תאונת דרכים

amirbmn

New member
תאונת דרכים

שלום רב, לפני שלושה חודשים נכנס בי רכב מאחור. החלפתי פרטים עם הנהג הפוגע, תיקנתי את הרכב ותבעתי את הביטוח שלו (שנינו מבוטחים באותה חברת ביטוח). בינתיים התשלומים למוסך והשמאי ירדו מהחשבון שלי אבל לא קיבלתי זיכוי מחברת הביטוח. התקשרתי לברר למה והם ענו לי שהנהג השני טוען שסטיתי לנתיב שלו ולכן התרחשה התאונה באשמתי ולא באשמתו. בחברת הביטוח אמרו לי שעלי לתבוע את הנהג השני בתביעות קטנות ושם השופט יחליט מי אשם, ולהם אין כרגע שום אפשרות לעזור לי, אלא אם כן אני רוצה לתבוע את הביטוח שלי ולשלם השתתפות עצמית ולשאת בעליית הפרמיות בביטוחים בעתיד. הנהג השני לא עונה לי לטלפונים אפילו כשאני מתקשר ממספר חסוי. העובדות הן חד משמעית לטובתי: המכה ברכבי היא מאחור ולא בצד. חוץ מזה, התאונה קרתה באיזור של שיפוצים בכביש, ונכח במקום פקח תנועה (אני לא בטוח שזאת ההגדרה הנכונה של תפקידו, על כובעו היה כתוב התפקיד וזה לא היה שוטר תנועה) שרשם דו"ח אירוע שבו הוא ציין בפירוש שהנהג השני נכנס בי מאחור. שאלותיי הן: א. כיצד אוכל לאתר את הפקח שרשם את הדו"ח ולקבל העתק ממנו? ב. האם בתביעה אוכל לתבוע את הנהג השני גם על אובדן ימי עבודה ועלויות נוספות שנגרמות לי בגלל שהוא משקר? ג. האם מומלץ להגיש תביעה בתביעות קטנות עם עורך דין? ד. האם יש טיפים חשובים שלא חשבתי עליהם ויוכלו לסייע לי מול הנהג השני שללא ספק משקר ומטריח אותי ואת מערכת המשפט לשווא? תודה

תשובות

א. נסה לקבל פרטים מהרשות המקומית. ב. לתבוע תוכל. לא יודע אם ביהמ"ש יפסוק לטובתך. עליך להוכיח את הנזקים (למשל באמצעות הגשת תלושי משכורת שבהם ניתן לראות שלקחת ימי חופשה + אישור מהמעסיק). ג. אני נוטה להמליץ להיעזר בעו"ד להכנת תביעה קטנה כשמדובר בעניין משפטי מורכב. לדעתי המקרה שלך לא כ"כ מורכב, ולכן גם אם תיעזר בעו"ד לשם כך אני לא חושב שביהמ"ש יפסוק לטובתך הוצאות בעניין זה. ד. מציאת הפקח חשובה מאד. כל נזק והוצאה יש להוכיח באמצעות מסמכים ואין להסתפק בטענה כללית לגבי נזק כלשהו בתקווה ש"השופט יבין" או "זה הגיוני שהיו לי הוצאות".

amirbmn

New member
תודה רבה

האם אוכל לתבוע אותו על עוגמת נפש שנגרמה לי עקב שקריו?

תשובה

אפשר לתבוע בגין עגמת נפש, אך דע מראש כי בתי המשפט אינם ששים לפסוק פיצויים משמעותיים בגין נזק כזה, אלא אם מדובר במקרה קיצוני וחמור במיוחד.

amirbmn

New member
שאלה נוספת

האם ניתן להגשי תביעה קטנה בעיר מגוריי (רמת גן) או שעלי להגיש את התביעה בעיר מגוריו (ראשון לציון)? בדוגמא שהייתה באתר האינטרנט של בתי המשפט נכתב שאם אני גר בתא והנתבע בטבריה עלי להגיש את התביעה בטבריה. האם כשהמרחקים קטנים יותר כמו במקרה שלי אני יכול להגיש את התביעה בעיר מגוריי?

למעלה