תאונת עבודה

תאונת עבודה

שלום, אתמול עברתי תאונת דרכים שהייתי בדרך לעבודה נסעתי עם האוטו שלי,החלקתי בכביש ואיבדתי שליטה על הרכב ונפלתי שם לאיזה חורשה הלכתי למיון והרופא אמר שהכל בסדר למרות שעכשיו כל הגוף כואב ואני לא יכולה לזוז. רציתי לשאול, איך אפשר לתבוע?אם זה נחשב בכלל מה התהליך של כל זה.?

תאונת דרכים בעבודה

בטח שאפשר לתבוע אבל עכשיו מוקדם מדי. עליך לגשת לרופא משפחה בקופת החולים לביקורת לפחות פעמיים (עדיף יותר) בחודשיים הקרובים, אולי אפילו תזדקקי לטיפולי פיזיותרפיה. בעוד חצי שני פני לעו"ד שמתמחה בתאונות על מנת שישיג לך את הפיצוי המקסימלי. בהצלחה ! עו"ד יניב בקאל

כמה שאלות

אני יכולה לתבוע גם אם הייתי כמה דקות מהעבודה ונהגתי ברכב שלי למרות שאני זכאית להסעות מהעבודה? ועוד משו...בתכלס לא קרה לי שום נזק כאילו אני לא יודעת כי במיון לא רצו לעשות לי צילום כי הגעתי ארבע שעות אחרי היום סבלתי מכאבי גב הרופא משפחה אמר לי שאם זה יחמיר נעשה בדיקות ואני ממש סובלת עכשיו מהגב הבנתי שאם רק קרה לי משו יאשרו תתביעה

תשובה

את זכאית לפיצוי למרות שהיית להסעות. הכאבים יכולים להופיע גם ימים ושבועות אחרי התאונה. מדוע שלא תפני לעו"ד ? לא תצטרכי לשלם לו תשלום מראש אלא רק שכ"ט באחוזים בסוף התהליך

ecr

New member
קצת פרטים מהאינטרנט אם תירצי

תאונת דרכים אשר הינה תאונת עבודה: במקרים בהם תאונת בדרכים תחשב גם לתאונה עבודה (למשל אם ארעה בדרך למקום העבודה או ממנו) יש לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בתוך 12 חודשים מיום התאונה (פרק הזמן הקבוע בחוק) בתביעה לקבלת פיצוי.חשוב לציין כי מאחר ואין המדובר בכפל פיצוי (היינו – לא יתקבל פיצוי בגין אותו נזק גם ממבטחת החובה וגם מהמוסד לביטוח לאומי), ינוכו מלוא התגמולים להם זכאי הנפגע מהביטוח הלאומי מסך הפיצוי שייפסק בתביעתו כנגד מבטחת החובה, זאת אף אם לא פנה בתביעה למוסד לביטוח לאומי (היינו – ניכוי רעיוני).חשוב להתייעץ בעניין זה עם עו"ד מומחה בתחום על מנת למצות את מלוא הזכויות ולקבלת את מלוא הפיצוי לו זכאי הנפגע. חישוב סכומי הפיצוי: חישוב הפיצוי לו יהיה זכאי הנפגע מושפע ממספר פרמטרים, כמו למשל: גיל הנפגע, עיסוקו ושכרו עובר לתאונה, תקופת אי הכושר בה נעדר מעבודתו כתוצאה מהתאונה, הנכות הרפואית והתפקודית כתוצאה מהתאונה ועיסוקו ושכרו לאחר התאונה.אופן החישוב וסכום הפיצוי נקבעים על פי ראשי נזק, שעיקריהם:נזק שאינו ממוני ("כאב וסבל"), הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד, עזרת הזולת לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות, התאמת דיור, הפסדי פנסיה, הוצאות משפט וכיו"ב.

למעלה