תאונת עבודה

asas37

New member
תאונת עבודה

שלום לכם אני עובדת במסעדה ובהפסקה החלקתי במדרגה ביציאה מהמסעדה ונפגעתי ביד ברגל ובראש ניגשתי למיון בהפניית רופאה ושם ערכו לי סיטי וצילומים ואמרו שהכל בסדר אני בבית בחופשת מחלה וייש לי כאבים עזים בראש ואף התנפחה לי הרגל והיד מה עליי להגיש לביטוח לאומי ואם למרות שכל הצילומים יצאו בסדר זה עדין מוכר כתאונת עבודה אגב הבוס בעבודה ועוד עובדת ראו אותי נופלת בתודה ויום טוב

תשובה

סעיף 80 לחוק הביטוח הלאומי קובע, כי תאונה אשר "אירעה למבוטח שהוא עובד, בהפסקה שנקבעה על דעת המעביד ושאינה עולה על שלוש שעות, במקום שבו המבוטח או העובדים במקום עבודתו סועדים, והתאונה אירעה בקשר לעבודה או עקב סיכוני המקום או תוך כדי סעדו באותו מקום ועקב כך או תוך כדי נסיעתו או הליכתו למקום כאמור מהעבודה או בחזרה ממנו לעבודה ועקב נסיעתו או הליכתו זו" תיחשב כתאונת עבודה. מתיאורך נראה כי מדובר בתאונת עבודה, ועל כן עלייך לפנות אל הביטוח הלאומי בתביעה להכרה בתאונה ולתשלום דמי פגיעה - עבור ימי המחלה שניתנו לך. אגב, אם מדובר במפגע בטיחותי יתכן שתהא לך גם עילת תביעה נגד מקום העבודה. כדאי לפנות לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בנזיקין, עם תמונות ברורות של מקום התאונה.

למעלה