תאונה

עודדמ1

New member
תאונה

שלום, לפני מספר ימים נסעתי ברכבי הפרטי ברחוב צר כשלפתע נפתחה לעברי דלת רכב חונה שחלפתי על פניו. כתוצאה מכך נגרם נזק למראה ולדלת שלי. בשיחה עם חברת הביטוח התברר שהנהגת שהייתה ברכב טוענת שהדלת כבר הייתה פתוחה ואני הוא זה שהתנגש בה. רציתי לדעת אם יש חוק שיתמוך בי במצב שבו אחליט להגיש תביעה והאם ניתן להעריך את הסיכוי שלי במצב כזה מעבר ל"כוח השכנוע" של כל אחד מהצדדים. יש לציין שהייתה איתי נוסעת נוספת ברכב שהבחינה בדלת הנפתחת לעברנו (אם זה יכול לשמש אותי במשפט). בתודה מראש, עודד

לשאלתך...

עודד שלום, לא ברור משאלתך, האם הינך מבקש תשובה באשר לפיצויי בגין נזקי הגוף או נזקי הרכוש, ולכן אחלק את תשובתי לשני חלקים. נזקי גוף - במידה ונגרמו לך ו/או לנוסעת נזקי גוף (ואין הכוונה אך ורק לשברים ופציעות חמורות) ופניתם לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ו/או קופת חולים כתוצאה מהתאונה, הינם זכאים לפיצויי כספי מחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסעתם בביטוח חובה, וזאת ללא כל קשר למי אשם בתאונה! נזקי רכוש - במקרה שבו כל צד טוען כי הצד השני הוא האשם בתאונה, אין מנוס מהגשת תביעה לבית המשפט המוסמך על מנת לברר את המחלוקת. בדר"כ במקרים מסוג זה, בהם אין כל אפשרות להוכיח מי האשם בתאונה למעט גרסאות הצדדים, יכריע ביהמ"ש על סמך מהימנות. באשר לעדה, אין כל מניעה כי תבקש לזמנה לעדות מטעמך בכדי שתציג את נסיבות המקרה, ובכך תחזק את טענותייך. אמור לעיל אינו בבחינת ייעוץ משפטי. בכל מקרה מומלץ לקבל ייעוץ אישי מעו"ד המתמחה בתחום הספציפי הדרוש. אריק ארביב, עו"ד 077-5130090 www.anp-law.com

למעלה