תבעיה על נזק לרכב

shayzul

New member
תבעיה על נזק לרכב

שלום רב, הייתי מעורב בתאונת שרשרת, הרכב שלי נמצא בין שני רכבים, הרכב שלי ירד מהכביש ע"י שמאי 160% נזק. פניתי לחברת הביטוח של הנהג מאחורי, הם סירבו לשלם. פניתי לעורכת דין, היא הכינה בשבילי כתב תביעה, ע"ס סכום הרכב + הוצעות עורך דין + הוצעות משפט שזה כ 15~ אלף ש"ח סך הכל. לאחר כחודש הגיע מכתב הגנה, בעל 9 סעיפים, 8 מהם שקר מוחלט כמו 1. ירד גשם (יש תמונות מתועדות שלא) 2. היה עוד רכב מאחורה והוא ברח (היה שם פקק אי אפשר לברוח, אין לו שום נזק מאחורה) 3. הנהג (אני) סירב לדבר ואמר (ציטוט) "לא מעניין אותי כלום" (לא אמר את זה) כבר עברו מאז כמה חודשים, לא היה לא זימון ולא משפט, איך אני מתעדכן בהתקדמות התיק? ואיך אני מטפל בשקרים שלו?

ססובר

New member
בשביל זה יש לך עורכת דין

שתברר מה מועד המשפט (בעיקרון גם את היכול לברר זאת באתר בתי המשפט על פי פרטי התיק). אתה צריך להביא הוכחות לסתירת הטענות השקריות שלו, תעזר בערוכת הדין להביון אלו מהטענות חשובות ואלו לןא רלבנטיות. למשל לגבי מזג אויר, תביא צילום מהעיתון של יום קודם ובו תחזית ליום בהיר למחרת . דרך אגב , יתכן שהעובדה שירד גשם רק מחמירה את אחריותו, כי היה עליו לנהוג במשנה זהירות ולשמור מרחק רב יותר.

shayzul

New member
אין עורכת דין

היא רק ערכה את כתב התביעה, בתביעות קטנות היא לא מסכימה לייצג. העניין שלא היה גשם מתועד בתמונות.

shayzul

New member
איך מבצעים את זה?

צריך להגיש בקשה מסויימת? או לבוא ולקחת?

ביפו

New member
חוסר נתונים- אולי מחסיר בתשובה

בתשובה ל hyzul- תביעה על נזק לרכב. ============================== אמרת משהו-הייתי מעורב בתאונת שרשרת, הרכב שלי נמצא בין שני רכבים, הרכב שלי ירד מהכביש ע"י שמאי 160% נזק. ------------ יופי , פירוש "תאונת שרשרת" עבורי - הוא שמישהו פגע במישהו, ועוד מישהו, וזה האחרון - פגע במישהו נוסף...------------------- מי החל/גרם את התאונה? הא הרכב שמאחוריך החל בה, או רכב שמלפניך? לדוגמא , כפי שאתה מתאר- א. היה פקק. אי אפשר היה לברוח- ואז הרכב שמלפניך החל בפגיעה בך -ב. ואילו הרכב שמאחוריך =פגע בך גם כן, או/ו גם נפגע ממך...ואולי - כל זה החל 3 רכבים לפניך , כשרכב עצר בפתאומיות(אולי בגלל רמזור)ואז כל מי שאחריו ולא היה עירני מספיק- נתקע בזה שלפניו, וכך אתה בנזק לפי שמאי - של 160%. אז מי חברת הביטוח של איזה רכב ש"צריכה לשלם את נזקך"? לדעתי, וזה ההגיון הפרטי שלי- הרכב שיצר , החל את התאונה, חברת הביטוח שלו, היא שצריכה לפצות את הנזק של התאונה, כלומר לכל הרכבים שנפגעו. אם לקחת רק את הפרטים של הרכב שמאחוריך , אז יתכן שלא הוא שהחל את התאונה, וחברת הביטוח שלו לא היא שמשלמת הנזק, וגם לא היא שנתבעה, ולא מצאת כל תביעה שכזו שהגשת- למרות שיש לך עורך דין, והוא פנה לחברת הביטוח של הרכב שמאחוריך היה בזמן התאונה... לדעתי - אתה צריך לפי הזמן והתאריך - למצוא במשטרה את הרשימה של כל מי שמעורבים בתאונה, עם הפרטים של חברות הביטוח בהתאמה, וכן לבקש את עותק החלטת חוקר המשטרה - מי אשם ומי נתבע בגין התאונה... את הפרטים תביא לעורך הדין שלך ותדרוש הסבר כולל מה עושים , איך ומתי. אם כבר עשית כל זאת - יתכן כי אתה מיתמם כאן, בגלל שחוקר המשטרה קבע כתוצאה מחקירתו - שרכב מסוים עצר כחוק, עקב הפקק(או רמזור אדום)וכל הרכבים שנתקעו בו מאחור - הם אשמים כל אחד בנזק שנוצר... והאלה שלי - באיזה רכב אתה נוסע כעת , כשהרכב שלך וא יותר מ"טוטאל לוס"? מי לדעתך צריך לפצות אותך על הנזק לרכבך, גם במקרה שאתה אחד האשמים לתאונה?

shayzul

New member
מדייק

אני כבר עמדתי במקום, הרכב מאחורי בא במהירות ודחף אותי לרכב לפני זה היה כ30 מטר אחרי צומת עד הלום, לכיוון צפון לא הייהת משטרה במקום, שתי הרכבים עזבו את המקום אחרי החלפת פרטים, בגלל שהייתי בנתיב שמאלי, שוטר עצר מאחורי, הניע את הרכב כדי לשים בשולי הכביש, עשה לי בדיקת אלכוהול, צחק שזה מסריח מ"נס קפה" ונסוע.

למעלה