תביעה שכזו

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
פחות מיממה לפני מבחן הטסט ולאחר שעשה שיעורי ריענון טרם הטסט, הוא מקבל הודעה כי המבחן בוטל ועליו להזמין מבחן חדש. הוא מזמין באתר מבחן נוסף וזה נקבע לתאריך 11.3.

בכתב התביעה שהגיש תלמיד הנהיגה בבית המשפט לתביעות קטנות באשדוד, הוא כותב: "עשיתי שיעורים לפני המבחן המעשי, ועכשיו שנדחה בכמעט חודש אני אצטרך לעשות שיעורים נוספים, כדי להגיע מוכן לטסט".

בתביעתו מבקש התובע (תלמיד הנהיגה) כי החברה שאחראית על מבחני הנהיגה המעשית תפצה אותו בסכום של 6 שיעורי נהיגה, כ-1,020 ש"ח.

לדעתכם מגיע לו פיצוי?

Harrington

Well-known member
מנהל
פחות מיממה לפני מבחן הטסט ולאחר שעשה שיעורי ריענון טרם הטסט, הוא מקבל הודעה כי המבחן בוטל ועליו להזמין מבחן חדש. הוא מזמין באתר מבחן נוסף וזה נקבע לתאריך 11.3.

בכתב התביעה שהגיש תלמיד הנהיגה בבית המשפט לתביעות קטנות באשדוד, הוא כותב: "עשיתי שיעורים לפני המבחן המעשי, ועכשיו שנדחה בכמעט חודש אני אצטרך לעשות שיעורים נוספים, כדי להגיע מוכן לטסט".

בתביעתו מבקש התובע (תלמיד הנהיגה) כי החברה שאחראית על מבחני הנהיגה המעשית תפצה אותו בסכום של 6 שיעורי נהיגה, כ-1,020 ש"ח.

לדעתכם מגיע לו פיצוי?
אם יצליח להוכיח שנגרם לו נזק בעקבות פעילות הנתבעת, בהחלט יתכן שיוכל לזכות. השאלה אם אכן יזדקק ל6 שיעורים נוספים בשביל חודש העיכוב. נשמע לי מופרך לחלוטין על פניו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אם יצליח להוכיח שנגרם לו נזק בעקבות פעילות הנתבעת, בהחלט יתכן שיוכל לזכות. השאלה אם אכן יזדקק ל6 שיעורים נוספים בשביל חודש העיכוב. נשמע לי מופרך לחלוטין על פניו.
אם יזכה בתביעה , נראה טרנד בחדש.
לא מוגזם 6 שיעורים.
אם זוכרת נכון, משלמים למורה לפני הטסט המעשי כ-4 שיעורים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם יזכה בתביעה , נראה טרנד בחדש.
לא מוגזם 6 שיעורים.
אם זוכרת נכון, משלמים למורה לפני הטסט המעשי כ-4 שיעורים.
או שנראה את המערכת מתקנת עצמה כדי למנוע ביטולים ברגע האחרון.

ברור שיש שיעורים לפני טסט. השאלה אם דחיה בטסט מחייב עוד פעם את אותה כמות שיעורים.

משתפרת1

Well-known member

לדעתכם מגיע לו פיצוי?
אולי עבור שיעור אחד, לכל היותר שנים.
אם הוא יודע מה שצריך כדי לעבור מבחן מעשי אין סיבה שימשיך ללמוד כל זמן הדחיה, הוא צריך רק שיעור רענון סמוך למבחן.

דיברגנט חדש

Well-known member

לדעתכם מגיע לו פיצוי?
אם כעבור חודש יזדקק לשיעורים נוספים, סימן שלא מוכן לטסט ורצוי שייקח אותם.
הרי גם כאשר יש רישיון נהיגה, במיוחד בגילו, יש פעמים שלא נוהגים פרק זמן ארוך, מה ייעשה אז? תאונה?

nothing but the truth

Well-known member
אינני יודע כיצד בית המשפט יפסוק, אך התביעה נשמעת מאוד מוגחכת. אם הוא מתכוון לגשת לטסט, זה אומר שמבחינתו ומבחינתו המורה שמגיש אותו הוא מוכן לקבל רישיון נהיגה.
אם הוא זקוק לעוד רענון בגלל הדחיה , הוא בעצם אומר שאינו מוכן לקבל הגה ליד. אם החוק היה מחייב לבצע שיעור נהיגה בטרם הטסט , הייתי יכול להסכים עם התביעה. ההשערה שלי - התביעה תידחה.

נ.ב. - אני זוכר שלפני הטסט עשיתי שיעור אחד. אבל זה היה מזמן.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אינני יודע כיצד בית המשפט יפסוק, אך התביעה נשמעת מאוד מוגחכת. אם הוא מתכוון לגשת לטסט, זה אומר שמבחינתו ומבחינתו המורה שמגיש אותו הוא מוכן לקבל רישיון נהיגה.
אם הוא זקוק לעוד רענון בגלל הדחיה , הוא בעצם אומר שאינו מוכן לקבל הגה ליד. אם החוק היה מחייב לבצע שיעור נהיגה בטרם הטסט , הייתי יכול להסכים עם התביעה. ההשערה שלי - התביעה תידחה.

נ.ב. - אני זוכר שלפני הטסט עשיתי שיעור אחד. אבל זה היה מזמן.
שיעור אחד, ושילמת על 2 שיעורים.

nothing but the truth

Well-known member
אם כעבור חודש יזדקק לשיעורים נוספים, סימן שלא מוכן לטסט ורצוי שייקח אותם.
הרי גם כאשר יש רישיון נהיגה, במיוחד בגילו, יש פעמים שלא נוהגים פרק זמן ארוך, מה ייעשה אז? תאונה?

אף אחד לא אומר שלא צריך לקחת שיעורים, השאלה אם המדינה צריכה לממן את השיעורים האלה. שיעשה אותם על חשבונו.
אם זה רמת הידע שלו, אסור להעביר אותו טסט, סכנה לציבור|!|

את זה הבוחן יחליט, ובכל מקרה שיממן את השיעורים על חשבונו.

יש דרישת מינימום לפחות 40 שנים.

אם אתה מדבר על רישיון לרכב פרטי הרבה פחות מ 40 שנה , יותר לכיוון ה 30 . כשאני למדתי נהיגה בשום מקום לא ציינו את מספר השיעורים שלקחתי, שילמתי למורה הנהיגה במזומן, ולא קיבלתי שום קבלה או אסמכתא אחרת על התשלום (מתאר לעצמי שהוא לא דיווח על חלק גדול מהשיעורים).

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
אף אחד לא אומר שלא צריך לקחת שיעורים, השאלה אם המדינה צריכה לממן את השיעורים האלה. שיעשה אותם על חשבונו.
חשבתי שזאת שאלה רטורית, ברור שעל חשבונו.
את זה הבוחן יחליט, ובכל מקרה שיממן את השיעורים על חשבונו.
ברור, אלא אם כן הצבא יחליט לממן לו אם ירצה להיות נהג צבאי.
אם אתה מדבר על רישיון לרכב פרטי הרבה פחות מ 40 שנה , יותר לכיוון ה 30 . כשאני למדתי נהיגה בשום מקום לא ציינו את מספר השיעורים שלקחתי, שילמתי למורה הנהיגה במזומן, ולא קיבלתי שום קבלה או אסמכתא אחרת על התשלום (מתאר לעצמי שהוא לא דיווח על חלק גדול מהשיעורים).
לא, זה בהחלט יותר לכיוון 40 שנה, המורה רשם את זה אצלו, היה לו מחברת (כן, פעם זה לא היה אלקטרוני :)).

nothing but the truth

Well-known member
חשבתי שזאת שאלה רטורית, ברור שעל חשבונו.

ברור, אלא אם כן הצבא יחליט לממן לו אם ירצה להיות נהג צבאי.

זה כל הנושא של הפוסט - אם על חשבונו התביעה תידחה.

לא, זה בהחלט יותר לכיוון 40 שנה, המורה רשם את זה אצלו, היה לו מחברת (כן, פעם זה לא היה אלקטרוני :)).

המורה שלי היה רושם לו ביומן רק את התאריכים שקבע לי שיעור, בכל פעם מחדש. קרה אפילו מקרה שאבד את זה והבריז לי משיעור.
זה גם נשמע לי קצת בעייתי שהוא לא ייתן שום קבלה על השיעורים ואחר כך יצהיר על מספר השיעורים שהתלמיד עשה - קצת עלול לסבך את עצמו עם רשות המסים.

אתה צריך לרענן את זכרונך, אם כבר סוף שנות ה-80.
אולי, ואולי אתה צריך.
אם תצליח להראות נוהל מסוף שנות ה 80 שמראה את זה - אודה שהזיכרון שלי בעייתי.

דיברגנט חדש

Well-known member
הבת שלי עברה טסט לפני 30 שנה, ואז לא היתה דרישת מינימום שיעורים. לפני 10 שנים היתה, כלומר הדרישה היא איפהשהו בין שני המספרים הללו, קרוב יותר ל-30.
צר לי, אך את טועה.
אפילו, לפני 40 שנה, שיעורים בני 40 דק' היה מכסה של 21 שיעורי מינימום ושיעורים בני 25 דק', היה מכסה של 28 שיעורים.

למעלה