תביעה לתאונת דרכים.

ANASTASIA 1

New member
תביעה לתאונת דרכים.

לפני כ 4 שנים עברתי תאונת דרכים. כעבור שבועיים היתי אצל רופא אוטופד - לא יכולתי לפני כן. עשיתי בדיקות וצילומים פזיוטרפיה וכו. הגשתי תביעה לביטוח על סמך הממצאים שהיו לי ועברתי גם בדיקה אצל רופא מומחה. תשובות הרופא המומחה היו שהוא מאשר נכות של 2.5% בצוואר ושיש לי נכות של 10% בגו התחתון בשל פריצות דיסק וכו אבל הוא לא מאשר שזה כתוצאה מהתאונה מאחר ולפי הרישומים הפעם הראשונה שהזכרנו את הגו התחתון שלי היה 3 חודשים לאחר התאונה. אני זכור לי בפרוש שאמרתי לרופא שטיפל בי שכואב לי הן בצוואר והן בגב התחתון. דברים פשוטים כמו להדיח כלים נכון להיום אני לא מסוגלת לעשות יותר מכמה דקות בעמידה. אני בסך הכל בת 29 ואני לא מסוגלת לעשות דברים פשוטים. מה אפשר לעשות בנדון? האם הוא יכול לקבוע את זה ככה? אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תאונת דרכים

ראשית, כאשר מדובר בתאונת דרכים אין צורך להתחיל בכלל ב"מירוץ" של קבלת חוות דעת רפואיות: בית המשפט ממנה מומחה רפואי מטעמו.לפיכך, לא ברור לי מיהו המומחה שהיית אצלו- האם בביטוח הלאומי? יתרה מכך, הגשת תביעה לחברת הביטוח לבדך איננה מומלצת: את מוכרחה ליווי של עורך דין לאורך כל הדרך.מה עוד שמדברייך נראה כי הפגיעה שנפגעת היא רצינית: את מתקשה בפעולות יומיום כמו רחיצת כלים. מכל מקום, על מנת לענות לך תשובה מבוססת יותר: צריך לראות את המסמכים הרפואיים הרלוונטים (תיק רפואי מקופת החולים, תיק פיזיוטרפיה וכו') ואז להנחות אותך לגבי המשך התהליך. קחי בחשבון שכל התהליכים הללו לוקחים זמן- ואם לא תזדרזי את עשויה להוותר ללא פיצוי בשל חלוף תקופת ההתיישנות. בהצלחה.

planeta

New member
יש לי עורך דין

הגשתי תביעה לביטוח דרך עורך דין זמן קצר לאחר התאונה. עורך הדין שלי הסביר לי כי יש באפשרותי 2 דרכים: אחת להסכים לפשרה שלהם והיא לקבל עליי את 2.5% הנכות והשניה ללכת לבית משפט. המומחה נקבע ע"י חברת הביטוח בהתייעצות עם העורך דין שלי. האם כדיי לי לפנות לחוו"ד נוספת ע"י מומחה? האם להתייעץ עם עורך דין נוסף? האם להגיש תביעה לבית משפט?

כל אחת מהדרכים הללו אפשרית

עקרונית, כל אחת מהדרכים הללו אפשרית. אולם, על מנת להכריע בין דרכי הפעולה שהוצעו לך, יש להכיר את הפרטים בתיק. בטוחני שעורך הדין שלך יעזור לך בנושא. במידה ואינך בטוחה ואת רוצה לשמוע דיעה נוספת- תוכלי לקבל חוות דעת נוספת מעורך דין נוסף, אולם קחי בחשבון שבדרך כלל יעוץ כזה הוא בתשלום. בהצלחה.

למעלה