תאונת עבודה קלה- שאלות

קונדסבא

New member
תאונת עבודה קלה- שאלות

נרשמתי לעבודה חד פעמית דרך חברת כוח אדם ובמהלך יום העבודה נפצעתי ברגלי. אמנם הפציעה הסתכמה למזלי הרב בתלישת הציפורן בבוהן ומעט תפרים ולא בשבר של האצבעות, אך הדבר משבית אותי כמעט לחלוטין מכיוון שאינני יכול לשים נעליים כלל. בנוסף למרות שמדובר בציפורן בלבד, זה מעצבן אותי שיש מצב עכשיו שהציפורן החדש תגדל בצורה מעוותת (התפרים נועדו למזער את הנזק מהבחינה הזאת) ובהתחלה היה קיים חשש שהיא לא תגדל בכלל מכיוון שהיא נתלשה עם כל השורש. ולשאלות- 1. האם לסמוך על חברת כוח אדם שתדריך אותי מול התביעה לפיצויים מול הביטוח הלאומי או כדאי להתייעץ בכל מקרה עם עורך דין מומחה? 2. על פי מה יחשבו לי את הפיצויי הכספי אם העבודה היא עבודה חד פעמית ולא עבודה קבועה? 3. ממי אני יכול לדרוש פיצויי על הנעל שנהרסה למשל?? הבנתי שהביטוח הלאומי לא מכסה מעבר להוצאות של המיון ואובדן כושר עבודה זמני וזה מעצבן כי עכשיו אני צריך גם לקנות מכספי נעליים חדשות...במקום לחסוך כסף רק בזבזתי כסף על העבודה המטופשת הזאת. תודה מראש לעונים!

קונדסבא

New member
אולי כדאי גם לציין

שהתאונה נגרמה בגלל רשלנות של נהג המשאית ולא באשמתי ויש גם עדים.

תשובה

1. אינני יודע להשיב על שאלה כזו. אינני מכיר את החברה ואנשיה. נראה לי שאם אתה רוצה להיות בטוח בצעדיך, כדאי להתייעץ. 2. בביטוח הלאומי מחשבים את דמי הפגיעה לפי הממוצע ברבע השנה שקדמה לפגיעה, לפי השכר שבוטח. אם לא עבדת לפני כן זו עשויה להיות בעיה. 3. מהאחראי לתאונה ו/או מעבידו/שולחו.

קונדסבא

New member
קודם כל תודה על התשובות

על פי מה שאתה אומר הדרך היחידה שלי לקבל פיצויי על נעליים זה לתבוע בנפרד את החברה שמעסיקה את הנהג?? אין שום דרך לקבל את זה מחברת הכוח אדם שמעסיקה אותי? שאלה אחרונה- אם הציפורן לא תגדל מחדש והנזק הוא תמידי, מישהו אמור לפצות אותי על העוגמת נפש לא?? למרות שכביכול זה רק אסתטי ולא נכות...

תשובות

לשאלה הראשונה - אינני סבור כי לחברת כ"א יש נגיעה לדבר. לשאלה השנייה - אם יש מישהו אחראי לקרות התאונה, למשל בשל רשלנות במעשה/מחדל, ניתן לתבוע אותו בגין נזקים אלה.

קונדסבא

New member
עוד שאלה שצצה לי פתאום:)

ראיתי שהסברת למישהי מעליי על בית דין לתביעות קטנות ורציתי לדעת במקרה שלי כמה זמן לאחר הפציעה עוד אפשר להגיש תביעה על הנהג או מעסיקו??

למעלה