תביעה לגבי תשלום לחניה- האם יש לי קייס?

napa1

New member
תביעה לגבי תשלום לחניה- האם יש לי קייס?

שלום רב, אינני בטוחה שזהו אכן המקום לשאלתי לכן ממש אודה לכם אם במידה ולא תפנו אותי לפורום המתאים ביום שיש בערב יצאתי עם חברתי לתל אביב והחנינו בחניון שגבה מאיתנו 15 ש"ח כניסה לכל הלילה (ראוי לציין שלא קיבלנו קבלה) שילמנו ונכנסנו לחניון כאשר בסופו של דבר החלטנו לוותר על היציאה וכך קרה שיצאנו לאחר 5 דקות בלבד מהחניון ולכן באנו בדרישה לקבל בחזרה את הכסף או לפחות חלק ממנו השומר בחניון סירב לשלם לנו כל סכום שהוא, בעוד הוא טוען בחוצפתו כי נכנסו לשם כבר לפני שעה וחצי- מה שברור שלא נכון כי הוא זוכר אותנו היטב ניהלנו איתו שיחה לפני 5 דקות כשנכנסנו, וכמובן שלא יכולנו להוכיח לו זאת כי הוא לא נתן לנו קבלה (כסף שחור??- כשהוא הבין זאת מיד טרח להנפיק לנו קבלה חדשה כביכול) אנחנו סטודנטיות העובדות קשה עבור כספינו כמו כולם במצב של היום ולכן לא מתוך קטנוניות אלא מתוך עניין עקרוני שהכסף שלנו לא גדל על העצים ואנחנו עובדות מספיק קשה בשבילו אנחנו חושבות שזו חוצפה שבעלי החניונים גונבים מאיתנו באופן שכזה כאשר זמן השהייה לא עלה אפילו על רבע שעה האם יש איזהו חוק בעניין בנוגע לגבייה בחניונים האם יש לנו קייס לתביעות קטנות? תודה על העזרה

תשובה:

ברמת העיקרון זהו אכן עניין לתביעות קטנות, אבל הנושא הוא כ"כ שולי ופעוט ערך שאני הייתי שוקל את צעדי לפני שהייתי מגיש תביעה. בכל מקרה - הייתי מברר השאלות הבאות: 1. מיהו בעל החניון ומי מפעיל אותו? אם ידוע לכם מה שם הבעלים, - כמו למשל האם מדובר ברשות ציבורית / מנהלית (עיריה וכדומה) ניתן לנסות ולפנות אליה. אם מדובר בנושא שחוזר על עצמו, והדבר מראה על מדיניות עקבית קלוקלת ויש עניין לציבור - הייתי מציע לקבל ייעוץ משפטי. 2. אי הנפקת קבלה מהווה לכשעצמה עבירה וניתן לפנות למס הכנסה.

חוק החניונים

מאפשר לגבות דמי חניה לכניסה חד-פעמית וזה מה שקרה במקרה שלך. היית יכולה לדרוש לשלם עפ"י שעה או חלק שעה אבל הדרישה הזו היתה צריכה להיעשות מראש. חוק החניונים קובע כי החל משעת החנייה השנייה על מפעילי חניונים לגבות תשלום לפי יחידות זמן של 15 דקות. לסיכום, לא נראה לי שיש לך קייס אלא אם כן תטעני שנכנסת לחניון ולא מצאת בו מקום לחנות. הטענה שלא קיבלת קבלה לא רלוונטית לעניין התשלום.

למעלה