תביעה עצמאית

תביעה עצמאית

ניסיתי להגיש תביעה באמצעות עורך דין, כנגד מכון רפואי בו נותחתי. העורך דין אליו פניתי כבר אינו מגלה עיניין,כי אין זה משתלם, ולא מצא רופא שיהיה מוכן לקבוע שהייתה רשלנות. אך המכון מוכן לתת פיצוי מינימלי. האם אוכל להמשיך את התהליך של בקשת הפיצוי בעצמי, ללא העורך שאינו מגלה כל עיניין?

מציעה לפנות להתיעץ...

מציעה לפנות להתיעצות עם עורך דין נוסף, על מנת שתוכלו לקבוע אם סכום הפיצוי שהוצע לך על ידי הביטוח הוא הולם. דעתי היא שתביעות בתחום הרשלנות הרפואית דורשות ידע ומיומנות רבה, ואינני סבורה שתוכל להמשיך בזה לבדך ללא עורך דין. זה פשוט מסובך מדי. מדוע עורך הדין שלך איננו מגלה עניין? האם הוא סבור שסכום הפיצוי שהוצע הוא הוגן?

תגובה

עורך דיני שהוא גם רופא ועוסק רק בניזקי גוף, פנה לארבעה רופאי עיניים בניסיון לקבל חוות דעת על רשלנות רפואית, אך כולם סירבו לטעון שהייתה כאן רשלנות רפואית, כי הם כך חושבים או מכיוון שאינם רוצים לפגוע בחבריהם למקצוע זה, שזהו גם מקצועם. בהיעדר חוות החברה מוכנה לתת פיצוי מינימלי כדי לסגור עיניין. עורך דיני אומר כי זה אמור להיות פרוטות שאינם ראויות לבזבוז זמנו, ואמר לי פנה לעו"ד אחר. אני שואל האם אוכל לבצע תביעה זו בעצמי, כי נמאס לי מהסחבת של עורכי דין והעמלות שדורשים ממני? תודה

אבל

אתה כמובן יודע יותר טוב מכל הרופאים.. בלי חוות דעת מפסיכיאטר מומחה אתה אפילו לא יכול להגיש תביעה לפיצויים על נזקי גוף, בטח לא בטענה של רשלנות רפואית. אם אתה לא מוצא מומחה שמוכן לכתוב לך חוות דעת - תגיד תודה שבכלל מציעים לך משהו כפשרה, וקח את זה בשתי ידיים.

למעלה