תאונה מלפני שנה וחצי - בעוד שבועיים המשפט! :(

shaar5

New member
תאונה מלפני שנה וחצי - בעוד שבועיים המשפט! :(

שלום נהגתי באשדוד ברכב פורד, התקרבתי לצומת הצטלבות כשתמרור - האט ותן זכות לפני. האטתי וחציתי את הצומת. לקראת הסוף הגיח רכב במהירות מהכביש הימני ופגע בי (בדלת הנהג והאחורית). האוטו שנהגתי ממש נחצה (לא יודע איך יצאתי חי - אוטו טנק הפורד הזה) למחרת היום ניגשתי למשטרה והסברתי לשוטרת על הנעשה. השוטרת צעקה ואיימה לשלול את רשיוני אם לא אודה בפניה. הסכמתי מכיוון שאני עבדתי כנהג באלדן השכרת רכב. עכשיו לאחר שנה וחצי קיבלתי זימון לבית המשפט - רשום: נהיגה רשלנית וגרימת נזק ותאונת דרכים. רשום שאני פגעתי וזה לא נכון. גם רואים שהוא פגע בי בצד הרכב ולא אני בו כדאי עו"ד? יש סיכוי? הנהג עצמו אגב במשמר האזרחי (תודה מקומי באשדוד) כל הזמן ניסה לשכנע אותי והתקשר אליי כדי שאני אודה באשמה והוא יעזור לי כי הוא מכיר שוטרים. סירבתי כמובן וביקשתי ממנו לא להתקשר.

be_roo

New member
מאוד כדאי להצטטיד בעו"ד

על פניו לא צייתת לתמרור בכך שלא נתת זכות קדימה לרכב שנכנס לצומת. לצורך האשמה אין זה משנה שהחזית שלו נכנס בצידו של הרכב שלך, זה רק עניין של מיקום, לא של זכות. אתה יכול לנסות לטעון כי נהג הרכב השני נסע במהירות שאינה תואמת להתקרבות לצומת ולכן לא יכולת לראותו בזמן כדי לאפשר לו לעבור, אבל כל עוד זה לא הוכח, מי שעבר על החוק וגרם לתאונה הוא אתה.

shaar5

New member
זה מה שאעשה אבל

עו"ד אמר שאם המרחק מעל 50 מטר שדה ראייה אז לשלם לו 2500 והוא יוציא אותי בנזק של שלילה ל-3 חודשים ואם בלעדיו אז המצב שלי יהיה רע בטוח מה דעתכם? לא רוצה לצאת פראיר ולשלם סתם

be_roo

New member
ההמלצה שלי, להחליף עו"ד

לאחד כזה שלא צריך להפחיד לקוחות כדי שישכרו את שירותיו וכבר סוגר עם עצמו איזו עסקת טיעון יבקש עבורך לפני שבחן את התיק.

shaar5

New member
טוב אז-

עוד 20 יום למשפט. ויתרתי על העו"ד הזה הלכתי למקום התאונה, יש בערך 50 מטר שדה ראייה לשמאל ובתאונה אגב לא היה סימני בלימה. העו"ד אמר שאפשר איכשהו להלביש שהנהג השני נסע מהר מידי כ-80 קמ"ש. בכל מקרה נראה שהולך לקראת שלילה.. אם אני הולך ללא עו"ד ואני יסביר את עצמי יכולים לתת לי יותרמ-3 חודשים? אפילו שעברו כבר שנה ו-7? או שאם אודה בעובדות יתנו לי 3 חודשים וזהו?

shaar5

New member
מצטער על ריבוי השאלות - עסקת טיעון?!

הבנתי שיש אפשרות לפני שנכנסים למשפט לשאול מה העונש שמציעים לי או עכשיו (20 יום למשפט). לפחות אני יצא בזול אולי.. ועוד שאלה. הבנתי מי שיש לו שלילה ל-3 חודשים ומעלה חייב לעשות תיאוריה מחדש ונהיגה מונעת שזה חוק חדש.. האם זה נכון? לא אני לא נהג חדש

be_roo

New member
הפורום לא יכול להיות תחליף ליעוץ משפטי

מה גם שאני באופן ספציפי לא עו"ד. אף אחד לא יכול לתת לך הערכות ללא בסיס והכרת התיק. ההמלצה שלי היתה להחליף עו"ד, לא לוותר על אחד לגמרי. אם אינך נהג חדש, שלילה של 3 חודשים לא תדרוש בחינת תיאוריה.

shaar5

New member
כמובן שזה לא ייעוץ משפטי אבל אני רוצה לדעת-

אוקיי תיאוריה אני לא אעשה מה בנוגע לנהיגה מונעת? בעקרון עברו שנתיים מאז הדו"ח תנועה האחרון שלי מה שאומר שאין לי דוחות כלל כבר.. הכל נקי. עברו אפילו 3-4 שנים. יש דבר כזה שנקרא עסקת טיעון לפני שנכנסים למשפט?

be_roo

New member
קורסים עושים אם צוברים מספיק נקודות

אז הכל תלוי בהיסטוריה הנקודות שלך בלי קשר לשלילה. יש דבר כזה עסקת טיעון לפני שנכנסים למשפט.

shaar5

New member
הערכה שלכם מדבריי?

בעסקת הטיעון 3 חודשים ינתן לי כאופציה? אם כן כדאי? אני בנוסף מתייעץ מחר עם עו"ד אבל בכל זאת לא מזיק לי לשמוע עצתכם תודה בכל מקרה

למעלה