תביעת השתתפות עצמית אחרי 5.5 חודשים

תביעת השתתפות עצמית אחרי 5.5 חודשים

שלום רב,
לפני כ- 9 חודשים הייתי מעורבת בתאונה - רכב שעצר במקום אסור, 2 הרכבים שאחריו הצליחו לעצור בשלום, ואני, שהצלחתי רק להאט ולסובב את הרכב, נכנסתי ברכב השלישי - ג'יפ גדול.
בעת התאונה צילמתי את מצב הרכבים האחרים (השני והשלישי - הרכב שעצר באופן לא חוקי ברח), ורשמתי את פרטי הנהגים. יש לציין כי באותו הזמן נראה היה שלא נגרם נזק לרכבים האחרים.
הרכב שלי הוגדר כטוטאל-לוס, קיבלתי את כספי הביטוח ומאז נותק הקשר ביני לבין חברת הביטוח, שסרבו לבטח את הרכב החדש שלי.
כמעט חצי שנה לאחר התאונה קיבלתי מחברת הביטוח דרישה לשלם 1,028 ש"ח השתתפות עצמית בתיקונים שעבר אחד הרכבים האחרים שהיו במקום.
מכיוון שעבר זמן די ארוך, הרי שזרקתי את פרטי הנהגים, וגם התמונות שצילמתי נעלמו כשהסלולרי הישן שלי הושבת. היה לי ברור שהנושא נסגר.
השאלה שלי היא האם לא היה על חברת הביטוח ליידע אותי תוך זמן סביר שקיימת תביעה נגדי?
מעבר לכך, האם אני מחוייבת לשלם את ההשתתפות העצמית, כאשר לו הייתי מיודעת בנושא בתקופה שלאחר התאונה, הייתי יכולה להוכיח כי לא נגרם כל נזק לרכבים האחרים?

הבולאי

New member
לכן אמרו חז'ל 'שלח לחמך על פני המים' ומי שטרח

בערב שבת -אוכל בשבת'.
לא שמרת על עדות לטובתך. את זו שנכנסת מאחור כי לא שמרת מרחק וזה מה שקובע
למרות רשלנות האחרים. שלמי.

ועוד אמרו... "חמור קופץ בראש"

השאלה היתה לגבי האיחור בבקשת התשלום של חברת הביטוח. הבנת הנקרא.

תשלום השתתפות עצמית

תוכלי לשחזר את פרטי הנהגים באמצעות חברת הביטוח שלך. כך או כך, תשלום ההשתתפות העצמית של הנהג הנפגע הינו בשל אחריותך לתאונה ואין בעובדה שחלפו חודשים כדי לפגוע בדרישתו לקבל את התשלום.
בברכה, עו"ד יניב בקאל

תודה - רק רציתי לדעת אם לא היו צריכים ליידע

אותי תוך זמן סדיר.
הדרישה לתשלום אחרי כ"כ הרבה זמן הפתיעה אותי.

הבולאי

New member
אמנם אתה זהב טהור אבל מזוייף ועשוי מפח. אמנם

לי אין הבנת הנרקא אבל אתה חושב כי כולם חייבים לענות לציפיות שלך. לחברת הבטוח יש זמן של שלוש שנים. עברת עבירה -שלם ואל תפגין בורות וגסות ארוח.

ותאר לך שהיית עונה ישירות על שאלתי

"לחברת הביטוח יש זמן של שלוש שנים לתבוע החזר"
מבלי לשער שאני מחפשת להתחמק מתשלום או לעשות לי כל ניתוח פסיכולוגי אחר?
מאידך, לו לא הייתי בורה בנושא, אני ושכמותי, הפורום הזה היה הרי מיותר, לא?
ולו לא היינו, אנחנו הבורים, מצפים לקבל תשובה ישירה לשאלתנו ותו לא, הרי גם אז היה הפורום הזה מיותר, לא?
תודה על המידע

הבולאי

New member
אני הסברתי לך כי היה עלך,כמעורבת בתאונה

לברר מי השותפים ומי חברות הבטוח שלהם ולאסוף כל פיסת מידע. זה מה שאת עושה בדרך כלל שאת רוצה לדעת על משהו או מישהו(אפילו לקרוא בקוטורת על הצגה אן סרט).
בנוסף אינ מאמין כי לא ידעת שדהפוגע מאחור,תמיד,אבל תמיד אשם.
כל חבר או ידיד שלך יכול היה לומר לך זאת ובטח סוכן הבטוח אליו פנית בדווח.
על כל פנים שתהיי בריאה.

זה בסדר

אני לא מאמינה שאתה מרצה למינהל וענייני עבודה, אז אנחנו שווים.

שים לב - פעם שלישית: כל מה ששאלתי היה האם חלה מגבלת זמן על חברת הביטוח ליידע אותי לגבי התביעה הנוספת והצורך שלי לשלם השתתפות עצמית.
לא כתבתי בשום מקום שום דבר על אשמה - ברור שידוע לי שעל פי החוק הפוגע מאחור תמיד אשם, אם כי בנסיבות מסויימות הוא אינו האשם היחיד והבלעדי. אבל שוב, המידע הזה אינו רלוונטי למה ששאלתי.

למעלה