תגובה להודנא

תגובה להודנא

ההודנא הייתה תכסיס של אירגוני הטרור כדי שישראל תפסיק את החיסולים בשטחים ולא משהו אחר את הפיגוע האחרון הם תיכננו עוד לפני ההחלטה על ההודנא בתודה אסף

ההודנה הייתה פיקציה

להודנה לא היה סיכוי להצליח מהרגע הראשון כי היה ברור לכול ששרון לא יעשה שום צעד ממשי כדי לאפשר אותה וכול אדם מתון וראציונלי מבין ששום הפסקת אש ושום תהליך מדיני לא יתקיים כול עוד בממשלה שולטים אריק שרון בנימין נתניהו שאול מופז אפי איתם ואביגדור ליברמן

תגובה להודנא

למה להאשים את מי שיושב היום בראשות הממשלה אם ממשלת העבודה הייתה בשלטון אני מבטיח לכם שלא רק שההודנא הייתה מתפרקת מיד אלא שהם היו מחזירים את כל השטחים כולל את רמת הגולן ואת ירשליים בתודה אסף

Zack DA

New member
אתה מצחיק.

הפלסטינים לא עשו דבר בזמן ההודנא למיגור הטרור. וגם לא לפניה. תתעורר.

צריך לתת סיבה

ממשלת שרון לא נתנה לפלשתינאים שום סיבה להאמין שמלחמה בטרור תביא לשיפור במצבם שום דבר ממשי לא נעשה ולכן גם לא תעשה מלחמה בטרור ואת זה חשוב להבין ולגביי השטות הזאת שהעבודה הייתה מחזירה הכול זה פשוט ילדותי מפלגת העבודה היא המפלגה האחראית היחידה במדינה חברים וחברות מה תעשו עוד 7 שנים כשהערבים יהיו בין הירדן לים רוב? תדברו על זה שהטרור הוא רע?

רגע... ומה העבודה תעשה?

האם העבודה קיבלה כבר שכל והגיעה למסקנה שאל לנו לשלוט בשטחים שיש בהם פלשתינאים? האם העבודה קיבלה כבר את הרעיון שירושלים לא תאוחד? מדוע רבין ופרס וברק לא פינו את נצרים? מה הרווחנו מהישיבה בה (ובשאר ההתנחלויות הקטנות המבודדות בלב אוכלוסיה פלשתינאית)? מדוע זה, מאז הסכם אוסלו ועד האינתיפדה השניה, מספר המתנחלים הוכפל? לא, אל תאשים את ביבי - זו אשמתו של ברק באותה מידה. הוא השקיע בהתנחלויות לא פחות מממשלת הימין שלפניו וזו שאחריו. זו לא מפלגת העבודה. זו מפלגה אבודה.

אני שמח שיש בן אדם שמתעניין באמת

אז ככה רבין ופרס התחילו בדרך שסופה היה לותר על השטחים אך כידוע דרך זו נקטעה ע"י רוצח מוסת ולאחר מכן ע"י הבחירות. אהוד ברק הלך על פיתרון כולל ולא היה מוכן לתת לפלשתינאים הישגים קטנים בדרך כדי לא לפגוע בסיכוי שלו להעביר את התוכנית הגדולה במשאל ולשאלתך מה תעשה כעת מפלגת העבודה: מפלגת העבודה תפנה את ההתנחלויות המבודדות ביהודה שומרון ועזה ותלכד אותם לגושי התנחלויות תשים גדר בינינו לבין הפלשתינאים וכול זאת בהנחה שאפשר לא אפשרי כרגע אם אתה חושב שצריך לפנות את ההתנחלויות יש רק מפלגה אחת בשבילך ולהזכיר לכול מי ששכח לפני 4 שנים בלבד הליכוד עמד על 19 מנדטים אז שאף אחד לא יגיד שמפלגת העבודה אבודה היא תחזור ובגדול כי היא הסיכוי היחידי של המדינה הזאת

Zack DA

New member
יופי. ממש בחור חכם. וציוני.

הציניות ממש נוטפת ממני. פינית התנחלויות, יצאת משטחים, שמת גדר הפרדה. למחרת יורים קטיושות מהשטחים על תל-אביב ירושלים וחיפה. 500 איש נהרגים. מחבל מקלקיליה יורה נשק נגד מטוסים ומפיל שלושה מטוסים. עוד 1200 איש נהרגים. העם בפאניקה. אנשים בורחים מהארץ. הטרור מתחזק. צה"ל חוזר לשטחים באין ברירה. 1700 הרוגים, והטרור נמשך. עקב נפילת המטוסים והאי וודאות כל המשקיעים בורחים מהארץ. התל"ג צונח ב- 20% והדולר עולה ל- 11 שקלים. בראוו ! "מצנע ? באמת אין סיבה להצביע עבודה"

טקטיקת ההפחדה של הימין

את םלא תפחידו אותנו על מה אתה מדבר יש גבול ידוע שאף אחד לא יעבור אותו לעולם לא יירו קטיושות מהשטחים יש לנו מודיעין מעולה ואם הם יעמידו קטיושות אנחנו ניכנס בהם במלוא העוצמה אבל נעשה את זה מעמדה של לגיטמיות מעמדה של גבולות ברי הגנה ולא כמו היום מעבר לזה זה לא ייקרה מאחר וברגע שנפנה את השטחים כמו שקרה בלבנון החמאס ייאבד את הלגיטימיות שלו לעשות פיגועים וכמו החיזבאללה פעילותו פחות או יותר תשותק לא תפחידו אותנו כדי לוותר על השלום בגלל חלום התעתועים שלכם על שליטה בכול הארץ!

Zack DA

New member
אני מתאפק שלא לצחוק לך בפרצוף

תגיד לי, הגדר שלך תעצור את הקטיושות ? אגב, בקלקיליה נרצח ילד ממקום שבו הייתה חומה, לא גדר. חומה !! והתסריט שלי הוא אפשרי. ואם הוא יקרה ? מה תגיד ? "אני מצטער" ? גם לפני אוסלו דברו כמוך. והתוצאות: 1000 הרוגים, הדרדרות בכלכלה. תפסיקו להרוס. יש לכם מר"צ להרוס. רק להרוס. לגיטימיות ? חחחחחחחחחחחחחחחחח תגיד לי משהו, בחור צעיר. מה הם מלמדים בבי"ס ? שהמדינה שלהם זה הגדה ועזה ? הם רוצים: 1. את א"י "מהנהר ועד הים". 2. את מותם של הציונים. כל עוד זה לא הושלם, תמיד תהיה להם לגיטימיות.

נדמה לי שהוא אמר לך...

במקרה שאחד התסריטים הגרועים שאחת מהמדינות הערביות (כולל פלשתין) תתקוף אותנו, יש לנו צבא מספיק חזק בשביל להגיב. בנתיים, מצריים כבר יותר מ 20 שנה בשלום איתנו, וגם ירדן קרוב לעשר שנים כך.

Zack DA

New member
אתה לא מקשיב ??

את המצרים אנו יכולים לבלום. אבל התקפות בטילים ובפיגועים ממרחק 300 מטר - אנחנו לא יכולים. זו בכלל לא שאלה של מאזן כוחות צבאיים.

למה לא?

למה לא נוכל להרחיק אותם באמצעות כוח צבאי? (אם היית מפרט מראש היית חוסך זמן, והשרשור היה מעניין יותר ופחות ארוך ומסורבל).

Zack DA

New member
איך תרחיק אותם ?

הרי אתה תקים כאן מדינה ריבונית. חוץ מזה, לא נוצרים כל הזמן מחבלים חדשים ?

לא בהכרח.

שוב אני מפנה אותך להסכם השלום עם מצרים ועם ירדן. הרי ברור לך שקיימים גם ירדנים ומצרים שמעוניינים לפגוע בנו. ובכל זאת הם לא עושים זאת. למה? כי הממשלות המצרית והירדנית לא מאפשרות להם. על אותו עיקרון הממשלה הפלשתינית לא תאפשר למחבלים פלשתינאים לפגוע בנו. ואז כמובן באה השאלה: "ומה אם הממשלה הפלשתינאית לא תבצע את המוטל עליה?" במקרה כזה נאלץ לבצע אותו הדבר שנאלץ לבצע אם הממשלה המצרית או הירדנית לא יבלמו את המחבלים מארצם - לפגוע באינטרסים של המדינה שממנה יוצאים המחבלים.

Zack DA

New member
מכיוון שזה יקרה בכל מקרה, אני מציע

מראש לא לתת להם את הריבונות הזו... הרי אם אתה מפקיר את הביטחון שלי בשביל להמר, למה לא פשוט לפגוע ביכולות שלהם עכשיו, בלי לתת להם הזדמנות לרצוח אלפים ?

על פי ההגיון הזה,

עלינו לכבוש את כל העולם, כי בכל מקום יש אנשים שרוצים לפגוע בנו. האם זה מה שאתה מציע? להזכירך, הויכוח כאן הוא על הטווח הארוך, ולא לגבי האם לתת לערפאת מדינה או לא.

למעלה