תאונת דרכים ללא נפגעים

maya567

New member
תאונת דרכים ללא נפגעים

לפני כשבועיים נכנס בי נהג ונגרם נזק לרכב. הפרטים לא כל כך משנים, אבל לפי התיאור שלנו, זווית הפגיעה וגם תיאור הנהג עצמו ברור שהתאונה באשמתו. סוכן הביטוח פנה אל הנהג, והוא טוען שהפרטים אכן נכונים, אבל התאונה לא באשמתו. סוכן הביטוח טוען שאני צריכה לתבוע אותו בתביעות קטנות על הנזק, כי ברגע שהוא אומר שהתאונה לא באשמתו "אין מה לעשות". האם זה הגיוני? חברת הביטוח שלי לא אמורה לתבוע את חברת הביטוח שלו ובמקרה הצורך ששופט יכריע מי אשם? לא נראה לי הגיוני שאני צריכה לתבוע את הנהג באופן פרטי בתביעות קטנות ברגע שהוא אומר "לא אשמתי"

maya567

New member
תוספת

התייעצתי ודיברתי עם מספר אנשים, ונמסר לי שיש אפשרות לתבוע באמצעות הביטוח המקיף "תביעת שיבוב", שבה על אף העובדה שהצד השני טוען שזו לא אשמתו, חברת הביטוח שלי תובעת בשמי את חברת הביטוח שלו. אם בית המשפט מחליט שהוא אשם, אז התביעה שלי לביטוח נמחקת (לא אצטרך לשלם פרמיה גבוה יותר). בנוסף, האם הגיוני שסוכן הביטוח מטיל עלי על כל עבודות הבירור? מבקש שאברר את הכתובת העדכנית של הנהג, של החברה שעל שמה הרכב ועוד.

תשובה

חברת הביטוח אינה מנהלת תביעות בשם המבוטח. זכות התביעה עוברת לידי חברת הביטוח לאחר שחברת הביטוח פיצתה את בעל הרכב בגובה הנזק, ואז היא נכנסת בנעלי המבוטח - וזו למעשה "תביעת שיבוב": חברת הביטוח תובעת את המזיק בגין הנזק שאת שוויו היא שילמה לך. ההגדרה שלך לתביעת שיבוב בתוספת לשאלה אינה נכונה. אין דבר כזה, שאחרי שכבר "תבעת את הפוליסה" התביעה שלך נמחקת אם הצד השני נמצא אשם. מרגע שתבעת את הפוליסה שלך, זכות התביעה עוברת לחברת הביטוח, ותביעתך אינה נמחקת. אם לא "תבעת את הפוליסה", אין לחברת הביטוח זכות תביעה בשמך, וחברת הביטוח גם לא תנהל בשמך תביעה כי זה לא "תפקידה". זה גם לא "תפקידו" של סוכן הביטוח. תפקידו של הסוכן מתמצה (על פי חוק חוזה הביטוח) בתיווך בינך לבין חברת הביטוח. יש סוכני ביטוח שנותנים שירות ללקוחותיהם בניהול תביעות. אבל זו לא חובה. לסיכום, יש לך שתי אפשרויות (בהנחה שיש לך ביטוח מקיף): האחת, "לתבוע את הפוליסה" שלך, ואז חברת הביטוח תשלם לך את הנזק (בניכוי השתתפות עצמית, אם לא מדובר ב-TOTAL LOSS, ובכפוף ליתר תנאי הפוליסה), ולאחר מכן זכות התביעה תעבור לחברת הביטוח שתתבע את הנהג השני, אבל לך אין שום עניין בתוצאות הליך זה. לך תהיה אפשרות לתבוע את הנהג הפוגע בגין הנזק שנגרם לך כתוצאה מ"הפעלת הפוליסה" שלך - השתתפות עצמית, אובדן הנחת היעדר תביעות וכו'. אם בית המשפט נקבע שהנהג השני אשם בתאונה - ישולם לך נזק זה. האופציה השנייה - לתבוע את הנזק הפוגע על כל הנזק שנגרם לרכב.

maya567

New member
תודה רבה על התשובה

בדקתי באתר המבטחת שלי (כלל - ביטוח מקיף) וראיתי שיש לי אפשרות לתבוע את הנהג או את חברת הביטוח שלו (אם יש לו ביטוח צד ג'). האם בשני המקרים מדובר בתביעות קטנות? סוכן הביטוח שלי דיבר עם הנהג טלפונית, והנהג הכחיש כי הוא האשם בתאונה. האם אני, כבעלת הרכב, יכולה להגיש תביעה לחברת הביטוח של הנהג? אני בטוחה שהנהג מנסה להתחמק מהתשלום, וברגע שתגיע תביעה לחברת הביטוח הוא "יתקפל" וישלם כי האשמה היא בו.

תשובה

אפשר להגיש תביעה קטנה, כל עוד לא מדובר בנזק העולה על כ-32,000 ש"ח. מגישים תביעה נגד הנהג + חברת הביטוח שלו (אם יש). חברת הביטוח תנהל את ההגנה, אלא אם תטען נגד המבוטח שלה שהכיסוי הביטוחי אינו חל בגלל סיבה שקשורה במערכת היחסים בין המבטחת למבוטח.

למעלה