תאונת דרכים-מי אשם ומה עושים?

HLAddict

New member
תאונת דרכים-מי אשם ומה עושים?

שלום לכולם, לפני מספר שעות הייתי מעורבת בתאונת דרכים ביציאה מחיפה. רכב נתקע בנתיב הימני, לא אותת, לא שם משולש אזהרה, כלום (לא היו שם שוליים). נהגת חדשה ברכב שני נקלעה לנתיב הימני מאחוריו, עברה לנתיב השמאלי במהירות אפס וזה השלב שבו אני הגעתי והתנגשתי בה מאחור (והיא בתורה-ברכב הראשון, שנתקע). ניסיתי לתמרן אולם הם פשוט חסמו את הכביש כולו כך האפשרויות שלי נעו בין להתנגש באחד מהם לבין להתנגש באחת מהגדרות, והמהירות שלי היתה בהתאם למהירות ביציאה לכביש בין-עירוני (הווה אומר לא איטית במיוחד כנראה), ו... זו התוצאה. בנוסף לטוטאל לוס כמעט ודאי לשני הרכבים שלנו, הנהגת השניה תיגש כעת להיבדק בבית חולים, ולמען האמת אם לא הייתי צריכה לצאת לתורנות סופשבוע הייתי עושה ככל הנראה אותו דבר, משום שקיבלתי מכה בראש ובעצם הבריח השמאלית (ללא דימום, "רק" כאב). שאלותי הן כאלה: האם אני אוטומטית אשמה (משום שהתנגשתי בה מאחור)? אחרי הכל, באמת שאין לי מושג איך יכולתי למנוע את התאונה הזו (אולי נסיעה במהירות נמוכה יותר. אם כי אני לא זוכרת מה היתה המהירות שלי). כמו כן, אני מבינה שהיות שהיא ניגשת לבית חולים, המשטרה תעורב בענין ואני אזומן לחקירה. איך להציג את הדברים? האם כדאי להתייעץ עם עו"ד? האם יש לכם המלצות לעו"ד אמין ורציני באיזור חיפה? אגב, האם יש אפשרות לבדוק את מהירות הנסיעה שלי בדיעבד? יש לציין כי בעל הרכב הראשון אמר לי שהוא יעיד (לטובתי, אני מניחה) אם ארצה. עם זאת, יש לי הרגשה שזה בעיקר כי אביה של הנהגת הנוספת עיכב אותו. אודה לכם מקרב לב על כל תשובה, עצה ו/או סיוע.

be_roo

New member
שום דבר בחוק אינו אוטומטי, אבל כן, לאור תיאור

המקרה סביר להניח שרוב האשמה, גם אם לא כולה, תוטל בסופו של דבר עליך. אם המשטרה תעורב בעניין (לא תמיד היא עושה זאת בתאונות קלות, אבל בהחלט יתכן), מאוד מומלץ להתייעץ עם עו"ד. גם אם נראה שמרבית האחריות לתאונה היא שלך, אין צורך להגיש את ראשך לתליין. בהצלחה.

למעלה