תאונת אופנוע

doron532

New member
תאונת אופנוע

שלום לכולם,לפני כשבועיים לערך עברתי תאונה בחיפה עם האופנוע שלי.הגעתי לצומת מרומזר כאשר אני בנתיב השמאלי ביותר(נתיב פניה שמאלה)תוך כדי התקרבות לצומת,הרמזור לכלל הנתיבים אדום.ברגע שהרמזור נסיעה ישר התחלף לירוק אחד הרכבים מהנתיב הימני ביותר(3 נתיבים בכיוון הנסיעה)חתך את 2 הנתיבים לנתיב שלי ופגע בי(בקיצור נזכר ברגע האחרון שהוא צריך לפנות שמאלה).חשוב לציין שנתיבי הנסיעה ישר היו פקוקים והוא ניצל את הרווח הראשון שנוצר בין המכוניות כאשר הרמזור התחלף לירוק ומהמיקום שלו לא יכל לראות מה קורה בנתיב השמאלי.הבחור מכחיש שהוא אחראי לתאונה-לטענתו הוא עבר את הנתיבים לאט לאט ובזהירות ושאני הגעתי משום מקום ופגעתי בו במהירות גבוהה ושניסיתי לעקוף את טור המכוניות.עכשיו,השאלה שלי היא כזאת,מה החוק אומר על תאונה תוך כדי מעבר נתיב?אני מניח שהחוק מחייב את מי שסוטה מנתיב נסיעתו לתת זכות קדימה לרכבים שנתיב שהוא נכנס אליהם אבל האם יש איזשהם סייגים?בנוסף גם בעדות שנלקחה ממנו במקום וגם במשטרה הוא אומר שהתאונה קרתה תוך כדי מעבר נתיב שלו ושהוא לא ראה אותי כך שאין ויכוח בנושאים האלו.בזמן התקרית נסעתי ב25-30 קמ"ש(10-15 מטר מהצומת)ובניסיון להתחמק מהפגיעה האצתי קצת-לדעתי ל35-40 קמ"ש לא מאמין שהתקרבתי ל50(המהירות המותרת במקום)אבל בוא נצא מנקודת הנחה שכן עברתי,נגיד55,100 או 200,האם במשפט זה יהווה רשלנות מצדי ויידחה את סיכויי לפיצויים בגין נזקי רכוש למרות שההאצה הייתה אך ורק למטרת מניעת תאונה?אני מניח שגם אם הייתי מתכנן לעקוף את הטור המכוניות בעוד 10-15 מטר זה היה בעייתי עד בלתי אפשרי להוכיח את זה כמו כן גם בטח לא כל כך רלוונטי כי התאונה קרתה לפני כן.אני לא הספקתי לקחת מספרי טלפון של עדים כיוון שפינו אותי באמבולנס בערך דקה שתיים אחרי התאונה(אמבולנס במקרה היה במקום)ואני מאמין שגם לו אין.יש לי תמונות שהשגתי ממיקום התאונה על ידי מישהו אחר שמראה את המיקומים של הרכב שלו והאופנוע שלי לאחר התאונה וזווית הרכב שלו(חדה והוא עומד על 2 הנתיבים)ואת הנזקים ל2 הרכבים.בינתיים הגשתי תביעה לביטוח שלו,מאמין שזה יסתדר כי הראיות בינתיים לצדי לדעתי אך מי יודע.עצות?טיפים למקרה שאני אצטרך להגיע למשפט?תודה רבה מראש לכל העוזרים :)949

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש כאן כמה עניינים

1. עבירת תנועה - בוחני המשטרה פותחים תיק על כל תאונת דרכים עם נפגעים, עלייך להתקשר לבוחנים ולברר מה עם התיק, במידה והם מחליטים לסגרו בלי הגשת תביעה הם מאפשרים לכל אחד מהצדדים לצלמו (בתשלום) ולערער על הסגירה.
2. פגיעת גוף - על האישפוז והאמבולנס משלמת קופת החולים שאתה חבר בה, במידה ונגרמו לך הוצאות נוספות הקשורות לנזקי גוף עלייך לפנות לחברת ביטוח החובה שלך
3. נזקי רכוש - עלייך לפנות לחברת הביטוח של הפוגע - שמרבית הסיכויים שהם יעשו כמה "תרגילים" כדי להמנע מתשלום, או לפחות להפחיתו, במידה ולא תגיע איתם להסכם שיניח דעתך והתיק המשטרתי יהיה לטובתך - כדאי שתגיש תביעה נגד חברת הביטוח והנהג הפוגע, את התביעה ניתן להגיש בהשלום (לשם כך כדאי להסתייע בעורך דין והיא תגרר כמה שנים) או בתביעות קטנות (אין צורך בעורך דין, לוקח בסביבות חצי שנה, יש תקרה של קצת למעלה מ 30 אלף שקל)

doron532

New member
קודם כל תודה על התגובה המהירה.אז כמה דברים...

את התיק צילמתי לאחר שסגרו אותו בלי הגשת תביעה-יש פרק זמן שאני יכול להגיש ערעור?אם אני מערער והבוחנים מחליטים שהרכב אשם זה אומר שלנצח בתביעה יהיה קל יותר או שאין קשר?
פגיעות גוף-הסתדרתי כבר עם הביטוח חובה
נזקי רכוש-בלי אישור אשמה של המשטרה יהיה לי קשה להוכיח אשמה של נהג הרכב?
מה דעתך על נסיבות התאונה או הראיות שברשותי?

למעלה