תביעה נגד מעביד בגין נזקי גוף

מיקי20071

New member
תביעה נגד מעביד בגין נזקי גוף

שלום נפגעתי בתאונת עבודה וכתוצאה מכך נגרמו לי בלטי דיסק בגב אשר גורמים לי לכאבי גב ולמוגבלויות שונות אם כי ועדה רפואית + ערר של ביטוח לאומי קבעה לי 0% נכות. כעת אני מגישה תביעה מול ביטוח לאומי על החמרה במצבי הרפואי, ובנוסף אני מגישה תביעה מול המעביד שלי (לשעבר). במידה ואפסיד בתביעה מול המעביד, האם יש איזהשהו סיכוי שאצטרך לשלם סכום כלשהו למעביד? (נגיד, על כספים שהוציאו על שכירת עורך דין מולי?). תודה רבה.

תשובה:

א. זהו לא הפורום המתאים לשאלה מסוג זה. ישנם פורמים שיותר "מתמחים" בנושאים אלו. ב. לפני הגשת התביעה, אני ממליץ לשקול ערעור על תוצאות הועדה.

מיקי20071

New member
תודה רבה

לגבי סעיף ב' - כפי שכתבתי בהודעתי, קיבלתי 0% נכות גם בערר על הועדה הרפואית של ביטוח לאומי. כמה שאלות נוספות ברשותך (אשאל גם בפורומים נוספים, אבל אם יש לך תשובות אשמח לשמוע גם את דעתך). כעת אני מגישה תביעה מול ביטוח לאומי על החמרה במצבי הרפואי. האם כדאי לחכות קודם לראות אם אקבל אחוזי נכות בתביעה זו ורק אז להגיש תביעה מול המעביד? האם כדאי בכלל להגיש תביעה מול המעבידבמקרה של 0% נכות? כשמגישים תביעה מול מעביד במקרה של נזקי גוף (תאונת עבודה) האם הסיבה לתביעת המעביד היא בעצם התרשלות של המעביד? או שלא חייבת להיות התרשלות של המעביד אלא מספיק שזה קרה בזמן העבודה כדי לתבוע את המעביד? או שיכולות להיות סיבות אחרות? תודה רבה !

למעלה