תאונות אופניים

rigoletto111

New member
תאונות אופניים

(שאלה שעלתה בפורום אופניים ושם נחלקו הדעות... מישהו יודע את התשובה פה?) מישהו יודע אם תאונות אופניים נכללות בביטוח בריאות ממלכתי? מי יישא בהוצאות הטיפול? אתמול נפלתי מהם, והיום הגעתי לרופא (אחרי צילום התברר שזה לא שבר , רק מכה חזקה). אמרתי פשוט שנפלתי כי אני חושב שתאונות לא מכוסות בביטוח , ואמורות להיות מכוסות מביטוח רכב, מה שכמובן אין לי ולשאר הרוכבים. תודה הנה לינק לפורום שם: http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=652

תאונת אופניים - הטיפול בסל הבריאות

א. סל הבריאות כולל טיפול רפואי בכל תואנה, כולל תאונת אופניים. ב. על פי החוק קופת החולים חייבת לתת טיפול רפואי גם לנפגעי תאונות דרכים, ואח"כ היא גובה את ההוצאת מחברת הביטוח שיש לה חבות לתאונה.

תאונת אופניים

אינה שונה מהחלקה על הרצפה הרטובה בבית או מהתנגשות של הולך רגל בעמוד, אלא אם כן אנו דנים ברכיבה על אופניים במסגרת עיסוק מקצועי בספורט מסוכן שאז עושיות לחול הוראות חוק הספורט על ביטוח וכו', אבל גם אז אני סבורה שקופ"ח חייבת לטפל ורק אח"כ להתחשבן. אם התאונה היתה בין אופניים לרכב היה חל חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אבל לפי התיאור שלך אין זה המקרה. אם נפלת מהאופניים בדרך לעבודה או מהעבודה הביתה או במסגרת עבודה על אופניים אז זו תאונת עבודה וכן הלאה ואריאציות שונות אבל אם מדובר בנפילה מאופנייים במהלך נסיעה להנאתך בשעות הפנאי - קופ"ח חייבת לשאת בטיפול כמו בכל פציעה ומחלה רגילים.

rigoletto111

New member
אכן נפלתי בדרך מהעבודה

אם את בטוחה שנפילה מאופניים איננה מוגדרת כתאונת דרכים אז לא צפויות בעיות במקרים כאלו.

תאונת אופניים ותאונת דרכים....

תאונת אופניים היא תאונת דרכים אך ורק אם היה מעורב באירוע רכב נוסף העונה להגדרה של "רכב מנועי": כך למשל, רוכב אופניים שנפגע מרכב (גם אם זו היתה תאונת "פגע וברח") זכאי לפיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

למעלה