תביעה שכזו

דיברגנט חדש

Well-known member
אינני יודע כיצד בית המשפט יפסוק, אך התביעה נשמעת מאוד מוגחכת. אם הוא מתכוון לגשת לטסט, זה אומר שמבחינתו ומבחינתו המורה שמגיש אותו הוא מוכן לקבל רישיון נהיגה.
אם הוא זקוק לעוד רענון בגלל הדחיה , הוא בעצם אומר שאינו מוכן לקבל הגה ליד. אם החוק היה מחייב לבצע שיעור נהיגה בטרם הטסט , הייתי יכול להסכים עם התביעה. ההשערה שלי - התביעה תידחה.

נ.ב. - אני זוכר שלפני הטסט עשיתי שיעור אחד. אבל זה היה מזמן.
אם זה רמת הידע שלו, אסור להעביר אותו טסט, סכנה לציבור|!|

ריקי זו אני

Well-known member
בואו נסתכל על מערכת המשפט בישראל... (כידוע גופים רקובים ומחינים)...
בתקופה האחרונה רבו עד מאוד התביעות על הוצאת לשון הרע וכאלה. הסכומים הנתבעים חסרי פרופורציה לחלויטין...
אז מה אומר שופט סביר בבית משפט לא סביר בעליל, כשעומד מולו עו"ד שדורש -.5,000,000 ₪ עבור מרשו שנפגע מפלוני שכינה אותו 'חזיר על שיפוד עץ...'?
אחרי חשיבה מעמיקה (בכל אופן מקבל שכר חודשי), קובע השופט שהמשפט שנאמר שווה פיצוי... אבל הסך מעט גבוה... לא? קבע -.50,000 ₪ פיצוי והוצאות משפט...
ברור שבתובע לא נעלב מהנתבע... והכל ידוע. האם ידוע שהעו"ד אומר ללקוח לתבוע סך כדי לקבל 10% מהסך?
כנראה שכן...

Harrington

Well-known member
מנהל
בואו נסתכל על מערכת המשפט בישראל... (כידוע גופים רקובים ומחינים)...
בתקופה האחרונה רבו עד מאוד התביעות על הוצאת לשון הרע וכאלה. הסכומים הנתבעים חסרי פרופורציה לחלויטין...
אז מה אומר שופט סביר בבית משפט לא סביר בעליל, כשעומד מולו עו"ד שדורש -.5,000,000 ₪ עבור מרשו שנפגע מפלוני שכינה אותו 'חזיר על שיפוד עץ...'?
אחרי חשיבה מעמיקה (בכל אופן מקבל שכר חודשי), קובע השופט שהמשפט שנאמר שווה פיצוי... אבל הסך מעט גבוה... לא? קבע -.50,000 ₪ פיצוי והוצאות משפט...
ברור שבתובע לא נעלב מהנתבע... והכל ידוע. האם ידוע שהעו"ד אומר ללקוח לתבוע סך כדי לקבל 10% מהסך?
כנראה שכן...
תביעות כאלה שנפתחות על 5 מלש"ח אינן תביעות לשון הרע. הן או תביעות השתקה, או תביעות לפרסום. גם התובע בתביעות האלה יודע שהוא לא יקבל את הסכום שנתבע (אלא אם קוראים לו יאיר נתניהו והוא לא הגיש כתב הגנה ;-)). זה טוב בשביל הכותרת בתקשורת. מובטח לך בתביעות האלה שהידיעה על משיכת התביעה או על סיום התיק בפשרה של שקל וחצי, תופיע בעמוד 19 למטה :).

למעלה