תאונת דרכים, שנכנסו בי

FreeAppsNow

New member
תאונת דרכים, שנכנסו בי

נכנסו בי מאחורה לא מזמן. הרכב הוכרז כטוטאל לוס, וירד מהכביש. הסוכן שלי אמר שבמקרה כזה תובעים את הפוליסה שלי (יש לי חובה+מקיף+צד ג'+הכל כולל הכל) והיא מחזירה לי את הכסף של האוטו ואולי את ההוצאות של האמבולנס שהזמנתי. הבדיקה במיון לא מצאה שום פגיעה, וגם ביקור שגרתי אצל אורטופד הראה שהכל תקין וקיבלתי הפניה לפיזיותרפיה, כדורים ומשחה נגד כאבים. השאלה - האם יש מה לעשות בנוגע לתביעה אזרחית? האם זה משתלם לתבוע אותו על זה שעכשיו אין לי אוטו ועד שאני אקבל את הכסף מהביטוח שלי אני מחויב לנסוע בתחבורה ציבורית?

תשובה

התביעה מתחלקת לשניים: תביעת רכוש ותביעת גוף. בתביעת הרכוש תקבל תגמולי ביטוח בגין שווי הרכב במועד התאונה. את הנזק שייגרם לך מתביעת הפוליסה (מיצוי פוליסה, אובדן הנחת היעדר תביעות) יש לתבוע מהנהג שפגע בך. ניתן לכלול בתביעה גם עוגמת נפש בגין הצורך בהתניידות בתחבורה ציבורית ואובדן הזמן שנגרם עקב כך. אם זה משתלם או לא יודעים רק בסוף אחרי שמקבלים את פסה"ד... בתביעת הגוף תקבל קרוב לוודאי פיצוי גלובלי שיבטא את הפסדי שכר (ככל שהיו), הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים, הוצאות על כדורים, אמבולנס, וכד', וכמובן - עוגמת נפש בגין התאונה. תביעה זו מומלץ לנהל באמצעות עו"ד המתמחה בתאונות דרכים. לרוב הפיצוי המתקבל גבוה יותר מזה שניתן בפניה עצמאית.

FreeAppsNow

New member
תודה על התשובה... עוד שאלה או 2.

בקשר לרכב/רכוש: אם אני מקבל את הכל מהביטוח (לא היו לי תביעות ביטוח בכלל), האם יש סיבה/צורך לתבוע את הנהג? הוא איזה ילד בן 20 וכמו שהבנתי, אם זה ישתלם או לא אפשר לדעת רק אחרי פסק הדין. מה מומלץ במקרים כאלה? בקשר לגוף: הבנתי שיש כזה דבר שנקרא ביטוח אבנר. משהו שכלול בביטוח חובה ומכסה את הצד הרפואי. הפסדי שכר לא היו, כי אני מובטל כרגע. רשמת שהפיצוי המתקבל גבוה יותר מפניה עצמאית. זה עו"ד שתובע את הנהג שפגע או את אבנר? תודה שוב מראש!

תשובה

רכוש - אתה לא מקבל הכל מהביטוח. הביטוח מפצה אותך על ערך הרכב, אבל לתבוע את הביטוח גורם לך נזק בהמשך, בין השאר כי אתה תאבד הנחה שהיית מקבל אילולא התביעה. גוף - אבנר לא קיימת מזה שנים. אתה תובע את מבטחת החובה שלך (ולא את הנהג שפגע בך), וכפי שאמרתי - רצוי באמצעות עו"ד.

למעלה