תביעה או התליך גישור?

מצב
הנושא נעול.

natasha391

New member
תביעה או התליך גישור?

תביעה או התליך גישור?
אני נמצאת בתהליך גירושין מבעלי, היוזמה היא שלי, מתלבטת בין הגשת תביעה בבית המשפט לבין הליך גישור שחברה המליצה לי.
איך אבטיח שזכויותי ישמרו בגישור? האם אני לא מפסידה מעצם הרעיון של ללכת לפשרה?

רן ורדי

New member
גישור או הליך משפטי?

תביעה או התליך גישור?
אני נמצאת בתהליך גירושין מבעלי, היוזמה היא שלי, מתלבטת בין הגשת תביעה בבית המשפט לבין הליך גישור שחברה המליצה לי.
גישור או הליך משפטי?
נטשה שלום,
הדילמה שלך אופניינית לרבים שנקלעים לסיטואציה ואינם מכירים את עולם הגישור.
שאלת מספר שאלות ואני אנסה להשיב בקצרה אחת אחת:

בכל הליך של סכסוך בין צדדים עדיף (מנקודת מבט הצדדים עצמם) לפנות לגישור, שכן לגישור יתרונות רבים והאופציה לפנות להליך משפטי תמיד עומדת לרשות הצדדים במידה והגישור לא ממצה את רצונם וציפיותיהם. כלומר את לא מפסידה את האופציה המשפטית בפנותך לגישור. ההפך אינו נכון וכשפתחת בהליך משפטי בדרך כלל המאבק המשפטי ימצה עצמו בבית המשפט והגישור כבר אינו אופציה.
במקרה של גירושין הדברים חדים ומהותיים יותר כי התוצאות קריטיות הרבה יותר לצדדים ולילדיהם.
כשבוחנים את אופציית הליך הגישור בגירושין מול אופציית ההליך המשפטי לגישור יש רק יתרונות ורבים.
  • שליטה על התוצאה
  • פתרון ברוח טובה, חשוב מאד להמשך הדרך בגירושין
  • פתרון מהיר יותר
  • פתרון זול משמעותית
  • הקטנת נזק לילדים (מול אווירת מאבק משפטי בין הצדדים בבית)

לגבי זכויותיך, המגשר בגישור גירושין יעבור אתכם על הסוגיות השונות והסיטואציות השונות הצפויות על מנת לקבל החלטות בכל אחת ואחת מהם. אתם תקבלו במרבית המקרים טווחי החלטה ואפשרויות שונות מניסיונו של המגשר. הזכויות שלך יעלו לדיון כמו גם הזכויות של בעלך - רק שנקודת המבט הנה
מה באמת כל אחד מכם רוצה וצריך ובמה כל צד יכול ללכת לקראת השני כדי שכל צד יממש את מה שחשוב לו באמת.
אני ממליץ לצדדים להוועץ בעורך דין משפחה לצד הגישור כדי שתהיה להם התחושה והידיעה שאכן הם לא מפספסים מאומה ושיקבלו בטחון לפני חתימה על הסכם גירושין. עורך דין לא מעורב בגישור אבל יכול ללוות אותך כיועץ מקצועי.

האם את לא מפסידה מעצם ההליכה לפשרה? כאן את מעלה את אחת הטעויות הנפוצות של מי שמעולם לא היה בגישור, גישור איננו פשרה, בגישור מחפשים את האמת של כל צד בפני עצמו. לעיתים צד אחד יוותר בגדול במקום אחד ויקבל בגדול במקום אחר, בגישורים אחרים לעיתים צד דוחה את תביעתו או מקבל את כולה, בגירושין לא כך הדבר אבל תפקידו של המגשר הנו להבין לעומק כל צד וצרכיו ולפרוש בפני הצדדים את הדרך לממש צרכיהם נכון ובאופן מיטבי, המטרה בגישור איננה להגיע לפשרה או לסיים את ההליך באמצע בין הפערים שהוצגו בתחילת הדרך בין הצדדים לגישור.

האם החברה שהמליצה לך על גישור סיפרה לך על החוויה שלה?
ויש כאן עוד צד, בעלך, האם בעלך שותף לרצון לפרק נישואין ולמחשבות על גישור כדרך?

natasha391

New member
תודה על המענה

גישור או הליך משפטי?
נטשה שלום,
הדילמה שלך אופניינית לרבים שנקלעים לסיטואציה ואינם מכירים את עולם הגישור.
שאלת מספר שאלות ואני אנסה להשיב בקצרה אחת אחת:

בכל הליך של סכסוך בין צדדים עדיף (מנקודת מבט הצדדים עצמם) לפנות לגישור, שכן לגישור יתרונות רבים והאופציה לפנות להליך משפטי תמיד עומדת לרשות הצדדים במידה והגישור לא ממצה את רצונם וציפיותיהם. כלומר את לא מפסידה את האופציה המשפטית בפנותך לגישור. ההפך אינו נכון וכשפתחת בהליך משפטי בדרך כלל המאבק המשפטי ימצה עצמו בבית המשפט והגישור כבר אינו אופציה.
במקרה של גירושין הדברים חדים ומהותיים יותר כי התוצאות קריטיות הרבה יותר לצדדים ולילדיהם.
כשבוחנים את אופציית הליך הגישור בגירושין מול אופציית ההליך המשפטי לגישור יש רק יתרונות ורבים.
  • שליטה על התוצאה
  • פתרון ברוח טובה, חשוב מאד להמשך הדרך בגירושין
  • פתרון מהיר יותר
  • פתרון זול משמעותית
  • הקטנת נזק לילדים (מול אווירת מאבק משפטי בין הצדדים בבית)

לגבי זכויותיך, המגשר בגישור גירושין יעבור אתכם על הסוגיות השונות והסיטואציות השונות הצפויות על מנת לקבל החלטות בכל אחת ואחת מהם. אתם תקבלו במרבית המקרים טווחי החלטה ואפשרויות שונות מניסיונו של המגשר. הזכויות שלך יעלו לדיון כמו גם הזכויות של בעלך - רק שנקודת המבט הנה
מה באמת כל אחד מכם רוצה וצריך ובמה כל צד יכול ללכת לקראת השני כדי שכל צד יממש את מה שחשוב לו באמת.
אני ממליץ לצדדים להוועץ בעורך דין משפחה לצד הגישור כדי שתהיה להם התחושה והידיעה שאכן הם לא מפספסים מאומה ושיקבלו בטחון לפני חתימה על הסכם גירושין. עורך דין לא מעורב בגישור אבל יכול ללוות אותך כיועץ מקצועי.

האם את לא מפסידה מעצם ההליכה לפשרה? כאן את מעלה את אחת הטעויות הנפוצות של מי שמעולם לא היה בגישור, גישור איננו פשרה, בגישור מחפשים את האמת של כל צד בפני עצמו. לעיתים צד אחד יוותר בגדול במקום אחד ויקבל בגדול במקום אחר, בגישורים אחרים לעיתים צד דוחה את תביעתו או מקבל את כולה, בגירושין לא כך הדבר אבל תפקידו של המגשר הנו להבין לעומק כל צד וצרכיו ולפרוש בפני הצדדים את הדרך לממש צרכיהם נכון ובאופן מיטבי, המטרה בגישור איננה להגיע לפשרה או לסיים את ההליך באמצע בין הפערים שהוצגו בתחילת הדרך בין הצדדים לגישור.

האם החברה שהמליצה לך על גישור סיפרה לך על החוויה שלה?
ויש כאן עוד צד, בעלך, האם בעלך שותף לרצון לפרק נישואין ולמחשבות על גישור כדרך?
תודה על המענה
בעלי עדיין לא יודע על עניין הגירושין, טרם דיברתי איתו, ואני לא ממש יודעת איך לעשות זאת. אני חוששת שהוא יהיה אנטי באופן כללי וקשה יהיה לדבר איתו....

רן ורדי

New member
גירושין בהסכמה

תודה על המענה
בעלי עדיין לא יודע על עניין הגירושין, טרם דיברתי איתו, ואני לא ממש יודעת איך לעשות זאת. אני חוששת שהוא יהיה אנטי באופן כללי וקשה יהיה לדבר איתו....
גירושין בהסכמה
נטשה שלום,
השלב הראשון בתהליך הוא לדבר, שיח הוא המפתח לכל בתקשורת בין שני אנשים.
אם ורק אם קיבלת החלטה סופית ואת נחושה בה לפרק נישואיכם (ואם יש בך שמץ של ספק - אל תמהרי), מצאי את הזמן הנכון ושתפי את בעלך, אין מנוס.
קחי בחשבון שאדם במצב כזה עובר תהליך של ספיגת המשמעות וזה עשוי לקחת זמן לעכל מצידו, כשההתחלה לעיתים רבות היא סוג של "שלב הלם" שבו התגובות והחשיבה לאו דווקא רציונליים, תני לו את הזמן לעכל. בהחלט יכול להיות שהוא יביע דעה שאיננה דומה לשלך והוא לאו דווקא יקבל ויסכים עם רצונך להפרד, לפחות לא מיד כשאת מציגה את רצונך שלך.
בסופו של דבר כדי להגיע לגישור שני הצדדים צריכים להסכים קודם כל על פירוק הנישואין. כל עוד צד אחד אינו מעוניין להתגרש לא ניתן לבוא לגישור שמהותו גירושין בהסכמה.
&nbsp
זה לא מספיק, בניגוד להליך משפטי שהנו הליך חד צדדי שאינו דורש הסכמה של הצד הנתבע, הליך גישור הנו הליך דו צדדי בו שני הצדדים צריכים להחליט שהם מעוניינים ומצטרפים להליך הגישור.
הגישור הוא הליך וולונטרי ומעבר להחלטה להצטרף לגישור גם לכל אורך התהליך כל צד יכול ורשאי להחליט שהוא פורש ממנו בכל שלב (זה נדיר אבל האפשרות והזכות עומדת לרשות הצדדים וחשוב להבין זאת).
כלומר לאחר שבעלך מקבל על עצמו את רצונך להתגרש (הוא לא חייב להיות שותף לרצונך, אבל חייב לקבל את רצונך ולהבין שאין מנוס אלא לפרק את הנישואין כשצד אחד אינו מעוניין יותר), עליו לקבל את הגישור כהליך להוציא לפועל את הגירושין. משמעות הדבר שכדי להכנס למסלול גישור חיוני שגם את וגם בעלך תהיו מעוניינים בכך. עליך להציג לו את עמדתך ועליו לקבל החלטה, לעיתים עוזר הדבר אם גם הצד השני (במקרה זה בעלך) מדבר עם המגשר ומקבל רקע כללי יתרונות וחסרונות ומידע שיקל עליו להבין על מה מדובר על מנת שיחליט מה נכון עבורו.
את יכולה להציג בפניו את דעתך ולהציע שירים צלצול למגשר בו תבחרו להשלמת מידע ולשאלות שוודאי ישנן מצידו.
&nbsp
לאחר שיחת ייעוץ ראשונית בטלפון נהוג להגיע לפגישת היכרות בלתי מחייבת של שניכם עם המגשר, זוהי שיחת טרום גישור בה שני הצדדים מתוודעים ומתרשמים זה מזה, בפגישה כזו אתם תשמעו מהמגשר פרטים מלאים אודות התהליך ובמה הוא כרוך, שלביו, משכו, למה אתם נדרשים בהליך, עלויות וכו, וכן זו ההזדמנות להעלות כל שאלה שיש לכם בשלב המוקדם הזה. שיחה כזו מסתיימת בהחלטה שלכם להכנס להליך הגישור או לא, ומשם הדרך האמיתית מתחילה.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

שילה1

New member
כהתחלה-גישור אינו פשרה ואינו דומה לה.

תביעה או התליך גישור?
כהתחלה-גישור אינו פשרה ואינו דומה לה.
את יכולה להיות רגועה:זכויותיך ישמרו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה