תאונת דרכים

avi9878

New member
תאונת דרכים

מדובר במקרה שקרה לפני כחודשיים נסעתי על הקטנוע שלי מהעבודה לכיוון הבית. רכב נכנס בי וכתוצאה מכך שברתי את עצם הירך וכנראה קריעת רצועה. לנהג הפוגע לא היה ביטוח וגם לי לא היה ביטוח עקב כך שמדובר בקטנוע חדש. הקטנוע הושמד כליל ונגרר . הגשתי בקשה לתביעה למשרד הבטחון עקב התאונה ואני מחכה לקביעה. לגבי הנזק והסבל האם באפשרותי לתבוע את האדם שנהג ברכב שפגע בי ישירות או את קרנית לחלופין? על פי מה שנמסר לי על פי החוק באפשרותי לתבוע גורם אחד או את חברת הביטוח שאין במקרה זה או את משרד הביטחון.

תשובה

לא ניתן לתבוע את קרנית. על פי החוק שימוש ברכב מנועי מחייב רכישת ביטוח חובה. אם לא היה לך - לא ניתן לתבוע לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות. ניתן לתבוע את הנהג הפוגע בגין נזקי הרכוש (הקטנוע), וגם בגין נזקי הגוף, אך תביעה כזו תתנהל לפי פקודת הנזיקין, ויש צורך בהוכחת אשמת הנהג. במקרה כזה גם ניתן להשית עליך שיעור מסוים של אשם תורם. בתביעה זו יהיה עליך גם להגיש חוות דעת רפואית מטעמך, להבדיל מתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים - שם לא צריך להוכיח אשמה ובית המשפט ממנה מומחה מטעמו. אם הגשת תביעה למשרד הביטחון אני מבין מכך שאתה משרת בקבע. אכן, ניתן לתבוע רק גורם אחד. לא ניתן לקבל יותר מ-100% מהנזק. לא ניתן יהיה לתבוע גם את משרד הבטחון וגם את הנהג הפוגע בתביעת נזיקין, כיוון שבמקרה כזה אתה עשוי לקבל יותר מהנזק בפועל. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתאונות דרכים לייעוץ מסודר.

avi9878

New member
תודה

ע"פ מה שהבנתי אני ממשיך בהליך נגד משרד הביטחון. ולגבי הנהג הפוגע שע"פ קביעה של בוחן תנועה הינו האשם בתאונה, אינני יכול לתבוע בשום צורה.

תשובה

לא מדויק. אם התחלת בהליך מול משהב"ט אפשר לעצור אותו ולהתחיל בהליך של תביעה נזיקית נגד הנהג הפוגע. אי אפשר גם וגם. כמובן שמומלץ להתייעץ לפני כן עם עו"ד המתמחה בתאונות דרכים.

למעלה