תאונת דרכים - האם יש דרכים לערער/לשנות חוות ד

tangush

New member
תאונת דרכים - האם יש דרכים לערער/לשנות חוות ד

שלום רב, היתה לי פגישה לגבי תאונת דרכים שעברתי מזמן, אצל האורתופד מטעם בית המשפט. הוא נתן חוות דעת שלילית מבחינתי(ללא אחוזי נכות) כפי שצפיתי שייתן לפי דבריו ויחסו לעיניו בזמן הפגישה. חזרתי לעו"ד שלי והופתעתי לגלות שאני לא יכול להציג בנוסף חוות דעת משלי הסותרת את דעתו ושבית המשפט יחליט. הדבר היחידי שאני יכול לעשות, הוא אמר, זה לקבל שאלות מנחות ש"יאתגרו" את כותב חוות הדעת ויגרמו לו לשנות אותה. האם זאת האפשרות היחידה העומדת בפניי? תודה מראש אביב

תשובה

אכן, בתביעה בגין תאונת דרכים לא ניתן להביא חוות דעת מטעם צד כלשהו. חוות הדעת היחידה היא זו של מומחה שבית המשפט ממנה. ניתן להתמודד עם קביעת המומחה בשתי דרכים מקובלות: (1) משלוח שאלות הבהרה בנוגע לאמור בחוות הדעת; (2) זימון המומחה לחקירה נגדית בבית המשפט. פרקטית, הדרך היחידה לשנות את קביעת המומחה היא לזמנו לחקירה בבית המשפט, ובמהלכה להציג לו שאלות מקצועיות (בד"כ לאחר קבלת ייעוץ רפואי), לעמת אותו עם תיזות או אסכולות אחרות, וכיו"ב. בתי המשפט אינם נוהגים להתערב בקביעות המומחה הרפואי אלא אם זומן לחקירה ובמהלכה ניכר היה שהוא אינו מצליח להתמודד עם קביעתו, ונראה לבית המשפט שיש מקום לסטות מהאמור בחוות דעתו, או שהמומחה בעצמו משנה את קביעתו מעל דוכן העדים.

למעלה