תאונה

שאלה

מהיכן הוודאות הגבוהה ?
אין משמעות לנסיבות המקילות (האופנוען עקף מימין במהירות הגבוהה מתנאי הדרך ולא בנתיב), לעבר הנקי ולגיל (מעל 30) ?
תודה.

creth11

New member
גישתך לעניין המישפטי שגויה וקלוקלת

למשל טענתך לגבי היתנהגות הרוכב, אתה מצי טענה שאין לך שמץ ובדל הוכחה סתם אמירה בעלמה, למה איך אתה יודע מה הייתה מהירותו לפני שגרמת לו הפרעה לתנועה? מדדת? מה דיוק המדידה שלך? במילים אחרות קישקוש ילדותי, איך אתה יודע מה המהירות המתאימה לתנאי הדרך? אתה מומחה תאעבורה? מדדת עקומות? חישבת מרחקי ראות ועצירה? עוד קישקוש ילדותי.
דווקא חומרת הפגיעה ברוכב ואופנועו מעידים על המהירות שלו וסימני הבלימה שלו, מאחר ולא נמדדו סימני הבלימה ופציעתו קלה לדבריך אזי מישתמע שהוא לא רכב מהר כלל. למרות שזה לא לעניין הדיון כלל.
מה הקשר בין גילך ועברך לעניין הדיון באשמה? אי ההבנה שלך בדיון מישפטי אולי,
בדיון המישפטי יש בגדול 2 שלבים,
,1 דיון ובחינת העדויות לקביעת האשמה והגורמים לתאונה.
2 דיון לעניין העונש לאחר קביעת האשמה והאחריות לקרות התאונה,
טיעוניך לגבי גיל ועבר נקי שייכים לסעיף 2
בקיצור או שתפנה לייעוץ עו"ד או שתנסה להגיע להסדר טיעון ולבקש הקלה בעונש בגלל החיסכון בזמן השיפוט.
הכי חשוב להפנים שבתאונה הזאת. אתה אשם וגם מניעת הייתה על כתפיך, תאונות כדאי להיתאמץ למנוע מאשר לשלם את הנזק אחר כך.

תאונה

שלום

לפני כשנה הייתי מעורב בתאונה,

פניתי שמאלה בכביש דו סטרי (2 נתיבים בכל כיוון), כאשר ב2 הנתיבים הנגדיים התנועה זוחלת (פקקים של בוקר).

לאחר ששתי מכוניות ב2 הנתיבים הנגדיים עצרו לי ואפשרו לי הפנייה שמאלה, התחלתי את הפנייה. בשלב זה הגיע אופנוע מימין לשתי המכוניות (מנקודת מבטן) במהירות גבוהה,
וכך התרחשה התאונה.

נגרם נזק לרכב ולאופנוע, וכן רוכב האופנוע נפצע (קל למיטב ידיעתי).

סיפרתי את הסיפור הנ"ל בחקירת המשטרה, והבוקר קיבלתי זימון לבית משפט באשמות הבאות:
אי מתן זכות קדימה בפנייה שמאלה
נהיגה בחוסר זהירות
התנהגות הגורמת נזק

האם יש סיכוי שאצא זכאי ?

מה העונש הצפוי לי במידה ואצא אשם ?

תודה.

הבנתי

האם בבית הדין לתעבורה שלבים 1 ו 2 נעשים בו זמנית ?

אני מעוניין לאור המלצתך להודות ולוותר על משפט בשלב 1, אבל כן מעוניין להציג את טיעוניי להקלה בעונש בשלב 2 - האם יש בשביל כך צורך להגיע פיזית לבית המשפט ?

אגב – לגבי טענתך כי טענותיי לגבי הרוכב הם "קשקוש" –אני מנסה להבין אם אתה אומר זאת מכיוון שאין לי יכולת להוכיח את טענותיי, או שאתה סתם ציני (לא צריך להיות מומחה לתעבורה כדי להבין שהרוכב לא נסע בנתיב – הסברתי שהיו רק 2 נתיבים ו2 המכוניות עצרו לי ואפשרו לי לפנות שמאלה.)

creth11

New member
הבהרות

לעניין הרוכב -
אין לך שום אפשרות לדעת את מהירותו זו עובדה, הסיבה היא של מדדת ועומדן לא נחשב ראיה בדיני הראיות
כל טענה שלך בעניין הרוכב היא בעייתית בלשון המעטה, כי יש 2 אפשרויות לתאונה:
1- לא ראית אותו ולכן קרתה התאונה ומיכאן נובע שאיך לך כל מושג היכן נסע איך וכמה
2- ראית אותו לפני קרות התאונה ולמרות הסיכון שראית פגעת בו מה שמציב אותך באור של תאונה במזיד ומתוך כוונה פלילית לפגוע באדם.
לעניין המישפט -
1- הקראה בו מקריאים לך את האישום ושואלים אותך מודה או לא מודה
א- מודה - עוברים לדיון בעונש
ב- לא מודה - קובעים תאריך לדיון בהוכחות ואז אתה רשאי לקחת עו"ד
2- דיון מישפטי בהוכחות והראיות
3- מתן פסק דין אשם או לא אשם
א - לא אשם - סע לשלום
ב- אשם - דיון לעניין העונש שם תציג למשל את עברך ואת היותך ירא שמיים ומתן בסתר בקיצור כל מה שנידמה לך יקטין את העונש.

be_roo

New member
יש שתי טענות מבוססות בעניין הרוכב:

1. הוא עקף בתוך צומת
2. הוא עקף מימין.
&nbsp
שתי הטענות האלה אולי לא יוציאו אותו זכאי אבל בהחלט עומדות לזכותו.

עונש

בסקר שוק קצר שביצעתי היום עם עורכי דין מדברים איתי על סכומים של 4,000-5,000 ש"ח לייצוג (לפני מע"מ).

ברור שבמחיר כזה עדיף לי לקבל שלילה של 3-6 חודשים וקנס כספי.

האם לדעתך יש סיכוי לעונש גבוה יותר בגלל שמדובר בפגיעת גוף ?

תודה.

be_roo

New member
ואולי זה לא היה אופנוע אלא חללית. זה מה שמעיד השואל

ועל בסיס הפרטים שסיפק הוא מקבל יעוץ.

creth11

New member
תקראי מה כתבתי - תקציר - אם היה רואה אותו לא היה גורם תאונה

או שעשה תאונה בכוונת תחילה( לא מאמין) ומיכאן המסקנה שהשואל כלל לא ראה את הרוכב עד שהרגיש את המכה.
כל שאר טענותיו וסיפוריו לגבי הרוכב הם ספוקלציות במיקרה הטוב אבל בטח שלא עדות ראיה.
מכיוון של ראה את הרוכב (סיבת התאונה כזכור לך) אינו יכול להעיד או ליטעון לא לגבי מהירותו ולא לגבי היתנהגות הרוכב כולל עם עקף או נעקף, הוא פשוט לא ראה אותו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הוא לא צריך לראותו כדי לדעת זאת

זה תאונה מקובלת מאד, בפקק רכבים עוצרים ומשאירים מקום לרכב לפנות שמאלה, הרכב פונה, ואז אופנוע ש"משתחל" בין טורי הרכבים פוגע ברכב, נהג הרכב לא יכול לראותו, וגם אם רואה בטרם הפגיעה אינו יכול לעשות דבר, טיפלתי בכמה תאונות כאלה אפילו בכניסה למטה משטרת התנועה בבית דגן כשבכל המקרים הרכב המעורב היה משטרתי ונהג בו שוטר.
איני יודע מה היה במקרה הנדון אך לדעתי בכל המקרים הדומים שטיפלתי אשמת האופנוען היתה גבוהה מאשמת הנהג - ובכלל, אופנוען שעוקף בפקק בין הנתיבים ו/או בשוליים חייב בזהירות יתר, שלא לדבר שעקיפות כאלה הן בניגוד לחוק (אם כי לא בניגוד לנהלים)

מה המשמעות של החקירה המשטרתית?

העניין הוא שכבר הייתה חקירה משטרתית בה תיארתי את גרסתי בדיוק כפי שתיארתי כאן,
והמשטרה החליטה להעמיד אותי לדין (הרוכב הוא אף עד בתביעה).

אני כבר לא בטוח האם בסיטואציה הזו, אפילו במידה והשופט יקבל את גרסתי כלשונה, אני נחשב זכאי.

אני שוקל להודות ולו כדי לחסוך את התיזוז ואת ההחמרה בעונש העשויה להיגרם בעקבות "בזבוז זמן שיפוטי".

אגב נגרם לי מהתאונה גם נזק כספי של כ6-7 אלף ש"ח בתיקון הרכב.

האם במידה ואודה באשמה בבית דין לתעבורה אני מאבד את האפשרות לתבוע את הרוכב בתביעות קטנות על הנזק הכספי שנגרם לי ?

תודה רבה לכל העונים עד כה .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש להפריד בין שני דברים

1. משפט תעבורה שבו הנך נאשם בעבירת תנועה, המשטרה האשימה אותך ומביאה לעדות את הרוכב, לפי שאלותייך בפורום נראה לי שתתקשה לצאת זכאי ללא עורך דין, שאר הדברים (כולל שרוכב האופנוע יכול היה למנוע את התאונה) הם בגדר טיעונים לעונש.
2. עניין של תביעת הנזיקין הוא סיפור אחר, אך ברור שבמידה ותורשע במשפט התעבורה קטנים סיכוייך לזכות.

be_roo

New member
כמו שאמר ברזילי. הרוכב לא צנח מהשמים

השואל, הרוכב, העדים וסימני הפגיעה יעידו מהיכן הגיע הרוכב, אם הוא נסע בעת שרכבים אחרים עצרו, מכאן שהוא עקף אותם.
אם הוא היה מימין לרכב, סימן שהוא עקף מימין.
מהירות אכן לא ניתן לדעת, כי בניגוד לעובדה שנהג יכול להבחין בעיניו שחפץ מסויים נע מכיוון X לכיוון Y, ולדעת שהחפץ הזה נע במהירות יחסית מחפצים אחרים, אין הוא יכול לדעת מהי מהירותו הנקובה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בנוסף לדברי קודמי

איני יודע מה סיכוייך לצאת זכאי, אם ברצונך להאבק על חפותך - תתקשה מאד בזה ללא עורך דין, עורך דין גם עשוי (לא בהכרח) לעזור בהקלת העונש במידה ולא יצליח לזכות.
-
אם החלטת להתמקד רק בעניין העונש - נראה לי שכדאי שתודה בשלב ההקראה ובטיעונים לעונש תציין את ותקך בנהיגה, עברך התעבורתי, בעיות כלכליות במידה ויש את הבנתך והפנמתך את העבירה תוך ציון שלהבא תקפיד יותר על חוקי התנועה ואת תרומתך לחסכון בזמן שיפוטי יקר.

מה לפי ניסיונך העונש הצפוי כאן ?

האם לא מדובר בסכום הנקודות הנגזרות מכתב האישום (20 נקודות) קרי קנס של 1500 ש"ח וקורס נהיגה מונעת ?
תודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איני יודע

1. גם אם תורשע בכמה עבירות לא תקבל את סכום הנקודות אלא רק את הנקודות עבור העבירה מרובת הנקודות שביניהן
2. בשביל קורס נהיגה מונעת יש לצבור מעל 12 נקודות כך שאם אין לך אוסף קודם לא תקרא לקורס כזה
3. לא השופט מחליט על הנקודות והקורס, חשבון הנקודות הוא של משרד הרישוי

למעלה