תביעה לפשיטת רגל/כינוס נכסים

• פותח הנושא jefe
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

jefe

New member

אני עובד בחברת סטארט-אפ הנמצאת בקשיים ועומדת להיסגר. לחברה יש נושים רבים אך החברה לא הגיעה לפשיטת רגל עד היום כי הנושים יודעים שהרכוש הקיים בחברה לא שווה הרבה כסף. בקרוב מאוד (להערכתי ימים) החברה תיחדל לפעול ולא תשלם משכורות + פיצויים לעובדים. ידוע לי שעל מנת לקבל את הכסף המגיע לנו מביטוח לאומי צריך להכריז פשיטת רגל על החברה, ואני מניח שהמטלה הזו תוטל על העובדים. ועכשיו לשאלות: 1. האם צריך/רצוי מאוד להשתמש בשירותי עו"ד לצורך התביעה הנ"ל?(החברה לא תתנגד להליך - אין להם כסף אפילו לזה) 2. כמה נהוג שעו"ד לוקח עבור תהליך כזה? פתיחת תיק, תביעת המשכורות ותביעת הפיצויים? המון תודה

מכיוון שאתה אומר שזו חברה

אני עובד בחברת סטארט-אפ הנמצאת בקשיים ועומדת להיסגר. לחברה יש נושים רבים אך החברה לא הגיעה לפשיטת רגל עד היום כי הנושים יודעים שהרכוש הקיים בחברה לא שווה הרבה כסף. בקרוב מאוד (להערכתי ימים) החברה תיחדל לפעול ולא תשלם משכורות + פיצויים לעובדים. ידוע לי שעל מנת לקבל את הכסף המגיע לנו מביטוח לאומי צריך להכריז פשיטת רגל על החברה, ואני מניח שהמטלה הזו תוטל על העובדים. ועכשיו לשאלות: 1. האם צריך/רצוי מאוד להשתמש בשירותי עו"ד לצורך התביעה הנ"ל?(החברה לא תתנגד להליך - אין להם כסף אפילו לזה) 2. כמה נהוג שעו"ד לוקח עבור תהליך כזה? פתיחת תיק, תביעת המשכורות ותביעת הפיצויים? המון תודה
מכיוון שאתה אומר שזו חברה
יש צורך לבקש כינוס/פרוק החברה (פשט"ר - מתייחס לאדם פרטי). 1. נושא חברות נידון בבימ"ש מחוזי. לעניות דעתי, קשה מאוד לעשות זאת לבד. ישנן גם הוצאות נוספות מעבר לשכ"ט עו"ד (כגון, אגרות ופרסומים). רצוי שתהיו כמה שיותר עובדים בכדי להקטין את ההוצאה. 2. השכ"ט משתנה ותלוי בעו"ד. פורום הוא לא המקום לברורי שכ"ט.

שיר ורד

New member
תשובות

תשובות
1. רצוי מאוד שכל או רוב העובדים יתארגנו יחד לבחור עו"ד שייצג אותם בתביעת הפירוק. יש לסכם איתו מראש את שכר הטרחה בתביעה, כולל בסיוע הנדרש לצורך הגשת התביעות לביטוח הלאומי (שניתן יהיה לבצע רק לאחר שהמפרק יודיע לבית המשפט שרכוש החברה איננו יכול לכסות את חובות החברה לעובדיה). אם לא סוכם עם עו"ד מראש, הוא יקח תשלומים נוספים למי שירצה להסתייע בשרותיו להגשת התביעה (זה לא חובה, אבל אם טועים במילוי טופס התביעה, הטיפול בתביעה מתארך ולעיתים עשוי העובד אף להפסיד חלק מזכויותיו). 2. יש ללחוץ על מנהל החברה/מנהל כ"א להוציא מכתבי פיטורים בטרם סגירת החברה (ללא תקופת הודעה מראש, שבין כה וכה לא תשולם). זה יאפשר לכם לקבל דמי אבטלה באופן מיידי (מותנה בהתיצבותכם בלשכת התעסוקה כחוק). ללא מכתבי פיטורים ביד, תצטרכו להמתין למינוי המפרק שהוא יהיה זה שיצטרך להוציא לכם מכתבי פיטורים. במקרה זה הוא לא יוכל לפטר אותכם בתאריך הקודם למינויו למפרק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה