תאונת דרכים עצמית - תביעה אזרחית?

תאונת דרכים עצמית - תביעה אזרחית?

שלום רב, הבוקר בעודי נוסע בירידות פרויד בחיפה,(כביש מפותל שני נתיבים לכל כיוון, אני הייתי בימיני) נהג רכב משמאלי איבד שליטה, פגע במעקה ונעצר. ראיתי זאת, עצרתי בצד, וניגשתי אליו.. הוא יצא מהאוטו, התלונן על כאבים, הזמין אמבולנס ומשטרה, וביקש שאמתין עד שתבוא ניידת. השוטר שהגיע לא ראה סימני התנגשות על הרכב שלי , ודיווח בקשר על התאונה כתאונה עצמית. לפני מספר דקות, התקשר אלי הנהג, ואמר שהוא נבהל בגללי, ועל כן איבד שליטה. רכבו לא היה מבוטח , ואין מי שיכסה את הנזק שנגרם למכוניתו לכן הוא דורש ממני 10000 שקל בגין הנזק לאוטו שלו, ואם לא אשלם הוא מוכן להגיע עם זה לבית משפט בתביעה אזרחית, למקום לא הגיע בוחן, אלא רק השוטר שלקח את הפרטים שלי. אני ממש מודאג...מה עלי לעשות? תודה רבה לעונים...

brcd

New member
תביעה אזרחית

אל תעשה כלום. שב וחכה. אם בכל זאת אתה מודאג, נסה להשיג את פרטי השוטר, דווח לביטוח שלך בדיוק על מה שקרה והתכונן לתביעה עתידית.

נתן11111

New member
גש מידית והגש כנגדו תלונה במשטרה

ותדגיש את כל מה שאמר לך בטלפון זה אמור לחזק את הטיעון איך זה שאתה אמור לדעת שיש לו רק ביטוח צד ג או שגם זה אין לו

ביפו

New member
הבן אדם - מודה בפלילים? פעל על פי כך

להגנתך ומיד. אם בא השוטר ורשם הפרטים - אז יש את שמו, הת.ז. של וגם אם יש לו פוליסה , חב' הביטוח ומס' הפוליסה שלו. אם לך יש את הפרטים הללו - העבר אותם ומיידית - למשטרה. אל תתחיל בזה ש"אתה רוצה להתלונן על נסיון לסחיטה". התלונן , ובקש כי במשטרה , יבררו עבורך את "מס' הארוע בדוח האירועים ויתנו לך אישור על כך ". כמו כן בקש להביא את תלונתך בנוכחות קצין -חקירות(שהוא גם אחראי להוציא חקירה לפעולה ולא רק "לרשום" כמו יחידת התלונות.... התלונן על כך כי האיש הודה בפניך כי נוהג הוא בלי ביטוח. אל תציין את הזמן שנקב , ודבק בתשובה "איני יודע" לכל מה שרק "האיש אמר ואיני יודע אם הוא אמר אמת". בקש הגנה משטרתית - ו"שישחרורו אותך מהצורך לשלם לאיש את הכסף עכשיו וגם אחר-כך". אל תהסס לבוא בעצמך לתחנת המשטרה, כי כיום, אי אפשר לסמוך על אס.אם.אסים ולא על טלפונים שבעקבותם המשטר תפעל...רק העובדה שאתה אכן "רציני" - תביא לפעולה משטרתית. ושיהיה בהצלחה.

למעלה