תביעת נזק מתאונה

מרדכיX

New member
תביעת נזק מתאונה

לפני מספר ימים נסעתי ברחוב צר דו-סטרי ( ללא סימון מסלולים ) .
לאחר שהרחוב מתעקל לשמאל עצרתי מספר מטרים לאחר העיקול , בצמוד למדרכה השמאלית שמסומנת באדום-לבן .
לפתע לאחר כ-10 שניות הגיח מהסיבוב שמאחרי רכב שנסע במהירות ופגע ברכבי מאחור

הנהגת הפוגעת כמובן ניסתה להתקיף אותי ולומר ש : "נסעתי אחריך ברחוב הצר ובגלל שבלמת בפתאומיות בעיקול ברחוב הצר מאוד, קרתה התאונה וזו אשמתך" .
לרכבה של הפוגעת לא נגרם כל נזק נראה לעין ולצערי לא יכולתי לצלם כי לא היתה ברשותי מצלמה. החלפנו פרטים והמשכנו בנסיעה.
רכבי מבוטח בביטוח צד-ג ואהיה חייב לתבוע את הביטוח של הפוגעת ע"מ לכסות את הנזק.

א. בתביעה כזו , סביר להניח שהחברה שלה תסרב לשלם לי , בטענה שהיא לא אשמה ותגרור אותי לבית-המשפט ולכאב ראש של סחבת ?
או שסיכוי טוב מאוד שאקבל את הפיצוי מהם ?

ב. ייתכן מצב שהפוגעת תטען שנגרם לרכבה נזק ( ותגיש דוח תיקונים ) ואז חברת הביטוח שלה תנסה להפחית מעלות הנזק שנגרם לי את העלות שנגרם לה ,
או שאם כבר היא משלמת לי , היא מחויבת לשלם לי את מלוא סכום התביעה שלי ואת הנזק שלה יתבעו אח"כ ממני בנפרד ?

אם אתבע את הנהגת הפוגעת , האם לדעתכם אוכל לקבל את מלוא הסכום שאוציא לתיקון ?
כי גם אם טענתה היתה נכונה , שבלמתי בפתאומיות , לפי החוק היא אשמה בגלל שלא שמרה מרחק מספיק ?

מה הסיכוי שבית-המשפט יקבע שהיא לא אשמה ? \ יפחיתו לי סכום ניכר בגלל אשמה תורמת שעצרתי ברחוב צר בסמוך לאדום-לבן [ בפתאומיות] ?
ואם יופחת , עד כמה יכולה להיות ההפחתה ?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לפי תאורך שניכם ביצעתם עבירות לכאורה

אתה עמדת בניגוד לכיוון התנועה ובמקום אסור והיא לא שמרה מרחק
כל אחד מכם רשאי לפנות לנהג השני (או לאחת מחברות הביטוח) ולבקש כיסוי לנזקיו, לחברות הביטוח ידע ונסיון רב איך להסדיר עניינים אלה
ולשאלותייך
א. חברת הביטוח שלה תסרב לשלם לך או תסכים לשלם חלקית בלבד לאחר שתשמע את המבוטחת שלהם ותחליט במידת אשמתה, היא לא "תגרור אותך לבית המשפט" אבל גם לא יכולה לחסום דרכך מהגשת תביעה.
ב. אין קשר בין הנזק שנגרם, אם נגרם, לרכבה לנזק שנגרם לך, הם לא מחויבים לשלם לך כלום כי אינך מבוטח שלהם אך במידה וימצאו שזו אשמתה עליהם להיכנס לנעליה בעניין הפיצוי לך, ברור שאם נגרמו לה נזקים והם חושבים שזו אשמתך הם עלולים לתבוע ממך שתפצה אותם על מה ששילמו לה.
-
במידה ולא תסתדרו בלי משפט אתה רשאי לתבוע נזקייך ממנה והיא רשאית לתבוע ממך, בית המשפט יחליט ע"ס ההוכחות שיוגשו לו מה גובה הנזק לכל אחד, מי יפצה את מי ובכמה.

creth11

New member
בהמשך ובתוספת להסבר שקיבלת לעניין המישפט

במיישפט 2 הצדדים מגישים את סכום הנזק פלוס הוצאות המישפט והשופט מחלק את ההחזרים לפי חלוקת האחריות לתאונה אותה הוא פוסק לפי הנתונים המובאים לפניו, לעיתים נדירות והמיקרה הזה אינו כזה תחולק האחריות 100 אחוז לצד אחד שהוא ישא בכל עלות הנזק הכוללת שהובאה ביפני השופט,
במיקרה שלך ההערכה היא באיזור 50 50 אחוז חלוקת אחריות כלומר כל צד ישא בעלות חצי מכלל ההוצאות שהובאו מ2 הצדדים לשופט במיקרה הצלחה כבירה האחריות תחולק 80 20 לטובתך עכשיו תעשה את החשבון אם כדאי לך פשרה או לא, את המישפט ינהלו חברות הביטוח ממילא ואתה ממילא תשלם את ההישתתפות העצמית כך שאם אתה מבוטח צד ג תן לחברת הביטוח לנהל את התיק כרצונה, אם אינך מבוטח צריך להוסיף שכר עו"ד המומלץ לדיון כזה מה שלא בטוח יעשה לך טוב בחשבון הכולל.

doti21

New member
מוצר מעניין שנראה שיכול לעזור מניעת תאונות מהסוג הזה

מוצר מעניין שנתקלתי בו לפני כמה ימים שאמור לעזור במניעת תאונות מהסוג הזה..
חשבתי שיעניין אתכם: [URL]http://unbouncepages.com/keep-away-1/[/URL]

למעלה