תאונת דרכים בדרך מהעבודה

שרון1133

New member
תאונת דרכים בדרך מהעבודה

שלום רב,
לפני כשבוע, בדרכי הביתה בתום יום עבודה, בתחילת נסיעה אחרי רמזור, נסעתי אחרי רכב שעצר ופנה מבלי לאותת. הצלחתי לבלום בזמן אך נהג המשאית שנסעה מאחוריי לא בלם בזמן והמשאית נכנסה ברכבי מאחור. למרות שנסעה במהירות לא גבוהה (תחילת נסיעה לאחר רמזור), המשאית העיפה את רכבי קדימה וחטפתי מכה חזקה בראש ובצוואר. החלפנו פרטים והמשכתי בנסיעה (הרכב ניזוק בחלקו האחורי). הגעתי מיד לרופא המשפחה שערך בדיקה ראשונית ושלח אותי לביתי בידיעה שסביר שהכאבים יתגברו ביום-יומיים הקרובים. למחרת, אכן התגברו הכאבים והתחלתי לסבול אף מתחושת נימול בגפיים. נסעתי למיון (עם הפנייה מהמשטרה) בדקו והפנו למיון אורטופדי, שם שלחו אותי לרנטגן ולאחר שנראה תקין, שלחו אותי למנוחה בבית עם מרשם למשככי כאבים ונוגדי דלקות והוראה להיבדק אצל אורטופד בעוד שבוע. בבדיקה אצל האורטופד, הפנה אותי לבדיקת EMG (בעוד שבועיים ממחר), פיזיותרפיה ונתן לי מרשמים למשככי כאבים נוספים בבליעה ובספריי לעמוד השדרה. יש לציין, שמיום התאונה טרם חזרתי לעבודה - אני סובלת מכאבים לאורך עמוד השדרה עם תחושת נימול בגפיים ובנוסף, גם מכאבי ראש. כיוון שעבודתי היא משרדית, אין ביכולתי לחזור לעבודה כרגע. במקום העבודה לא ממש מגלים הבנה ואני חוששת למשרתי. המעביד החשיב עד עתה את ימי המחלה המועטים שלקחתי (על מנת להישאר עם ילדיי החולים) כימי חופש, למרות שתמיד הבאתי אישורים.
1. האם מותר למעביד לפטר אותי בזמן חופשת מחלה, בפרט כשמדובר בפגיעה בזמן העבודה?
2. מילאתי את הטפסים הנדרשים אך כיוון שטרם חזרתי למקום העבודה, לא שלחתי אותם למעביד. לשלוח אותם בכל זאת, למרות שאיני יודעת מתי אוכל לחזור לעבודה?
3. חברת הביטוח שלי יצרה קשר עם בעליה של המשאית (הנהג הפוגע הוא שכיר) והוא יטפל בעניין הנזק לרכב. כיצד עליי לנהוג לגבי הפגיעה הגופנית ומה ניתן לעשות אם אין לו ביטוח מקיף?

אשמח להמלצותיכם.
תודה, שרון
 
תשובות

1. כן. יצוין, כי אם התאונה תוכר כפגיעה בעבודה, אסור למעסיק לנכות לך ימי חופשה/מחלה בגין היעדרותך מהעבודה, ועליו לשלם שכר עבור יום התאונה (ממילא לדברייך התאונה אירעה בדרך חזרה הביתה). ראי כאן וכאן. על דמי פגיעה קראי כאן.
2. כן. במיוחד בל250 וטופס תביעה להכרה בתאונה כפגיעה בעבודה.
3. בנוגע לנזקי הגוף - לפנות לעו"ד המתמחה בתאונות דרכים. בנוגע לנזקי הרכוש - אם אין למשאית ביטוח צד ג' אפשר לתבוע אישית את הבעלים + הנהג.
 
למעלה