תאולוגיה יהודית משיחית מהברית החדשה

אין ספק

כשבני אדם נבראו הם נבראו כצימוחניים, אבל בגלל החטא שאדם וחווה עשו הם הופרדו מגן עדן ומאז הגזע האנושי היה חייב קורבן כדי לתקשר עם אלוהים, רואים את זה אפילו כאשר אלוהים מכין להם בגדים מעור, מכך ניתן להסיק שאלוהים הקריב את הקורבן הראשון עבור החטא של אדם וחווה.... וחוצמזה זה לא אני מיתכוון - התנ"ך מיתכוון ואם הייתם חיים לפני 2000 שנה לא הייתם מערערים בזה

החטא הקדמון

איזה חטא בדיוק חטאו אדם וחווה? העץ היה שם, הנחש היה שם, כל המרכיבים שיגרמו לכך שבסיכומו של דבר יתחילו לחשוב... נהפוך הוא - הם אכלו מעץ הדעת כשהגיע זמנם לאכול ממנו ולהתחיל להתקיים העולם האמיתי ולא בגן עדן.

אבל אלוהים אמר במפורש

לא לאכול מהעץ... והם אכלו, כלומר לא צייתו לאלוהים, מי שברא אותם וזה שכל המרכיבים היו קיימים שם זה לא תירוץ......

masorti

New member
זו כמובן חשיבה אתאיסטית...

החטא שלהם היה הפרת הוראה ישירה של האל. לפי ההגיון שלך גם פקיד בנק שמועל בכספים לא עשה כל רע, שהרי הכסף היה שם וההזדמנות היתה שם וכנראה שהפקיד מעל כשהגיע זמנו למעול.

אתה קצת נסחף עם האנלוגיות

אז אגמול לך באנלוגיה אחרת: קודם הולכים לגן, אחר כך לבית הספר, אחר כך לאוניברסיטה. וכל מעבר מלווה בזעזוע. כי ככה זה.

masorti

New member
מה הקשר בין הדוגמא שלך...

למקרים הקודמים? היתה אנלוגיה בין הפרת הפקודה בגן העדן לבין המעילה בבנק (ה"הצדקה" בגלל שהתנאים היו קיימים). אין שום אנלוגיה למקרה שלך.

L e s t a t

New member
מה?!?!

את הבגדים הם תפרו לעצמם. ושים לב שאלוהים בא והולך כרצונו. לא צריך שום קורבן ושום נעליים.

קודם הם התחבאו מאחורי ענפים

כי הם היתבישו אח"כ אלוהים עשה להם כותנת עור אני מציע לך לקרוא בתנ"ך הנה:"ויעש ה´ אלוהים לאדם ולאישתו כותנת עור וילבישם"(ברא´ג:21)

בני האדם לא נבראו כצמחונים

אפילו לא לפי התורה. אבל יש להם בחירה חופשית - משום שהם בהחלט יכולים להסתפק באכילת צמחים בלבד ולמנוע סבל מיצורים ברי חישה אחרים.

מאחר ואיני מכוון זאת לאף אחד

מהכותבים בשרשוא באופן אישי, אני כותב זאת כאן: 1) ראשית - בעיה בדוגמה. אם ישוע הוא בנו של ה´, הרי אין הוא יכול להיות צאצא לבית דוד (יוסף הנגר הוא מצאצאי דוד עפ"י הברית החדשה, אך הרי אין ישוע בנו). 2) הנבואה בפרק ז´ בישעיהו אינה נבואה למשיח, כי אם מופת אשר ה´ רוצה להראות בפני אחז מלך יהודה. לאחר מכן באה נבואת חורבן לאחז מלך יהודה. כל מה שצריך, הוא לקרוא את הפרק בקונטסט הנכון, ולא להוציא החוצה משפטים מהקשרם.

L e s t a t

New member
מאיפה הבאת את זה?

בבשורה הקדושה כתוב כל ההיסטוריה של בעלה של מרים - אפילו טיפה לא מזכירים על מרים עצמה.

Testify2Love

New member
רשימת היוחסין

"כבן שלושים שנה היה ישוע כאשר החל בפעלו, ולפי מה שנחשב היה בן יוסף, בן עלי.." (לוקס ג:23). ידוע כי יוסף היה בנו של יעקב (מתי א:16), וכי מרים היתה בתו של עלי ( יש מקור לכך אפילו באחת המסכתות אם אינני טועה). אם כן, מצידה של האמא גם היה ישוע נצר למשפחת דוד. (בבשורת לוקס מצויין יוסף כבנו של עלי מכיוון שלא נהוג להזכיר את האשה בדרך כלל).

בשני המקורות שנתת

מצויינת רק שושלת היוחסין של יוסף. לכן לא ענית על השאלה, שאלו היכן קימת שושלת היוחסין של מרים, ואת רק עונה כי היא היתה בתו של עלי ואת חושבת שיש מקור לכך באחת המסכתות. ובכן, זו בדיוק היתה השאלה, היכן זה כתוב...

Testify2Love

New member
שושלת היוחסין

שבה מצויין שיוסף הוא בנו של עלי היא בעצם השושלת של מרים. אינני זוכרת את המקור בגמרא, אבל אני אחפש. ;) יום טוב, אלה.

את מוכרחה להודות שטיעון הגניאולוגיה

קצת חלש. עושה רושם שהנצרות עדיין מנסה לחפש אישורים בתנ"ך כמו ילד שעדיין מצפה לחיזוקים מההורים שלו במקום לעמוד על שתי הרגליים של עצמו. מה שמגוחך, משום שהילד הוא נפיל וההורים הם אחת הדתות עם התפוצה הכי קטנה בעולם. ובכל מקרה, זה לא עיקר העניין. עיקר העניין הוא מה ישוע אמר ועשה שהיה כל כך מוצלח בשעתו. מספיק מוצלח כדי שיחד עם מערכת יחסי ציבור טובים העסק יתפח כמו שמרים. ומה שעוד יותר חשוב - עם הפנים קדימה - מה עכשיו? או קי, את את מאמינה שהמשיח כבר הגיע. יופי. אז מה התכניות למחר?

Testify2Love

New member
יהיה.....

גן עדן!!!
ועכשו ברצינות, בנוסף לכך שמובטחים חיי עולם למאמינים במשיח, גם כל החיים שלי בעולם זה השתנו. לפני שהגעתי להאמין החיים שלי היו ממש לא משהו. וגם זה בלשון המעטה. אני לא אכנס לפרטים, אבל בוא נאמר שלא הייתי הילדה הכי טובה בעולם. בכל אופן, כעת אני מבינה מה אני עושה בעולם הזה, ובשביל מה, או יותר נכון מי אני חיה פה. יש לי שלום ושמחה בלב. שלמות שמעולם לא חוויתי בעבר. התוכניות למחר, וגם להיום, וכל יום נוסף שאלוהים רוצה שאני אחיה פה, הן לחיות את הזמן הזה בשבילו, ולפאר אותו בכל מה שאני עושה. איך אני יכולה לרצות כל דבר אחר כשיש לי אותו ואת האהבה הנפלאה והמושלמת הזאת שלו?! באהבה, אלה.

למעלה