תאונת דרכים במהלך עבודה

מצב
הנושא נעול.

שירלי132

New member
תאונת דרכים במהלך עבודה

תאונת דרכים במהלך עבודה
שלום רב, עברתי תאונת דרכים שנחשבת גם כתאונת עבודה. (התרחשה בזמן העבודה). למי עליי לפנות בבקשה לקבלת החזר על הימים שאני בחופשת מחלה? לביטוח הלאומי או לביטוח החובה? כמה זמן משלם הביטוח הלאומי? מה קורה אם אני ממשיכה בטיפולים מעבר למכסת הימים שביטוח לאומי משלם? במידה וצריכים אותי בעבודה, ואני חוזרת לעבודה חלקית, מה קורה אז? האם עדיין אני מכוסה מבחינת ביטוח לאומי, או שאני צריכה לספוג את ההפרשים בתשלום המשכורת על משרה חלקית? אני לא רוצה לעשות משהו שיפגע בבריאותי או בזכויותיי, כך שכל מידע יעזור מאוד. בתודה, שירלי

שיר ורד

New member
את ימי המחלה בגלל התאונה

תאונת דרכים במהלך עבודה
שלום רב, עברתי תאונת דרכים שנחשבת גם כתאונת עבודה. (התרחשה בזמן העבודה). למי עליי לפנות בבקשה לקבלת החזר על הימים שאני בחופשת מחלה? לביטוח הלאומי או לביטוח החובה? כמה זמן משלם הביטוח הלאומי? מה קורה אם אני ממשיכה בטיפולים מעבר למכסת הימים שביטוח לאומי משלם? במידה וצריכים אותי בעבודה, ואני חוזרת לעבודה חלקית, מה קורה אז? האם עדיין אני מכוסה מבחינת ביטוח לאומי, או שאני צריכה לספוג את ההפרשים בתשלום המשכורת על משרה חלקית? אני לא רוצה לעשות משהו שיפגע בבריאותי או בזכויותיי, כך שכל מידע יעזור מאוד. בתודה, שירלי
את ימי המחלה בגלל התאונה
את צריכה לקבל מהביטוח הלאומי. (למעט יום התאונה שישולם ע"י המעסיק). את צריכה להעביר את פרטי חברת הביטוח והנהגים המעורבים לביטוח הלאומי והם יתבעו את חברת הביטוח. בגין 9 ימים ראשונים לתקופת המחלה, יחויב המעביד לפצות את הביטוח הלאומי. הוא רשאי גם כן לקבל פיצוי מחברת הביטוח ועליו להגיש תביעה נפרדת. לגבי חזרה חלקית לעבודה, תבררי בביטוח הלאומי מהם זכויותיך. זכויותיך במקרה של חזרה חלקית לעבודה לא קשורים במידת הצורך של המעסיק להעסיקך אלא אך ורק במגבלות הבריאותיות המאפשרות לך לעבוד באופן חלקי או מלא. אם את נזקקת לטיפולים שאינם מכוסים ע"י הביטוח הלאומי, יתכן וניתן לתבוע אותם מחברת הביטוח.

מצב
הנושא נעול.
למעלה