תאונת פגע וברח

vered85

New member
תאונת פגע וברח

שלום לכולכם, היום בבוקר פגע בי רכב נהוג ע"י אשה, שפשוט ברחה... הספקתי רק לרשום את מספר הרכב שלה. הנזק שעשתה לי מסתכם ב-3000 ש"ח (מדובר בפגיעה חזקה בפינת האוטו כולל פנס) חברת הביטוח תחייב אותי כמובן בעלות של דמי ההשתתפות (1000 ש"ח) אני לא מדברת על העצבים שזה עשה לי.... מה אני אמורה לעשות כדי להימנע מלשלם.... הרי מה הטעם לפנות למשטרה כ"כ "נפלאה" כמו שיש לנו בארץ??? תודה ורד

be_roo

New member
אם הרמת ידיים מראש, אכן אין מה לעשות

חוץ מאולי לפנות לחוקר פרטי ולממן את איתור הנהגת בעצמך כדי לתבוע אותה.

vered85

New member
לא הרמתי ידיים בכלל

אלא שבמקרים כאלה אתה לא יודע מה לעשות קודם ומה יהיה הכי יעיל והכי פחות טרחני ומקדם...ולכן אני מתייעצת... לא נראה לי שיש בעיה לעלות על הנהגת כשיש לי מספר רכב - זו לא נראית לי הבעיה. הבעיה שהיא בטח תכחיש כל קשר לעניין. אלא אם כן יש מצלמות באותו כביש שצילמו את הפגיעה יש משיהו שאני מכירה שאמר לי להתלונן בבי"ח שפגעו ברכב וחטפתי וויפלש ואז אולי המשטרה תתיחס לזה אחרת... מה נראה לך?

be_roo

New member
קצת מוזר שאת מאשימה את כולם באוזלת יד

אבל מוכנה לשקול עדות שקר. את הנהגת אפשר לאתר דרך המשטרה, תגישי תלונה על התאונה ותמסרי כמה שיותר פרטים על הרכב הנמלט מעבר למספר (יצרן, דגם, צבע, מדבקות אופייניות). למשטרה יש גישה למאגרי הרישוי והיא תמסור לך את פרטי הנהגת כדי שתוכלי לתבוע אותה. יוכל להיות שהיא תכחיש, יכול להיות שלא. לצורך כך קיימת מערכת המשפט. ככל שתגבי את תלונתך ביותר פרטים (זיהוי הרכב, פרטים מדוייקים של הארוע, תיאור פיזי של הנהגת) כך יגדל הסיכוי לנצח בתביעה. יתכן והיו עדים לתאונה שניתן לאתר, כמו בעלי עסקים או שכנים שגרים באיזור. אולי יש סימני צבע במקום הפגיעה. הארוע שעברת נורא מעצבן ומטרטר, ואפשר להחליט לוותר על הבלאגן, אבל זה לא אומר שאין סיכוי להצליח.

vered85

New member
קצת הבהרה...

אותו אדם שיעץ לי חווה לפני 3 שנים תאונה קשה של וויפלש שסופה המר היה ניתוח צוואר וברגים ומאז הוא עם אחוזי נכות... כך שכל אדם שעובר תאונה הוא ישר ממליץ לו לנסוע לבי"ח ולדווח על תאונה עם בקשה להיבדק, כדי שאם בעתיד הלא רחוק יתגלו בעיות יקשרו אותם לתאונה (במידה ויש קשר...) כך שיש הרבה הגיון ללכת להיבדק, למרות שנראה שלא קרה כלום. אחותי גם עברה תאונה שנכנסו בה מאחור והכאבים בצוואר התחילו לה כמה שבועות אחרי ואכן קישרו את זה לתאונה... בקיצור - מאוד, אבל מאוד, מעצבן שדופקים לך את האוטו, אתה משלם 1000 והבן אדם הנחמד מאוד שעשה את זה לא מוציא אגורה... האמת, הבוקר אני הרבה יותר רגועה מאתמול, אבל עדיין מרגיז לדעת שנתקלת באדם כזה! יום טוב ותודה על התגובות

be_roo

New member
ללכת להבדק בגלל שיקולי בריאות וביטוח זה דבר

אחר ולי כמובן אין שום יכולת להמליץ בעניינים רפואיים. מקווה שלא תסבלי מכאבים בשום שלב.

asaforon

New member
רשמת את מספר הרכב - אז מה הבעיה?

המשטרה תאתר את הנהגת ותעמידה לדין ואת תוכלי לתבוע את נזקייך. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום

be_roo

New member
לא בטוח שהנהגת תועמד לדין

לעיתים קרובות המשטרה סוגרת את התיק אם איש לא נפגע בצורה חמורה, אבל לפחות את פרטי הנהגת היא תקבל לשם תביעה אזרחית.

ranb3

New member
מנסיון

בי נכנס מישהו ממש קלות לא קרה נזק כלכך רק שיפשוף. אבל בגלל שברח הגשתי תלונה במשטרה עלתאונת דרכים נזק בלבד . ופשוט סגרו את התיק מחוסר ענין לציבור אחרי פחות מיום (כנראה ברגע שהלכתי מהתחנה). היתה את האפשרות לערער אבל עזבתי את זה.

למעלה