תאונת דרכים או עבודה?

DRan23

New member
תאונת דרכים או עבודה?

נפגעתי בתאונת דרכים בזמן עבודתי כשליח על קטנוע. התאונה באשמת רכב אחר. את מי אני יכול לתבוע ? מה עדיף? ביטוח לאומי? הביטוח של הקטנוע? הביטוח של הרכב הפוגע? אין לי שברים וכו', אבל שיפשופים מאוד רציניים בכל הגוף, ואני סובל כאבי תופת. אני אוכל לקבל פיצויים על סבל וכו'? או רק על אובדן ימי עבודה? איך זה עובד?

תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה

התאונה שבה נפגעת היא תאונת דרכים שאירעה במהלך העבודה. לפיכך, עליך לקבל טופס ב-ל-250 מאת המעביד. כמו כן עליך למלא טופס "דמי פגיעה", בביטוח הלאומי על מנת שתקבל פיצוי כספי על ימי המחלה. בנוסף, תוכל לפנות במכתב דרישה לפיצוי גם לחברת הביטוח של האופנוע, אולם בכל מקרה לא תוכל לקבל פיצוי בשיעור העולה על נזקיך (בפועל- חברת הביטוח של הרכב "תקזז" את הפיצוי שקבלת מהביטוח הלאומי). במקרים מסויימים עולה כאן השאלה האם מדובר ברכב של המעביד או לא, וזה כאשר שיעור הפיצוי שקבל הנפגע מן הביטוח הלאומי "נבלע" בשיעור הפיצוי המגיע לו בגין ראשי נזק אחרים. לשאלתך: ראשי הנזק בגין פגיעה הם כאב וסבל, אובדן השתכרות, עזרת צד ג', תרופות וציוד רפואי, והוצאות על ניידות.

ליכטמן

New member
תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה

מעט הרחבה לתשובתה של דר' כרמית מספר גורמים מטפלים בנפגע תאונת דרכים שהוכר כנפגע תאונת עבודה כלהלן: חברת הביטוח ברכב בה נסעת - החוק מטיל חבות על חברת הביטוח ברכב בה נסעת ללא קשר לגורם שאשם בתאונה, לכן עליך לתבוע אותם בהוצאות במספר תחומים (כאב וסבל, הוצאות רפואיות שהקופה לא מימנה וכו'). קופת החולים בה אתה מבוטח - לנפגע תאונת עבודה יש סל בריאות רחב יותר מאשר למבוטח "רגיל" (מכסים טיפול שיניים הנובע מהתאונה, ניתוחים קוסמטיים הנובעים מהתואנה וכו'). הביטוח הלאומי - כמפורט בתשובה של דר כרמית היות ועל פי החוק, עלות תשלום שכ"ט עו"ד המייצג נפגע מוטלת על חברת הביטוח, אני ממליץ שתפנה לעו"ד שיבהיר לך את זכויותך

למעלה