תביעה

drawing

New member
תביעה

שלום,
לפני מספר שבועות עמדתי ברמזור שלפניו 2 נתיבים: לנתיב הימני יש שתי אופציות להמשך נסיעה: ישר או שמאלה. בנתיב השמאלי ניתן לפנות אך ורק שמאלה.
אני עמדתי בנתיב הימני עם איתות שמאלה ועמדתי מאחורי רכב אשר בעת מעבר הרמזור מאדום לירוק לא החל לנסוע. כעבור 2-3 שניות שאני רואה כי הוא עדיין אינו שם לב שהרמזור עבר לירוק צפרתי לו והוא החל לנסוע. גם אני התחלתי לנסוע והתחלתי בפנייה שמאלה. בעת הזו מתנגשת בי מהנתיב משמאלי מכונית שרצתה לנסוע ישר (הנתיב משמאלי הינו לנסיעה שמאלה בלבד). לאחר ההתנגשות ממשיך הרכב לנסוע ואני ממהרת לנסוע אחריו כדי לא לתת לו לברוח. האשה מהרכב הפוגע רואה שאני נוסעת אחרייה ולבסוף עוצרת (500 מטר לערך אחרי אזור התאונה) וטוענת שאנחנו (אני והרכב שמלפניי) עמדנו ולא נסענו (היא לא המשיכה את המשפט אבל כאילו רצתה להסביר שזה למה עקפה מצד שמאל בנתיב שפונה רק שמאלה והמשיכה ישר).
האשה ברכב הפוגע לא מוכנה להודות באשמה והתיק הועבר לעו"ד של הביטוח.
מה דעתכם? כיצד עליי להכין את עצמי לבית המשפט? בגלל שהיא המשיכה לנסוע אין לי תמונות שמוכיחות שהיא המשיכה ישר מנתיב שפונה שמאלה ואין מצלמה שתיעדה את התאונה (ככל הידוע לי).

shlang

New member
שלא תודה. בית המשפט כבר ירשיע אותה

מנתיב המסומן בחיצים לכוון נסיעה , נוסעים אך ורק בהתאם לכוון החץ (שהוא תמרור וחובה לציית לו)

drawing

New member
השאלה מה אני עושה אם היא תשקר?

מאוד הופתעתי שהיא לא מודה ומעדיפה להפגש בבית משפט.
היות שכך אני חושבת שהיא עומדת לשקר ולי אין תמונות מזירת התאונה כדי להוכיח את מיקום הרכב הפוגע...

be_roo

New member
להבא: לאחר תאונה מקליטים/מצלמים הכל

באותה שיחה היא למעשה מודה בעובדות אבל לא באשמה, זה משחק לטובתך כי האשמה היא עניין של פרשנות, העובדות משחקות לטובתך.
את יכולה לנסות להתקשר אליה ולנסות לגרום לה לחזור על הדברים ולהקליט אותה.

drawing

New member
אשמח להמלצות על מצלמה/מקליט

אתה צודק וזה הלקח שלי.
יש לך המלצות למצלמה (עדיף נסתר) שאפשר לשים ברכב ולא יראו מבחוץ (שלא יפרצו לי את האוטו ויגנבו לי את המצלמה)?
והמלצה בבקשה גם למקלט נייד גם מוסווה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בשביל מצלמה לא פורצים לרכב

כולה, כולל כרטיס זכרון שמספיק לכמה שעות צילום, קצת למעלה מ 100 ש"ח, באופיס דיפו, מחסני חשמל וחנויות רבות אחרות
אבל מצלמה ברכב לא מיועדת לדברים כאלה, למטרה זאת ניתן להשתמש בסמארטפון שממילא (במידה ויש) מוציאים אותו לצילום הפגיעה והרשיונות

be_roo

New member

creth11

New member
דבר ראשון היא אינה חייבת להודות בכלום לזה יש שופט

דבר שני את צריכה לעשות שירטוט שיתאר את הנתיבים והסימונים הרלוונטיים עם סימו מקום העמידה של כל רכב וכיוון תנועתו.
.את צריכה לקבל חוות דעת שמאי לעלות התיקון והנזקים בריכבך ורצוי גם לצלם את הצומת ןהנתיבים שתןכלי להציג במישפט.
השאר יעשה ע"י העו"ד של הביטוח והוא גם ינחה אותך מה ואיך.
השופט יפסוק לפי העדוית שיונחו בפניו.
בהצלחה ורק נסיעות טובות

drawing

New member
עשיתי את זה

לאחר התאונה הייתי אצל מוסך הסדר ושם מילאתי טפסי תביעה צד ג' הכוללים שרטוט נתיבים וסימונים וכן, גם שמאי ראה את הרכב. הרכב כבר תוקן ואני יודעת מה העלויות.
אני פשוט חושבת שאם היא לא מודה באשמה אזי היא הולכת לשקר כיוון שלפי הנתיבים זה ברור שהיא עשתה עליי עבירת תנועה שהביאה לתאונה.
אם היא תשקר וזו תהיה מילה שלי נגד מילה שלה וצדק לא ייצא לאור זה מאוד יכאיב לי. המסקנה שלי זה שצריך מצלמה ומקליט לכל מקום שאנו הולכים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תה לא צריך להכין עצמך למשפט

בשביל זה יש עורך דין
ועורך דין של חברת ביטוח יודע היטב איך לסדר עניינים מול חברת ביטוח שניה.
ולעצם העניין - גם אם היא תאמר בבית המשפט (או בכל מקום) שרצתה לפנות שמאלה ולא להמשיך ישר - היא תצטרך להסביר שני דברים
1. מדוע אחרי הפגיעה המשיכה ישר
2. גם אם רצתה לפנות שמאלה זו לא סיבה לפגוע בנהג בנתיב שמימינה המסומן שמאלה

למעלה