיק לכת בבעיות של ריכוז היפראקטיביות מאמצעי פשוט זה. חשיפה שניה אבל מאד חשובה היא חשיפה לכלור. לא רק בבריכות שחיה, גם כלור במי השתייה והרחצה של הילד משפיע מאד אם לילד אין מערכת PST מתפקדת. לאחר שמרחיקים מהדיאטה את כל הדרק יכול מאד לעזור לעשות לילד אמבטיות עם מלח אנגלי, שמספק את קבוצות הסולפט שהילד צריך לתפקוד תקין של PST. שמן כבד דגים עם ויטמין ה A וה D עוזר לחלק מהילדים בצורה מופלאה. לא לוותר על זה כחלק מהפרוטוקול. יש להקפיד לשמור על המינון לפי ההוראות שעל הבקבוק שכן כמויות יתר לאורך זמן של ויטמין D יכולות להיות רעילות. (גם ויטמין A אבל פחות) זריקות של MB12 יכולות לעזור מאד ליכולת הקוגנטיבית של הילד. יש ילדים שהופכים להיות יותר היפר עם הזריקות.
 
תודה רבה על המידע המאוד שימושי

מכולם, עזרתם לי מאוד. וגם הרגעתם. לא כל כך הבנתי את התגובה הכועסת "שזה לא יפה לשאול על GABA". למה לא יפה? אסור לסמוך ועדיין להקשות? אסור לבקש להיעזר באנשים בפורום לקבלת אינפורמציה מהירה ומדוייקת ללא שיטוט מייגע ברחבי גוגל למידע מפוזר ולא ממוקד?אישית הייתי שמחה לחלוק אינפורמציה שנגישה לי בקלות בפורום ולחסוך לאחרים את הטרחה, בנושאים בהם אני מתמצאת מעט יותר. לא בשביל זה יש פורום? אני מודה שקצת נעלבתי... אבל אני עדיין שמחה ששאלתי.
 
למעלה