תביעות קטנות בגין תאונה

N o N a m e11

New member
תביעות קטנות בגין תאונה../images/Emo73.gif

שלום וברכה. אודה למי שיוכל להפנות אותי לקישור עדכני או לצרף את המסמכים הדרושים לתביעות קטנות ואולי גם לכוון אותי. הבנתי שאפשר לעשות זאת און ליין. נפגעתי ע"י קלנועית בהיותי הולכת רגל על המדרכה. הפוגע עלה מכביש ראשי במרכז העיר על המדרכה ופגע בי. לצערי קלנועית לא מוכרת כרכב מנועי. ולכן אני מעונינת לתבוע את הפוגע על הפסד שכר של 4 וחצי חודשים ונזקי גוף וההוצאות שנגרמו לי עקב כך לרבות האמבולנס שפינה אותי ושלא נדבר על הסבל הכאב והטראומה שמלווים אותי עד היום. לציין שהעבודה שלי תלויה בגוף והרגליים בעיקר ( אני מדריכת אירובי...) אודה לכל עזרה והכוונה ולאיתור הטפסים העדכניים ביותר לשם תביעה. יום טוב ורק בריאות וללא תאונות!

תשובה

אינני סבור כי תביעה קטנה היא האמצעי המשפטי הנכון במקרה זה. קחי בחשבון שבית המשפט לתביעות קטנות אף מוסמך להעביר תביעה לבית משפט השלום אם ראה כי התביעה אינה מתאימה להתברר בביהמ"ש לתביעות קטנות. תביעת נזקי גוף עשויה להיות מסובכת משפטית ולפיכך יש סיכוי לא מבוטל שגם אם תגישי תביעה קטנה, ביהמ"ש עשוי להעבירה לבימ"ש השלום. אני מציע לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני מעו"ד המתמחה בנזקי גוף. יתכן גם שבעל הקלנועית כן רכש ביטוח חובה (יש אפשרות כזו).

N o N a m e11

New member
היתי כבר אצל 2 עו"ד...../images/Emo4.gif

העו"ד השנייה הציעה לי תביעות קטנות מאחר ולפוגע אין ביטוח וזה בדוק. בקשתי ממנו מסמכים רשיונות וביטוחים בשעת התאונה והוא טען שאין לו! יחד עם זאת, הוא אדם מוכר בעיר בה אני מתגוררת, ומקורבים בדקו זאת עבורי ואין לו. לעומת זאת, העו"ד הראשון אמר שזה חסר סיכוי... הפוגע עדיין מסתובב עם קלנועית בכבישים עירוניים ובין עירוניים (יצא לי לראותו כבר פעמיים) אם כך, מה לדעתך עליי לעשות? אודה מאוד לעזרתך.

N o N a m e11

New member
דבר נוסף-

אשמח גם לקבל קישור שיוביל אותי למסמכים הנכונים והמעודכנים שעליי למלא על מנת להגיע לתביעות קטנות.. או לחילופין קובץ מצורף עם הטפסים עצמם. כמו"כ אשמח לשמוע את המשך דעתך והמלצתך בעניין. הרי מישהו חייב לקחת אחריות על כל התאונה הזו... תודה רבה על ההתייסות.

למעלה