תביעה לתשלום שכר עבודה -עזרה

מצב
הנושא נעול.

חרצית 1

New member

שלום וברכה , עבדתי חצי שנה בעסק פרטי . קבענו את תאריך התשלום ל-12 בכל חודש . בחודש ספטמבר המנהלת טענה כי אין לה את הכסף והיא תשלם מחר , בעוד שבוע וכן הלאה.... כך זה נמשך עד תחילת אוקטובר בו אמרתי לה שאינני מתכוונת לעבוד אצלה יותר ואני מתכוונת להגיש תביעה. שאלתי היא האם זה מספיק שאגיש את הטפסים (שישנם באתר ) או שאני זקוקה לעו"ד ? מהם הסיכויים שאקבל את כספי במידה ואין לה את הכסף ? או במקרה שהעסק לא רשום על שמה ? כמה זמן אורך הליך כזה ? דבר נוסף היא הוציאה תלוש על החודש שעבדתי למרות שלא שילמה לי , האם זה חוקי ? המון תודה

כמה תשובות.

שלום וברכה , עבדתי חצי שנה בעסק פרטי . קבענו את תאריך התשלום ל-12 בכל חודש . בחודש ספטמבר המנהלת טענה כי אין לה את הכסף והיא תשלם מחר , בעוד שבוע וכן הלאה.... כך זה נמשך עד תחילת אוקטובר בו אמרתי לה שאינני מתכוונת לעבוד אצלה יותר ואני מתכוונת להגיש תביעה. שאלתי היא האם זה מספיק שאגיש את הטפסים (שישנם באתר ) או שאני זקוקה לעו"ד ? מהם הסיכויים שאקבל את כספי במידה ואין לה את הכסף ? או במקרה שהעסק לא רשום על שמה ? כמה זמן אורך הליך כזה ? דבר נוסף היא הוציאה תלוש על החודש שעבדתי למרות שלא שילמה לי , האם זה חוקי ? המון תודה
כמה תשובות.
1. מספיק שתגישי תביעה לפי הטפסים, את לא צריכה עו"ד בשביל התביעה עצמה. 2. אם יש לה קשיים כספיים - יהיה קשה לגבות ממנה את הסכום שייפסק לזכותך בפסק הדין, אבל בדרך כלל זה לא בלתי אפשרי (במיוחד אם העסק שלה עוד קיים ועובד ויש מה לעקל שם או בדרך של עיקול זכויות שלה אצל לקוחות שלה וכד'). אם היא תפשוט רגל (או שהחברה תפורק, אם מדובר על חברה), אז תוכלי לקבל מביטוח לאומי את הכסף. 3. לא הבנתי את השאלה לגבי זה שהעסק לא רשום על שמה. אם היא המעבידה - היא זו שצריכה לשלם. אם המעביד היה מישהו אחר - הוא זה שצריך לשלם. אם מדובר במעבידה שהיא חברה - החברה צריכה לשלם. 4. קשה להעריך את זמן ההליך. אם היא לא תתגונן - זה יילך מהר (ענין של חודשיים בערך). אם היא תתגונן - יתנהלו דיונים ואי אפשר לדעת כמה זמן זה ייקח. אם תגישי בקשה לעיקול זמני - והבקשה תתקבל, זה יכול לזרז את ההליך. בשביל בקשה כזו כנראה כן תצטרכי עו"ד כי קשה לנסח את זה בלי ידע משפטי וגם צריך תצהיר. 5. חוקי להוציא תלוש על מה שלא קיבלת. לא חוקי לא לשלם. (זה שהיא הוציאה תלוש, זה דווקא סימן מעודד. זה מראה שלפחות הנהלת החשבונות שלה עוד מתפקדת).

מצב
הנושא נעול.
למעלה