תאונה עם מכונית ללא ביטוח חובה. מה עושים?

dunee

New member
תאונה עם מכונית ללא ביטוח חובה. מה עושים?

שלום לחברי הפורום.

קרה ואחרי שנים ללא תאונות, הייתי מעורב ב 3 תוך פחות מחודש.
שתי התאונות היו באשמתי, בשלישית נפגעתי מאחור, כך שאינני אשם.
הנזק הוא כ 3000 ש"ח - (הערכת מוסך, ללא שמאי) - תמבון הרוס וחלק אחורי עקום קלות (דלת בגז' נסגרת בקושי)

דיברתי עם הסוכן והוא אומר שיש סיכוי מאוד גדול שלא יבטחו אותי בביטוח מקיף אם אני אפנה לגבי התאונה השלישית לביטוח.

הבעיה הנוספת היא, שהנהג הפוגע נהג ללא ביטוח חובה.
הנהג לוקח אחריות ומוכן לממן תיקון במוסך שהוא מכיר, אך נמצא רחוק ממני ולא נוח לי (אני בירושלים, הוא בחיפה), טוען שעלות התיקון פחות מ 1000 ש"ח. לא ברור לי מאיפה הביא את הסכום הזה.

מה אתם ממליצים לעשות?
חשבתי לתקן עצמאית ואז לדרוש ממנו כסף, במקרה הצורך דרך בית המספט. האם אני חייב להזמין שמאי?

בדיעבד, האם הייתי צריך להזמין משטרה?

תודה מראש לכל העונים, דני

הסבר בסיסי והבהרות

ביטוח חובה הוא ביטוח המכסה נזקי גוף בלבד, לפי דבריך לא הייתה פגיעה גופנית, ולכן העיסוק בו נראה כלא רלוונטי. זה גם מתקשר לעצם העובדה של דיווח למשטרה, לא חובה להזמין משטרה לתאונה של נזק בלבד.
ביטוח מקיף הוא ביטוח המכסה נזקים לרכב וכולל בתוכו גם כיסוי צד ג' (פגיעה במישהו אחר).
אז קודם כל ולפני הכל, האם יש ברשותך ביטוח כזה? מה שהסוכן אמר לך שלא יבטחו אותך לא קשור לכלום, האם בזמן התאונה היה לך ביטוח מקיף בתוקף או ביטוח צד ג' בתוקף? הביטוח הזה יופעל אם תבחר בכך בשתי התאונות האחרות שהן באשמתך לדבריך, כל עוד סכומי הנזק שם יעלו על סכום ההשתתפות העצמית, אחרת, אם הנזקים קטנים, עדיף לא להפעיל אותו בכלל.
ניתן לראות בכל אופן שהתרכזת בעיקר בתאונה השלישית עם הנהג הפוגע מירושלים, תגיד לו שהנזק הוא כפי שהוערך ואם הוא מסרב תגיד לו שאתה מזמין שמאי שיעריך את הנזק ואז הוא ישא בהוצאות השמאי ואם הוא מתכוון להתחמק אז גם בתביעה בבימש עם הצמדה וריבית אם הוא יסרב לשלם. אני מבין שאם אין לו ביטוח חובה אפילו כנראה גם אין לו ביטוח צד ג' (כלפיך במקרה הזה) למרות שאולי יש לו, בכל אופן הוא עצמו או הביטוח צד ג' שלו צריך לשלם לך, וניכר במקרה שלך שרצוי מאוד להזמין שמאי כדי שיהיה כיסוי לדרישה, למרות שבדקויות האלה אני פחות מתמצא.

dunee

New member
אז שמאי?

תודה רבה על התשובה!

אכן, אני מתרכז בתאונה השלישית. שתי התאונות הראשונות דווחו לחברת ביטוח.
כנראה שאכן אין לו ביטוח צד ג', כי אני מניח שאם היה לו הוא היה מודיע לי.

אני מבין נכון - במידה והוא לא משלם לי ואני נאלץ לפנות לבית משפט, עלי לפנות לשמאי לפני תיקון הנזק?

שוב תודה, דני

shlang

New member
מנסיון, בית משפט מקבל גם הצעת מחיר של

מוסך מורשה לגבי עלות התיקון, כך תחסוך את עלות השמאי שזה 500 שח בערך

dunee

New member
אבל בסופו של דבר, אם אני תובע, אני אקבל את הכ

אבל בסופו של דבר, אם אני תובע, אני אקבל את הכסף הזה חזרה.
ועם שמאי יהיה יותר קל להוכיח, לא?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כמה דברים טכניים

אינך חייב, ולא תמיד מומלץ, לתקן רכב במוסך שאינך מכיר, ובפרט שהוא מרוחק מאד מביתך.
בעניין מקום השיפוט - בית המשפט, בתביעות קטנות, שעלייך לתבוע בו הוא באזור התרחשות התאונה או במקום מגורי הנתבע - מה שמתאים לך יותר.
מאחר והפועג טוען שעלות התיקון 1000 שקל בלבד, הוא יטען זאת גם במשפט ועלולה להיות מילה של מוסכניק מול מילה של מוסכניק - ממש רצוי להביא שמאי ואת שכרו תוסיף לתביעה, כמובן תיידע את הנתבע על כוונתך.

DIGITAL MAN

New member
מנסיון מחיר פגוש למשל לחברת ביטוח

יקר יותר מאשר תקנה באופן פרטי, המוסך מחייב את חברת הביטוח במחיר מלא של פגוש למשל, אבל אם נניח אתה תרצה לקנות באופן פרטי תוכל להשיג הנחה משמעותית, גם בעבודה כמו פירוק והרכבה, ועוד דוגמאות, אני למשל עשיתי תאונה באשמתי, פגעתי ברכב מאחור, הנזק שלי לפי הערכת שמאי הייתה כ8000 לפני מע"מ, אני תיקנתי אותו ב6000 כולל הכל,

wil

New member
יש לך הודאה שלו באשמה?

בכתב?
בשיחה מוקלטת?
אם לא - אז תתחיל להקליט.

יש לך פרטים מלאים שלו (שם, כתובת, ת"ז)?

בעיקרון נזקים יחסית קלים כאלו ניתן לסגור בלי שמאי.
תציע לו שישלם את הנזק ותיפרדו כידידים.
אם הוא מסכים אז קבל ממנו את הכסף לפני התיקון ושלום על ישראל.
הסיכון שאתה חשוף אליו הוא שבמהלך התיקון יתגלו נזקים נוספים.
אם הוא לא מסכים לשלם אז זכותך המלאה להזמין שמאי ולתבוע את המזיק בתביעות קטנות.
קח בחשבון שמרגע הגשת התביעה עד הדיון יעברו 6-8 חודשים וזה בהנחה שלא תהיה בעיה למסור לנתבע את כתב התביעה וכו'.

dunee

New member
יש את כל הפרטים + הקלטות הצעה לרשום על אוטו א

יש את כל הפרטים, צילומים והכל.
בנוסף, יש הקלטות משיחות טלפון והכי חשוב, הקלטות משיחה בה הוא מציע לרשום את התאונה על אוטו אחר, שלו יש ביטוח, ושיחות טלפון נוספות בנושא זה.
הוא אף חתם לי על כך שהוא פגע עם אוטו אחר. לאחר מחשבה (קצרה) החלטתי לא לעשות קומבינות.

בדיוק מהסיכון הזה אני חושש, שיש נזקים שלא רואים ממבט חיצוני קצת. מצד שני, השמאי בטוח ימרח וינפח את הנזק, ואני זה שיצטרך לשלם אותו (בשלב ראשון לפחות).

אגב, תוך כמה זמן פוסקים בתביעות קטנות? האם אני אוכל לבקש פיצויים על הטרטור ואי נוחות?

תודה!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שלושה דברים

1. השמאי יקבע גודל נזק אבל אתה מתקן רק מה שאתה רוצה.
2. בעניין משך הזמן - תלוי בבית המשפט - צפה לכחצי שנה.
3. אתה תובע לפי דו"ח שמאי ו/ו חשבוניות/קבלות, בנוסף מבקש מהשופט שיפסוק לך עבור עגמת נפש והוצאות בלי לנקוב בסכום.

למעלה